DA JE BIO U HRVATSKOJ, NIKOLA BI BIO 92. ZAKLANI TESLA! Vulin obesmislio hrvatsko svojatanje srpskog naučnika! /video/

Pixabay

10:58 Politika 33

informer.rs | 28. 07. 2021.

DA JE BIO U HRVATSKOJ, NIKOLA BI BIO 92. ZAKLANI TESLA! Vulin obesmislio hrvatsko svojatanje srpskog naučnika! /video/

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin hirurški precizno dao je obrazloženje zbog čega Hrvati nemaju dodirnih tačaka s Nikolom Teslom, koga opet pokušavaju da prisvoje


Iz Hrvatske poslednjih dana stižu najave da će na njihovim kovanicama evra biti utisnut lik slavnog naučnika, na šta Vulin ima jednostavan komentar.

- Da nije toliko tužno, da nije toliko jadno, pa da se smejemo. Ali ne možeš da se smeješ tome. Nikola Tesla je rođen u Austrijskom carstvu, a onda je Austrija u reformama zbog političkih problema postala Austrougarska. Tesla je rastao i školovao se u Austrougarskoj, posle toga živeo u Americi i nikad u svom životu nije stao nogom na tlo Hrvatske. Pošto Nezavisna država Hrvatska počinje prvi put u svojoj istoriji 10. aprila 1941. godine, naravno po volji Hitlera, koga drugog, Nikola Tesla nije bio 11. aprila 1941. u NDH - rekao je Vulin u Novom jutru TV Pink.

printscreen RTV Pink

Aleksandar Vulin

I ne samo to, Vulin iznosi krunski dokaz zašto Hrvati nemaju ni promil prava na Nikolu Teslu.

- Jer da jeste, bio bi 92. Tesla koji je zaklan u selu Smiljane, odakle je i on. Za vreme Drugog svetskog rata ubijen je 91 Tesla, što u Smiljanima, što u Jasenovcu. Na svu sreću, nikad nije stao nogom na tlo NDH niti bilo kakve državne organizacije koja sebe naziva Hrvatskom. Tesla je umro 1943. pa nije dočekao oslobođenje da eventualno kroči u Socijalističku Republiku Hrvatsku. Dakle, on nikada nije video niti čuo za Hrvatsku, nije znao da tako nešto postoji, nije mogao da nacrta njene granice - napominje Vulin.

So na ranu pokušao je da dospe i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da Srbija ima više veze s Brus Lijem nego s Teslom, za koga kaže da nije bio Srbin.

AP PHOTO

Zoran Milanović

- Bio je Srbin, kao što on piše, imate bezbroj njegovih pisama, njegovih izjava gde on govori o sebi kao Srbinu, o svom poreklu, o svom ocu svešteniku. Ako Zoran Milanović misli da Srbima otme Teslu, neka ode u Smiljane i potraži barem jednog Teslu, ali neće ga naći jer su svi pobijeni ili proterani u Srbiju. Neće naći ni njihove grobove jer su i oni porušeni jer je na njima ćirilicom pisali Tesla. Ustaše su vrlo dobro znale da ruše spomenik Srbinu, a ne Hrvatu - ističe ministar Vulin.

Dodaje i da Hrvatska ima brojne alternative da zameni Teslu na kovanicama svojih evra.

- Nije prvi put da se otima naše nasleđe i da je ono što je veliko i vredno pokuša prisvojiti. Tesla je veliko ime, čitav svet zna ko je Tesla, pa što onda Hrvatska ne bi pokušala da uzme deo te slave. A nisu mu podigli nijedan spomenik, zašto? Obnovili su mu kuću za vreme socijalističke Htvaske, pa su je odmah zapalili 90-ih godina, čim je počeo rat. Više ulica ima Mile Budak, jedan od osnivača ustaškog pokreta u Hrvatskoj, nego Tesla. Više Alojzije Stepinac, vikar ustaške vojske, zatim Miro Barešić, ubica ambasadora Rolovića u Stokholmu. Ovaj osušeni terorista ima i spomenik, a Tesla nema. Stavite na taj evro ove likove, to su vaši likovi, vi im dajete ulice, trgove i spomenike. Pustite nama Teslu, vi možete Brus Lija ako se Hong Kong i Narodna Republika Kina slože s tim.


Pera

28.07.2021. 11:17

Srbija kao država treba službeno obavestiti eu o ponašanju hrvata prema tesli najpre kad je tesla rođen Hrvatska nije postojala a rođen je u autonomno srpskoj krajini u okviru austrijski carstva! Hrvati su poubijali 92 teslina rođaka a u poslednjem ratu su mu srušili kuću spomenik raselili stanovnike smiljana a da su imali priliku i teslu bi ubili!


Smiljan

28.07.2021. 15:18

@Pera - Na hrvatskom evru će pisati istina: Nikola Tesla, Smiljani CROATIA. Kad se Tesla rodio Srbija nije postajala jer je bila Tursko carstvo, Hrvatska je u Austrougarskoj imala svoju autonomiju i Sabor i bana i zvala se Kraljevina Hrvatska i Slavonija a posle i Trodelna kraljevina Hrvatska imali su i svoje hrvatskougarske kraljeve...problem je u tome šta se to u Srbiji ne sme pisati. Toliko je Srbin da je Hrvatima izgradio prvu hidroelektranu u Everopi i to u Šibeniku? Samo ta činjenica je dovoljna da EU zatvori usta Srpskoj banci koja priča o srpskom nasleđu kojeg NEMA, a ne vidi tamo hrvatsko nasleđe... Srbi kad uzmu Evro stavljaju jednu nacrtanu kap-suzu vekovnog srpskog mora, da ga imaju bar na kovanici, jer im ga maestralno izbiše iz glave 95g. Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i.


Dara

29.07.2021. 07:11

@Pera - Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše, ni 40ih ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga ne pominju od 95g... Croatia Karlobag from the air- youtube "Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga u Jasenovcu ubiješ, on hoće u Oluji opet! Pa traži i treći put, da uzmeš u Žutoj kući nož i bolje da je tup, da mu vadiš organe jer svaki je skup! Ma i da mu kosti zdrobiš i baciš u more, on ti dođe na litije protiv Crne Gore! A i Makedonija je ušla u NATO, ma neko će ga sigurno ubit i za to! Takav se Srbin svima ogadio, jasno je sada, s njim je Pavelić najbolje radio"


Mili

29.07.2021. 07:13

@Pera - Dali ste ime aerodromu po hrvatskom izumitelju iz Smiljana, a mogli ste ga komotno nazvati Brus Li jer i on ima veze sa Srbijom koliko i Tesla. Ma jeste Zoki komunjara, ali vam ga sa tom izjavom uterao, ono. Istorijski. Hajde se stavi na mesto bilo kojeg turista koji dođe u Beograd i pita gde je rođen taj Tesla, gde mu je kuća, gde je prvi put imao vizije, a prvi Srbin mu odgovori da je to u drugoj državi, u Hrvatskoj, u Smiljane?


Crni RS

28.07.2021. 11:19

E to je ono vrh ustasluka onoga najvecega na Balkanu !!!


Vera

29.07.2021. 12:30

@Crni RS - Srbe su SPC i njeni četnici lagali, tako da su istinu samo izokrenuli i 1000puta ponavljali, da bi postala njihova srpska istina. Srbi su odvojeni i popravoslavljeni Hrvati sa Savom i Vizantijom, koje je Bog brzo kaznio, tako šta je Srbe poslao u ropstvo veće od Biblijskog naroda, a tu Vizantiju očistio od krivoslavlja i predao je muslimanima i sada je predivna Turska? Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću dići crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati...a to znači da pravoslavlje nije Njegova crkva i.Net

29.07.2021. 12:34

@Paparaco - Kako je moguće da duplo manja Hrvatska već 30g ima za čak 8-10 milijarde evra veći BDP od Srbije, a da za to svi srpski mediji ćute... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa...RASTU POTROŠNJA I ZAPOSLENOST Povećanje kakvo nismo imali godinama: Plaća u godinu dana porasla 450 kuna..Srbi služe hrvatima i u Nemačkoj, a ne samo po Jadranskoj obali: NIJE IM PROMAKNULO! Hrvatsku tvrtku razotkrila njemačka inspekcija: Zapošljavali Srbe na crno! ...Ovo se govori turistima u Dubrovniku, a srpski mediji o tome ćute: STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja!..TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta


Vera

30.07.2021. 12:25

@Paparaco - Srbi i Turci su jedini narodi na svetu, koji negiraju svoje genocide! Tolika bolasna i ludačka propaganda mržnje od 95g o genocidnim Hrvatima, a eto sada ceo svet zna da su Srbi taj genocidan narod, i da jedini na svetu oni i Turci negiraju svoje genocide, ko da im je to zlo u genima? Znaš kako te Savznici iz WW2 ujedinjeni u NATO paktu izbombardovaše 99g, da zaustave rat i srpske genocidne fašiste, a šta da sada još slušaju kako ti fašisti negiraju svoj genocid i sustavno šire mržnju? Posle propalog genocidnog plana u Memorandumu SANU iz 1986g sada im propada i Memorandum iz 2011g da se sa lažima i medijskom propagandom popravi šteta, eto sa nagiranjem genocida na sebe vuku mržnju celog sveta.


Ako

30.07.2021. 15:39

@Vera - Hrvati pevaju i slave Oluju, a Srbi lažu i kukaju, tako od 95g pa do kraja života, a onda će i deca tako, sve dok je sveta i Hrvata i Srba da kukaju...


Karma

30.07.2021. 12:29

@Paparaco - Isus: ...ja vam kažem, sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću svakog Srbina, laž je srpaki državni interes. Jasno je od 91g da je ovde jedino Pavelić sa Srbima radio kako treba? Onda su trebali Hrvati lepo da Pavelića stave na Evro jer je jedino on Hrvatsku štitio kako treba i bošnjake zvao poturčeno Hrvatsko cvijeće? Ako sad Srbija i SPC i četnici ovoliko lažu za svoj genocid 90ih o kojem svet sve zna, tu se postavlja logično pitanje, koliko onda lažu o ustaškom genocidu 40ih gde se zna samo ono šta oni kažu, a onda polude na mogućnost prebrojavanja žrtava i forenzičke dnk analize..?


deda Raša

28.07.2021. 11:59

Stalno gledali svoje interese. Prvo da Srba nema, sada da su Srbi hrvati kako bi im porastao rejting na osnovu SRBA,


Slaven

29.07.2021. 13:23

@deda Raša - Nikada im Hrvatska neće biti dovoljno mala i predstvljaće im uvek opasnost ako nije u starateljstvu, a to je ta, da se svi Sloveni ujedine pod istinom da nisu Slovoni, nego HORVATI. Zamislite šta bi to bilo za EU da se ujedine pod tom istonom, kako jedino i mogu? Nikada neće SPC sa svojim četnicima shvatiti, da im Srbija ne može izbiti gde je nekada izbijala Vizantija sa svojim zlom, krivoslavljem.


Koreni

29.07.2021. 14:38

@deda Raša - Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo, vekovno hrvatsko katoličko more, šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... VELIKA SRPSKA TAJNA: SRBIN TVRDI: ‘Srbi taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’. Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi.


Ralno

28.07.2021. 12:19

Da je Tesla bio u Srbiji, proglasili bi ga seosku ludu, i bio bi fizikalac. Iskomleksirani Hrvati i Srbi se otimaju coveka, kojeg je Austrija skolovala, a USA dala mogucnost za posao. Vidi se da smo isti "narod", ista ....


Vera

30.07.2021. 10:34

@Ralno - Evropska analiza gena je 2013g pokazala da su Srbi 33% po geniama Hrvati i čak 20% Grci zbog čega su popravoslavljeni. A onda vidiš da su spalili-kremirali telo jednog Nikole Tesle, da se ne može napraviti DNK analiza, da se vidi da li je po genima Hrvat ili Grk jer tu srpski gen ne postoji. Zato jer su Srbi samo popravoslavljeni Hrvati sa kojima se pomešali Grci koji su bežali od Osmanlija, a onda ih SPC sa četnicima učila sve kontra od toga.


Z4

30.07.2021. 12:20

@Ralno - Nema Sao Krajne pa Tesla i Smiljani nisu srpski, nego su hrvatski! Krivousti Franjo je posle Oluje sam jasno rekao na HRT-u da su granice Jugoslavije bile jasne i da nije bilo nikakve šanse da on potpiše predaju ni centimetra hrvatske zemlje a da je Plan Z4 bio samo taktička varka za pregovore i odugovlačenje da se tek stvorena i naoružana hrvatska vojska uvežba i spremi za Oluju. A celo vreme je optuživao Srbe da ga oni neće prihvatiti jer i nisu hteli da ga prihvate jer su hteli da uzmu SVE pa na kraju ostili bez ičega a da ne govorimo o moru šta je bio cilj...


Knin

30.07.2021. 12:23

@Ralno - Hrvati slave, Srbi kukaju, tako od 95g i do kraja života, a onda i deca... Potpuno su u pravu svi oni koji napadaju Hrvate zbog Oluje i Vučić i Vulin i Linta i Sava i njegov Laženas jer to i jeste ličilo ko etničko čišćenje. Ono prokleto krivousto govno posle 4g srpskog genocida nad Hrvatima muslimanima i katolicima, pustilo 6000 zaroblejnih Četnika koji mu potpisali predaju 8.8.95g u Glini i njihovih 220.000 civila koji su ih u tom genocidu 4g podržavali, da svi lepo odu živi i zdravi u kolonama za Srbiju, namesto da budu kolateralne žrtve, namesto da je tu genocidnu stoku pobio ko Tito one 45g...Ali eto treba da se uči iz istorije za budućnost i više NIKADA ne dozvolit nove srpske kolone.Hrvatski konjušari

29.07.2021. 07:18

@Smrad - Lagao vas Šešelj u huškanju 91g ali baš ZA SVE! Konjušnica je bila u hrvatskom ĐAKOVU a ne u Beču i danas je tamo i najstarija je u Evropi, ima 514g u njoj su ti Hrvatima bili konjušari mladi Srbi koji nisu hteli biti ĐOJLENI u Beogradu, a onda to Šešelj, po tradiciji, samo izokrenuo i 1000puta ponavljao da postane istina i uteha za 500g ropstvo. Gugl: Hrvatska država ergela konja Đakovo. Povijest. Nije bilo samo pravilo prve bračne noći, o ovome se ćuti: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA


Croatan indians

29.07.2021. 14:43

@Smrad - Kad bi svi bili nacionalisti i gledali nacionalnost, a ne državu koja te digla i školovala, e onda Amerika ne bi imala NITI JEDNOG naučnika, sem ako je on Idijanac, iz bilo kojeg plemana.


Saokrajnik

28.07.2021. 15:16

Svi ste vi kukavice jadne kukavičke, i Bugari i Mongoli i Osmanlije i Mlečani i Mađaroni i Italijani i Srbi i Rumuni... Niko nije uspeo da Hrvatima uzme Smiljane, e sada kukajte i kmečite koliko vas volja. Koliko će turista biti u Smiljane, sa Teslom na evru? Znaš da su novinari pitali Pavelića zašto su ubijana i srpska deca, a on im je odgovorio, "kad ti neko negira i dođe rušit državu i seme mu treba izbrisati". Ja se apsolutno slžem sa njim, a ti? Tesla je rekao da je to njegova Domovina i on se ne bi digo protiv nje ni 41g ni 91g ko ni onih preko 10.000 Srba u registru hrvatskih Branitelja, o kojima se ćuti i koji se ne svojatju u Srbiji. KAKO GA DRUGI MOGU SVOJATATI AKO JE ON REKAO DA JE HRVATSKA NJEGOVA DOMOVINA? A ne Austrougarska, ne Srbija, ne Amerika...? Ko to može imati veće pravo od Hrvatske da na kovanici stavi svog izumitelja i građanina iz Smiljana?


Geni

29.07.2021. 07:15

Nama laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena a Evropska analiza je još 2013g uništila sve srpske laži jer je pokazala da Srbi imaju najšareniju kartu gena u Evropi i da su po genima 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena) a to je očito i razlog zašto su Srbi odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali sa Papom... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/


srboljub antić

29.07.2021. 09:11

srbići obićni gutači govana, sto je najgore i tove se od njih


Biblija

29.07.2021. 13:25

Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale, nego i izbrisale sa lica zemlje a napravili su grešku i dozvolili da to vizantijsko zlo, podele i mržnje, ostane posle njih u SPC...samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje a posle njih pokrenu sve Balkanske i Svetske ratove i genocide…Neki katolički fratri su još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji" koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta.


KRAJ

29.07.2021. 15:09

Kada su oni rekli da je Tesla Hrvat? On je Srbin i to je svima jasno, ali hrvatski Srbin, ko i onih preko 10.000 Srba u Registru hrvatskih Branitelja, a koje Srbija ne svojata? Ma da crknete, on je hrvatski izumitelj iz Smiljana kojeg je svetu dala Hrvatska, a to će svetu najbolje pokazati Evro.


PITANJE

30.07.2021. 06:47

Tesla ne može biti Srbin jer Srbija nije postajala, bila je u Turskom ropstvu. Kako to da su turci 500g u pohode išli preko Beograda za Evropu i pokorili baš sve za to otcepljene pravoslavne zemlje na Jugu Evrope a nikada nisu mogli preko Zagreba ma ni da dodju do njega da pokore te male i prve katolike hrvate pa da skrate za Sloveniju pa za Italiju da tu njihovu "čizmu" lepo odseku od Evrope i pregaze je do Rima i Pape šta im je i bila namera a preko “vatikanskih psa čuvara” hrvata nisu mogli kao ni niko pre njih a srbe jašili i držali u ropstvo veće i od Biblijskog naroda a eto hrvati kažu da ih Gospa od Osmanlija sapasala u Sinju a od komunista u Međugorju a branitelje 90ih krunica a?


EU

30.07.2021. 10:37

Srbi i Turci su jedini narodi na svetu, koji negiraju svoje genocide! Tolika bolasna i ludačka propaganda mržnje od 95g o genocidnim Hrvatima, a eto sada ceo svet zna da su Srbi taj genocidan narod, i da jedini na svetu oni i Turci negiraju svoje genocide, ko da im je to zlo u genima? Znaš kako te Savznici iz WW2 ujedinjeni u NATO paktu izbombardovaše 99g, da zaustave rat i srpske genocidne fašiste, a šta da sada još slušaju kako ti fašisti negiraju svoj genocid i sustavno šire mržnju? Posle propalog genocidnog plana u Memorandumu SANU iz 1986g sada im propada i Memorandum iz 2011g da se sa lažima i medijskom propagandom popravi šteta, eto sa nagiranjem genocida na sebe vuku mržnju celog sveta.


Vera

30.07.2021. 10:39

Isus: ...ja vam kažem, sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću svakog Srbina, laž je srpaki državni interes. Jasno je od 91g da je ovde jedino Pavelić sa Srbima radio kako treba? Onda su trebali Hrvati lepo da Pavelića stave na Evro jer je jedino on Hrvatsku štitio kako treba i bošnjake zvao poturčeno Hrvatsko cvijeće? Ako sad Srbija i SPC i četnici ovoliko lažu za svoj genocid 90ih o kojem svet sve zna, tu se postavlja logično pitanje, koliko onda lažu o ustaškom genocidu 40ih gde se zna samo ono šta oni kažu, a onda polude na mogućnost prebrojavanja žrtava i forenzičke dnk analize..?


Z4

30.07.2021. 10:56

Sao Krajne nema pa ni Tesla i Smiljani nisu srpski. Krivousti Franjo je posle Oluje sam jasno rekao na HRT-u da su granice Jugoslavije bile jasne i da nije bilo nikakve šanse da on potpiše predaju ni centimetra hrvatske zemlje a da je Plan Z4 bio samo taktička varka za pregovore i odugovlačenje da se tek stvorena i naoružana hrvatska vojska uvežba i spremi za Oluju. A celo vreme je optuživao Srbe da ga oni neće prihvatiti jer i nisu hteli da ga prihvate jer su hteli da uzmu SVE pa na kraju ostili bez ičega a da ne govorimo o moru šta je bio cilj...


Spuvanac

30.07.2021. 11:01

Potpuno su u pravu svi koji napadaju Hrvate zbog Oluje, ma i Vučić i Vulin i Linta i Sava i njegov Laženas jer to i jeste ličilo ko etničko čišćenje jer je ono prokleto krivousto govno posle 4g srpskog genocida nad Hrvatima muslimanima i katolicima pustilo 6000 zaroblejnih Četnika koji mu potpisali predaju 8.8.95g u Glini i njihovih 220.000 civila koji su ih u tom genocidu podržavali da svi lepo odu živi i zdravi u kolonama za Srbiju namesto da budu kolateralne žrtve namesto da je stoku pobio ko Tito one 45g...Ali eto treba da se uči iz istorije za budućnost i više NIKADA ne dozvolit nove srpske kolone.


Ako

30.07.2021. 13:40

@Spuvanac - Hrvati slave, Srbi kukaju, tako od 95g pa do kraja života, a onda i deca...


Nikola Tesla

01.08.2021. 14:59

"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.