• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

04.06.2021

18:42

JOVIČIĆ ŠUROVAO I SA BIVŠIM PREDSEDNIKOM OPŠTINE! Dao Bašiću da bez dozvola gradi zgradu, a CRNOGORSKOM POLITIČARU prodavao opštinske parcele!

ATAIMAGES

Politika

JOVIČIĆ ŠUROVAO I SA BIVŠIM PREDSEDNIKOM OPŠTINE! Dao Bašiću da bez dozvola gradi zgradu, a CRNOGORSKOM POLITIČARU prodavao opštinske parcele!

Podeli vest

Uhapšeni predsednik opštine Palilula i funckioner SNS Aleksandar Jovičić dovodi se u vezu sa nelegalnom gradnjom bivšeg predsednika ove opštine Danila Bašića, ali i sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj i nezakonito pogodovao dajući parcelu jednom crnogorskom političaru i biznismenu, saznaje “Blic”

Jovičić je osumnjičen da je omogućavao posao nelegalnim graditeljima i vršio krivična dela u nekoliko oblasti. Nelegalnim graditeljima inspekcijski organi opštine nisu izdavali rešenja za rušenje, odnosno dozvoljena im je neometana gradnja bez građevinske dozvole; u zapisnicima građevinske inspekcije unošeni su netačni podaci o objektu; sređivana je dokumentacija tako da su objekti, često zgrade sa stanovima na prodaju, dobijale dozvole; objekti su ozakonjivani suprotno zakonu.

Kako kaže izvor "Blica" blizak istrazi, osim počinjenih krivičnih dela i nezakonite dobiti, kada je reč o nameštanju građevinskih poslova dodatni problem je što je reč o zgradama koje su potom namenjene za stanovanje, a da objekat nije prošao sve potrebne provere.

Foto: ATAIMAGES

Jedan od "poslova" za koji se osnovano sumnja da je Jovičić zloupotrebio službeni položaj je omogućavanje bivšem predsedniku opštine Danilu Bašiću da gradi. Bivši funckioner bio je suinvestitor na jednoj zgradi, a gradio je, navodno, bez dozvole i potrebne tehničke dokumentacije. Bašić je uhapšen krajem marta, saslušan u Upravi kriminalističke policije, a Tužilaštvo je bilo odredilo zadržavanje. Bašić je nelegalnu gradnju započeo prošlog septembra.

Prema saznanjima “Blica”, Jovičić je osumnjičen i da je namestio kupovinu opštinske parcele jednom poznatom crnogorskom biznismenu-političaru.

Sumnja se da je Jovičić davao parcele na potezu gde treba da prođe trasa metroa.

- To je direktna šteta i to ne mala za državnu kasu, jer treba da otkupljuje zemlju po većoj ceni nego što bi inače bila. Takođe, cena koju država treba da iskešira raste sa objektom na takvoj zemlji - kaže izvor "Blica".

Osim predsednika opštine i funckionera SNS Jovičića, uhapšena su i službena lica opštine koja su radila na inspekcijskim i građevinskim poslovima. Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslove u Gradskoj opštini Palilula. Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su i građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964), dok se osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Mediji su objavili da je kod Jovičića u kući pronađeno 350.000 evra. Policija je saopštila da se osnovano sumnja da je on nezakonito prihodovao 28,8 miliona dinara od investitora kojima je omogućio nelegalnu gradnju od jula 2016. do novembra 2018. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
LJUBICA

pre 2 godine

Vazno da je bivsi predsednik opstine Palilula od 2004 do 2012. god i predsednik Gradskog odbora DS Danilo Basic nevin ko novorodjence. Pa bi Vucic mogao i da ga vrati.

Igor

pre 2 godine

Sns mafija. To sve lopovi. Vučič i džilas. Žuta mafija.

Nije jedini

pre 2 godine

Investitori bez dozvole grade na Vozdovcu, Lekino Brdo, ulica Sundeciceva. Niko im nista ne moze ni inspekcija ni policija. Smeju se svima...

vladimir

pre 2 godine

Da li mislite da je Gagula bolji? Lično sam čuo od čoveka da mu je dao 15000 eur na ruke da mu sredi dozvolu. Eh da je on jedini, svi političari su govna teška i lopovi do jaja, na čelu sa precednikom. I sadašnji i bivši, lopov do lopova, a narod je jadan i bedan.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17