• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2021

14:33

TURSKA JE VELIKA SILA, JA SAM U ODNOSU NA ERDOGANA MALI, ALI SRBIJA NIJE MALA I ŠTITI SVOJE! BORIĆEMO SE ZA SVOJU ZEMLJU I NAROD!

printscreen

Politika

TURSKA JE VELIKA SILA, JA SAM U ODNOSU NA ERDOGANA MALI, ALI SRBIJA NIJE MALA I ŠTITI SVOJE! BORIĆEMO SE ZA SVOJU ZEMLJU I NAROD!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija da se suprotstavi ako dođe do novog lobiranja za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova

Vučić je na pitanje o najavi predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova, rekao za tv Pink da je to realno, jer je Turska velesila, a Erdogan veliki lider.

"Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje. Ako od 1. septembra, ili možda pre toga, krenu u akciju priznavanja mi ćemo se tome suprostaviti", naglasio je on.

OVO JE UDAR NA SRBIJU! Erdogan: Ankara radi na povećanju broja zemalja koje priznaju samoproglašenu nezavisnost (tzv.) Kosova! Lider Turske poručio da će pričati sa Bajdenom o toj temi!

Vučić je istakao da je Turska velika sila, da je on u poređenju sa Erdoganom mali i zanemarljiv, ali je podvukao da Srbija nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprostavi.

"Srbija štiti svoje. Ovo nije tursko, pripada Srbiji. Nama ostaje jedino da se borimo za svoju zemlju i svoj naroda. On je mnogo moćan, a mi nismo, ali verujem da će malo ublažiti svoj stav", rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija nema alternativu nego da se bori za svoju zemlju.

"Videćete da nismo onoliko mali koliko ja ponekad govorim", poručio je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 2 godine

Izjava Erdogana da će lobirati za priznanje tzv. Kosova je, očigledno, neprijateljski čin prema Srbiji. Iznenađujuće za čoveka kome su Rusi spasili kožu od svrgavanja sa vlasti. Ali, politika je uvek samo interes. A ako se tome, na naš račun, pridruži i Grčka, nadam se da neće, biće to potpuna farsa s obzirom na severni Kipar. Ali, šta je, tu je. Vučić je, po meni, veoma racionalan i pragmatičan političar državničkih kvaliteta, i umeće da pronađe odgovor. Mislim da mi treba da nastavimo sa veoma uspešnom politikom otpriznavanja tzv. Kosova koju je, na našu štetu (slučaj Izraela) zaustavio Vašingtonski sporazum.

Suncica

pre 2 godine

Zajednickim snagama boricemo se za nas narod i ono sto je nase.

Pera

pre 2 godine

Istina je velika a laž je mala! Zastupanje laži biće poraženo istinom albanci su deo isis al kaide globalne trgovine drogom pa je tu i erdogan turska!

Petar

pre 2 godine

Srbija mozda jeste mala, ali nikada se nece predati, uvek ce se boriti i nece dati na svoje.

Ivana

pre 2 godine

Duboko verujem da će Aleksandar Vučić raditi sve da sačuva našu državu i njene građane. Turska mora da sačuva prijateljstvo sa Srbijom isto tako nam je od velikog značaja južni tok. KiM ima velike šanse da se razvija ako želi da sačuva dobre odnose sa Beogradom.

Mika

pre 2 godine

Turska je vele sila, ali Republika Srbija će se boriti.

Miloje

pre 2 godine

Srbija će umeti da sačuva dostojanstvo i zaštiti interese po pitanju KiM, a Turci su ti koji će podviti rep.

Stevan

pre 2 godine

Vremena se menjaju i vekovi prolaze ali Turska ne odustaje od svojih ciljeva i pretenzija što se Balkana tiče. RS se borila boriće se i u budućnosti za svoje interese i svoj narod uprkos jačini suprotstavljene strane.

Anna

pre 2 godine

Borili smo se, borićem se! Jak smo mini izdržljiv narod!

Anan

pre 2 godine

Srbija je jaka i stabilna da bi je bilo ko dirao

Mili

pre 2 godine

Borićemo se ,možda jesmo mali,ali smo ponositi i imamo dostojanstvo.

sekana11

pre 2 godine

Nikada se saginjati nećemo..borimo se za ono što nam pripada.

Sanja

pre 2 godine

Erdogan je bas neocekivano izneo ovakav neprimeren stav!Nesto smo svi zateceni!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija