• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2021

13:43

Podneću u Skupštini izveštaj o dijalogu u Briselu! Vučić: Idem na razgovore sa Albancima, nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

Podneću u Skupštini izveštaj o dijalogu u Briselu! Vučić: Idem na razgovore sa Albancima, nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavi je danas da je spreman da u Skupštini Srbije, pre ili posle nastavka dijaloga u Briselu, podnese izveštaj o KiM

Vučić je rekao u Prededništvu Srbije da je odgovorio na poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića i da želi da odgovori i na javno i nejavno upućene pozive pojedinih vanparlamentarnih političkih stranaka koje su tražile da se govori o KiM i da napravi neke zjaedničke principe za budućnost.

- Spreman sam i sve zavisi u kojoj formi će to biti, pošto morate neki akt da podnesete skupštini, ali uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bih podneo izveštaj Skupštini o svemu onome što se zbiva u Briselu i da odluče da li to treba da bude pre ili posle nastavka dijaloga u Briselu. To je za nas od velikog značaja - naveo je Vučić.

Istakao je da je spreman da razgovara sa predstavnicima vanpralementarnih političkih stranaka iz opzicije koje su izrazile interes da čuju stav rukovodstva Srbije i da iskažu i svoje stavove, a do sada nisu insistirale na stranom mešanju u naše unutrašnje stvari.

- Takođe, spreman sam da odgovorim i onim strankama koje su insistirale na stranom mešsanju ukoliko takvu zainteresovanost pokažu, ali je oni do sada nisu pokazali - dodao je Vučić.
Situacija na KiM

Pred Srbijom su ne laki dani, poručio je Vučić i istakao da se nada da ćemo, kako je rekao, imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju.

- Idem u Brisel na razgovore sa Albancima, nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju - rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Kada, kako je kazao, čuvate mir i stabilnost tu su i dobre i velike stvari za zemlju.

- Ono što je za nas važno to je da se Srbija ne zalaže za zamrznuti konflikt, mi želimo da rešavamo probleme i ne ostavljamo ih našoj deci, ali smo tražili razumevanje za osnovne državne i nacionalne interese Republike Srbije i srpskog naroda.

- Dijalog će biti nastavljen u veoma kratkom vremenskom periodu i Srbija će se odazvati pozivu u Brisel i uvek ćemo biti spremni da razgovaramo o kompromisnim rešenjima, ali nikada nećemo biti spremni da razgovaramo o poniženju Srbije.

- Za nas je važno, želim da istaknem da sam odgovorio na poziv Ivice Dačića ali želim i da odgovorim na pozive predsednika pojedinih vanparlamentarnih stranaka, sve zavisi u kojoj će formi biti, uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bi podneo Skupštini ono što se dešava u Briselu. Srbija je u potpunosti spremna za dijalog o nestalim licima – naveo je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ina

pre 2 godine

Ne sumnjamo da će predsednik Vučić U Briselu, na najbolji mogući način predstavljati našu zemlju i zastupati interese Srbije!

Jelena

pre 2 godine

Svi ćemo se nadati najboljem rešenju za našu zemlju, a predsednik će se na najbolji mogući način boriti za svoj narod

ivona

pre 2 godine

Vucic nece dati Kosovo,pre ce se povuci iz politike.On je covek od reci

Ana

pre 2 godine

Srbija stoji sama na sopstvenim nogama, ali nece dozvoliti da se poigravaju sa njom.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi
Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi

Izraelski ratni kabinet jednoglasno je večeras odlučio da izvede planiranu operaciju u gradu Rafa u južnom delu Pojasa Gaze, kako bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netnaijahua, uprkos ranijem saopštenju Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

06.05.2024

22:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija