• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.07.2021

12:03

NE TERAJTE U SMRT SVOJOM NEISTINOM, BUDITE BAR TOLIKO ODGOVORNI! Ne postoji ništa odvratnije nego na nesreći drugih dobijati glasove!

printscreen

Politika

NE TERAJTE U SMRT SVOJOM NEISTINOM, BUDITE BAR TOLIKO ODGOVORNI! Ne postoji ništa odvratnije nego na nesreći drugih dobijati glasove!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas medicinsku struku da donese što pre odluku o uvođenju treće doze vakcine i o mogućnosti da se mešaju različite vakcine i zamolio ljude još jednom da se vakcinišu


- Hvala lekarima, epidemiolozima i pozivam ljude da se vakcinišu. Molim lekare da donesu odluku kada je reč o trećoj dozi vakcine jer vakcinisanima i revakcinisanima već ističe rok, i za one koji su revakcinisani prošlo je šest, sedam ili osam meseci, tako da vas molim da uskoro doneste te odluke - poručio je Vučić u zdravstvenoj stanici Borča.


Napomenuo je da se pogorsava epidemiološa situacija i da se povećavaju brojke.

Predsednik je istakao da, sa druge strane, imamo dovoljno vakcina i pozvao ljude da se vakcinišu.

- U ovom trenutku imamo 1,3 miliona slobodnih vakcina i ne ističe im rok. Nemamo problem sa vakcinama. To što ste vakcinisani ne znači da se nećete zaraziti, ali su šanse za ozdravljenje znatno veće - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Od oktobra, kaže, stiže i peta vakcina - Moderna, a za koji dan punjenje ruske vakcine. Najavljuje i proizvodnju kineske vakcine u Srbiji.

- Molim vas, vakcinišite se! Ne treba nam ponovno zatvaranje zemlje, a svi idu na zatvaranje! Hoćete veće plate, ali ako zatvorimo zemlju, ne možemo da ih povećavamo. Pitanje odgovornosti je ključno. Jer kada ekonomija raste imaćemo veće plate. Ako budemo zatvarali zemlju ekonomija pada. A da krenete ponovo da zatvarate... ne može država sve da finasira. Političari koji pričaju suprotno, pokušavaju da na nesreću drugih dobiju glasove, dodvoravaju se, to nije u redu - rekao je predsednik.

- Ako ste za sebe već nešto odlučili barem ćutite. Ne terajte u smrt svojom neistinom, budite bar toliko odgovorni. Oni političari koji misle da će dodvoravajući se tim ljudima dobiti glasove, želim da kažem da ne postoji ništa odvratnije, ništa neodgovornije, ništa neozbiljnije nego pokušavajući da na na nesreći drugih dobijete glasove - rekao je Vučić.

Zamolio je lekare da donesu što pre tu odluku i poručio svima koji pričaju protiv vakcina da ne budu toliko neodgovorni, jer svi koji su vakcinisani imaju 95 odsto više šansi da prežive od onih koji nisu vakcinisani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

Znači svakih 6 meseci pelcovanje? - ok ... ako se plati, nije problem.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija