• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforner.rs/Tanjug

28.07.2021

13:21

TREĆI VUČIĆEV DOLAZAK POKAZUJE ZNAČAJ DIJALOGA! Dačić se oglasio pred sastanak sa opozicijom

Politika

TREĆI VUČIĆEV DOLAZAK POKAZUJE ZNAČAJ DIJALOGA! Dačić se oglasio pred sastanak sa opozicijom

Podeli vest

Novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca, na kojem će biti i predsednik Srbije i Sprske napredne stranke Aleksandar Vučić, biće održan u ponedeljak, 2. avgusta, najavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

Dačić je kazao da će se na tom sastanku Radne grupe još jednom dati zapažanja o svemu o čemu se do sada razgovaralo i shodno tome odrediće se dalja dinamika.

- Naš cilj je da što pre izađemo sa predlogom konkretnih rešenja, mada se mnogi od tih dogovora i primenjuju, naročito kada je reč o prisustvu opozicije na javnom medijskom servisu - rekao je Dačić.

On je istakao da postoji visok stepen konstruktivnosti i da treći dolazak predsednika Vučića pokazuje koliko pažnje pridaje dijalogu i koliko je vlast u dobroj veri pristupila tome, a u skladu sa potrebama političke stabilnosti i da se ostvari jedinstvo, kada je reč o učešću na predstojećim izborima.

- Mi smo kao radna grupa prešli sve te tačke i utvrdili šta su stavovi pojedinih političkih stranaka. Daleko smo odmakli u radu sa strankama opozicije, a tu su, ako pojednostavimo, svi sem Ðilasove, Jeremićeve i Tadićeve grupacije - rekao je Dačić.

Podsetio je da nisu sve stranke prisutne u radnoj grupi, jer je ona morala da bude užeg sastava, napominjući da su tu DSS, Dosta je bilo, Srpska stranka Zavetnici, Zdrava Srbija, POKS, Dveri, SRS.
Predlozi zaključaka Radne grupe uskoro


- Ovo je radna grupa gde će se još jednom ukrstiti stavovi o pojedinim pitanjima, a onda će se ići na plenum sa predlogom zaključaka - rekao je predsednika parlamenta i lider SPS-a.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Upitan da li se dva međustranačka dijaloga mogu spojiti u jedan, Dačić je rekao da je postojao objektivan problem u drugom dijalogu, zato što evroparlamentarci nisu mogli da putuju i podsetio da će oni dostaviti predloge do 1.septembra.

- To su iste teme, ali ne bih da prejuduciram. Mislim da će malo toga novog predložiti od onoga što mi ovde razgovaramo, zato što su teme već raspravljane sa više apsketa, ali smo mi spremni i u dobroj volji učestvujemo i u drugom dijalogu - rekao je Dačić.

- Kada se bude postigao dogovor, to će morati da se odrazi i na zajednički pristup - zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iva

pre 2 godine

Ovo je jasan pokazatelj da Srbija nece odustati od borbe i dijaloga

Hana

pre 2 godine

Predsednik je jak i borben covek, koji ima volju i nadu da ce dijalog biti uspesna i zato ne odustaje, a mi mozemo samo da pruzimo podršku

Tanjica

pre 2 godine

Vrlo vazni sastanci su planirani za danas. ,,Mini sengen" je vrlo vazno odrzati,jer se na takav nacin olaksava protok robe i usluga izmedju zemalja kojim je obuhvacen.

Lela

pre 2 godine

Predsednik je uvek spreman za dijalog i mirnog nalaženja rešenja, svakako je bolji dogovor i važno je što on uvek izlazi u susret

Ivana

pre 2 godine

Uslov za izbore će biti sledeći a to će značiti samo jedno smanjenje cenzusa za ulazak u parlament i vladu na 0,5 % ali kako vreme prolazi mislim da će biti niži.

Jovana

pre 2 godine

Ako iko moze da dovede taj dijalog u pozitivan smer, onda je to Vucic.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija