• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2021

13:57

U Kruševcu otvorena kancelarija Fondacije za srpski narod i državu, prisustvovao i predsednik Vučić! Foto/Video

Tanjug/Rade Prelić

Politika

U Kruševcu otvorena kancelarija Fondacije za srpski narod i državu, prisustvovao i predsednik Vučić! Foto/Video

Podeli vest

U Kruševcu je danas otvorena kancelarija Fondacije za srpski narod i državu, a otvaranju je prisustvovao predsednik SNS Aleksandar Vučić na čiju je inicijativu fondacija osnovana krajem 2019. godine

Na svečanosti povodom otvaranja Kancelarije dodeljene su nagrade studentima iz Srbije, Crne Gore, BiH i Severne Makedonije za eseje na teme "Evrointergacije-Mini šengen i regionalna saradnja" i "Izazovi i perspektive moderne demokratije".

Predsednik Vučić rekao je da je njegova ideja bila da se osnuje fondacija i pokrene časopis "Napredak" jer je, kako je istakao, važno da mladi razumeju idejno-ideološku suštinu ,a ne samo političko delovanje "od danas do sutra" koje se zasniva na ličnim interesima.

"Da imamo mlade ljude koji će da uče i napreduju, a koji će razumeti da se politika pre svega bavi životom i onim što ste ostavite iza sebem a ne time kako ćete vi da živite bolje", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Istakao je da je ponosan na rad fondacije, kao i na to što, kako kaže, mladi dobro razumeju šta moramo da radimo na racionalan, pravdoljubiv i pragmatičan način, ali način koji će, dodao je, uvek značiti očuvanje nacionalnih i državnih interesa.

"To je pitanje slobode, nezavisnosti i samostalnosti u odlučivanju . Ne postoje važnija pitanja za jednu zemlju, jer kada niste samostalni i nemate slobodu u odlučivanju, kada nemate slobodu, džaba sve drugo", rekao je Vučić i dodao da se ponekad nasmeje kada vidi kako u okolnim državama "druga ili treća sekretarica" upravlja političkim procesima.

"Sećam se kako je bilo u našoj zemlji 2008.godine kada su vladu formirali jedan tajkun i dvojica ambasadora. Zamislite da se to danas događa? Vi morate da donosite odluke, odnosno građani i narod moraju da imaju konačni suverenitet i da donose odluke preko izabranih predstavnika", naglasio je Vučicć.

 

Dodao je da je to politika koju nije lako braniti u savremenom svetu i da se zato svaki dan čuju pitanja da li će Srbija izdržati "na dve stolice".

"Nikako da im objasnite da mi nemamo dve, tri stolice, nego jednu jedinu, imamo našu stolicu, a ne onu koju nam određuju Amerikanci, Rusi, Englezi, Nemci… Moramo da imamo svoju politiku koja je usmerena ka budućnosti, koja analizira prošlost, sagledava sadašnjost, ali da pre svega donosi rezultate u budućnosti", rekao je Vučić.

Poručio je nagrađenim studentima da im znanje bude vodilja i da se bore ,jer je , kako je istakao,to sustina zivota i da tada rezultat dolazi na videlo.

"Najlakše je skloniti se po strani i čekati da se nešto desi, ništa se ne dešaava samo od sebe, borba je najvažnija", poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktorka Fondacije Bojana Radaković rekla je da je fondacija nastala kao rezultat vizije predsednika Aleksandra Vučića i da su negovanje tradicije i srpskog kulturnog nasleđa, naučnoistraživačke i izdavačke delatnosti, saradnja sa srodnim organizacijama u svetu i edukacija mladih zadaci koje je lider SNS stavio pred tu organizaciju.

Radaković je navela da u sklopu izdavačkog delovanja fondacija tromesečno objavljuje naučno teorijski časopis "Napredak", čiji je prvi broj izdat na Vidovdan prošle godine, kao i da je do sada izdato 17 brošura na različite teme kao što su "Ekonomska stabilizacija Republike Srbije" (Siniša Mali), "Ustavno uređenje" (prof.dr Darko Golić), "Položaj Srba na Kosovu i Metohiji" (prif.dr Uroš Šuvaković)...

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Kroz brojne programe edukacije koje smo do sada proveli, prošlo je i mnogo polaznika Akademije mladih lidera, a cilj nam je da politički edukujemo mlade, pomognemo im da steknu nova znanja i veštine iz raznih oblasti", rekla je Radaković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana

pre 2 godine

Vest o otvaranju kancelarije ,, Fondacija za srpski narorod i državu je lepa vest!

Nena

pre 2 godine

Podstrek za sve mlade ljude, oni su budućnost svih nas

Sava

pre 2 godine

Bravo jos jedan podatak za mlade da ostanu u Srbiji

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija