• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.07.2021

17:22

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM! Turska potvrdila podršku dijalogu Beograda i Prištine!

Politika

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM! Turska potvrdila podršku dijalogu Beograda i Prištine!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine, saopštila je pres služba predsednika Srbije

- Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o situaciji u regionu. S tim u vezi, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije - napominje se u saopštenju.

Kako se ističe, "predsednik Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine".

U saopštenju se dodaje da su predsednik Vučić i predsednik Erdogan razgovarali i o situaciji u regionu.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je u razgovoru izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom i, takođe, izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica.

Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.

Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati, piše u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Da li je predsednik pitao Erdogana za njegovu izjavu da će lično raditi da što više zemalja prizna Kosovo? Nije, e onda džaba izjave predsedništva.

kontesanera

pre 2 godine

Srbija nastoji da održava dobru i plodonosnu saradnju sa Turskom u brojnim oblastima.

Ivana

pre 2 godine

Turska je pokazala da je veliki prijatelj Srbije i hvala na svemu što radi za našu državu i njene građane. Srbija se cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu.

Stasa

pre 2 godine

Samo nek budu neutralni, Pristina vec racuna na njihovu podrsku, ali mi ocekujemo da se ne mesaju u nasu unutrasnju politiku

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija