• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.06.2021

10:28

KINESKI MEDIJI BRUJE O RAZGOVORU VUČIĆA I SIJA: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine, odnosi dve zemlje NAJBOLJI U ISTORIJI! /VIDEO/

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

KINESKI MEDIJI BRUJE O RAZGOVORU VUČIĆA I SIJA: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine, odnosi dve zemlje NAJBOLJI U ISTORIJI! /VIDEO/

Podeli vest

Ugledna kineska televizija CCTV prenela je vest da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i lider NR Kine Si Đinping razgovarali telefonom prenoseći delove razgovora sa naglaskom na prijateljski ton i tradicionalno dobre odnose dve zemlje

Ovaj medij navodi da je kineski predsednik rekao da srpski narod pripada onoj naciji koja visoko ceni i neguje prijateljstvo između Kine i Srbije. To prijateljstvo je "čelično" koje se čuva i razvija generacijama. Kina i Srbija sada se suočavaju sa novim izazovima, ali spremne su da razvijaju bilateralne odnose i da ih još više učvršćuju.

Đinping je naglasio da dve zemlje treba uzajamno da podrže jedna drugu u cilju očuvanja državnog suvereniteta i bezbednosti. Kina podržava put razvoja Srbije i treba obe strane da se potrude da projekat "Jedan pojas, jedan put" bude zajednički poduhvat koji će se razvijati.

- Srbija i Kina bore se ruku uz ruku protiv izazova korona epidemije, u obnovi ekonomije kao i kada su u pitanju klimatske promene. Kina je spremna da pomogne Srbiji u borbi protiv korone ukoliko bude potrebe - rekao je Đinping.

Kineska televizija dalje navodi da je predsednik Vučić čestitao stogodišnjicu osnivanja KP Kine i rekao da pod rukovodstvom KP Kina je postigla veliki uspeh i postala bogata nacija. Takođe, Kina je značajan faktor u očuvanju mira i razvoja u svetu. Vučić je izrazio uverenje da će KP Kinu i dalje voditi napred na putu socijalizma. 

- Kina je veliki prijatelj Srbiji. Prijateljski odnosi sada su na najvišem istorijskom nivou. Srbija je ponosna na čelično prijateljstvo - rekao je Vučić i zahvalio se kineskom narodu na pomoći Srbiji u borbi protiv korione, naglašavajući da će odnosi dve zemlje biti još bolji na svim poljima, prenosi kineski medij.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ArturoBandini

pre 2 godine

Naravno da cenimo prijateljstvo izmedju srbije i Kine ?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija