• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.07.2021

16:45

ĐURĐEV: Medijski rat protiv predsednika Vučića vode oni koji se zalažu za nezavisno Kosovo!

Politika

ĐURĐEV: Medijski rat protiv predsednika Vučića vode oni koji se zalažu za nezavisno Kosovo!

Podeli vest

Lider Srpske lige i jedan od osnivača Instituta za političko umrežavanje Aleksandar Đurđev objasnio je zašto je pokrenuo peticiju za "odlučnu odbranu ugleda institucije predsednika Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i mediji pod njihovom kontrolom

Peticiju je, kako ističe Đurđev, inicirao Institut za političko umrežavanje čiji je jedan od osnivača. Kako kaže, medijski rat protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića vode oni koji se zalažu za nezavisno Kosovo.

Ja jesam poslanik u Skupštini AP Vojvodina i predsednik stranke Srpska liga, ali ovu peticiju je inicirao Institut za političko umrežavanje koji okuplja ljude različitih političkih opcija, ali svi delimo jednu  osobinu: osećamo se državno, nacionalno i građanski odgovornim za  budućnost ove zemlje  kojoj živimo. Mi ovde želimo da zaštitimo i čoveka po imenu Aleksandar Vučić, ali pre svega, instituciju predsednika  Republike Srbije. Medijski rat protiv predsednika Srbije vode oni koji  se zalažu za nezavisno Кosovo, za ukidanje Republike Srpske i njeno  utapanje u unitarnu BiH, kao i oni kojima smeta rat mafiji i kriminalu  koji je predsednik Republike Srbije objavio prošle jeseni. Različite se taktike  i oružja koriste protiv Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije kao simbola tog otpora. Mi  nismo ni tužioci ni sudije da presuđujemo ili osuđujemo koje su to  konkretne interesne grupe, ali sam vam dao kriterijum kako mi to vidimo,  pa neka se svako prepoznaje ili ne prepoznaje u tome. I to osim nas vide i potpisnici ove peticije kojih je više od 500 za manje od 24 časa potpisalo peticiju. Među njima su veoma ugledni umetnici kao što je gospođa Jadranka Jovanović ili naučnici poput prof dr. Bogdana Кuzmanovića ili prof dr. Slobodana Radišića i prof dr. Veselina Perovića ili sportisti poput Peruničića i Ljube Jovanovića. 

Peticija je pokrenuta nakon što je u medijima objavljen iskaz Veljka Belivuka koji se tereti za najteža krivična dela, a to je bio jedan od razloga zbog kog je pokrenuta peticija.

Medijska manipulacija iskazima glavnooptuženih  za najmontruoznija krivična dela, kao i bestidno imputiranje nekakve  krivice predsedniku Republike za zločine koje je počinila optužena grupa, nije jedini, ali ni najvažniji razlog pokretanja ove peticije.  Ovo je pokušaj alamiranja glasa javnosti protiv nepravde koju, udružene,  neke strane i unutrašnje interesne grupe i centri političke moći čine prema  jednom čoveku, u ovom slučaju Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije. Mi smo pokrenuli  još jednu sličnu peticiju, za zaštitu naroda i institucija Republike  Srpske od pokušaja dela međunarodne zajednice da celom srpskom narodu  navuče stigmu genocidnosti. Na žalost, ovi koji nas satanizuju  zbog ove dve inicijative, ovu drugu peticiju su potpuno skrajnuli iz 
svog fokusa.

Đurđev kaže da je interes javnosti da zna šta se dešava sa postupkom koji  institucije vode protiv lica za koja se sumnja da su počinila najteža  krivična dela. On ne spori da osumnjičeni ili optuženi imaju pravo da se brane na svaki način, ali to ne daje za pravo medijima da to prenose kao gotovo istinu.

Slažem se da je interes javnosti da zna. Ali, kao što znate, postoje i  pravno-procesna ograničenja šta, tokom istrage, sme da bude dostupno  javnosti. Naravno, ne sporim ni da osumnjičeni ili optuženi imaju pravo  da se brane na svaki način, pa i lažima, ali to ne bi trebalo da daje za  pravo medijima da, kao gotovu istinu, javno  prenose svaku laž koju optuženi iznose u svojim odbranama, pa čak i  užasne, nedokazane optužbe tih zločinaca na račun čelnika najviših  državnih institucija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pufkica0707

pre 2 godine

Vucic je svojim trudom i radom zasluzio svaki vid podrske

Pufkica0707

pre 2 godine

I treba dati podršku Vucicu on je jedini koji se brine za svoju drzavu

Vesna3112

pre 2 godine

Svaka cast svima koji su pruzili podrsku avome presedniku

Jovana

pre 2 godine

Ti koji se zalažu za nezavisno Kosovo, treba da budu manji od makovog zrna !

Tanja

pre 2 godine

Naravno da je sve to povezano, zele da se Srbija destabilizuje,da bi mogli svoje planove da izvedu do kraja. Ovo odgovara samo onima koji su navikli da plove u mutnom

Deki

pre 2 godine

Mnogi pokušavaju medijskim ratom da plasiraju pritiske prema Vučiću i Srbiji ali nikada im neće uspeti

Dejan

pre 2 godine

Građani Srbije će uvek da podržavaju Vučića i državu bez obzira što se plasiraju napadi preko opozicijonih medija jer svi vide Vučićev radi i zalaganje i napredak države

Dragana

pre 2 godine

Država danas ostvaruje ogromne uspehe i napredak koji podržavaju svi u Srbiji i koji vodi državu ka još većim uspesima

Cveta

pre 2 godine

Ма џаба све то кад председник има подршку народа.

Mili

pre 2 godine

Niko neće uspeti svoj lažima da poljulja ugled našeg predsednika.Narod je taj koji vidi šta je sve uradio za svoju zemlju.

nenad

pre 2 godine

Neće im nikada uspeti ,jer ono što je Vučić uradio za Srbiju niko do sada nije.Nikada nećemo priznati Kosovo,i apsolutna podrška za sve što naš predsednik čini.

Nina

pre 2 godine

Niko neće nasesti na provokacije i svako će podržati predsednika koji se bori za svoju zemlju, uzalud pokušavaju da ga diskredituju na sve moguće načine

Momir

pre 2 godine

Gradjani Srbije najbolje znaju ko je Vučic i zato staju na njegovu stranu,a ti koji su protiv njega oni i Srbiju mrze!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija