• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.r

02.08.2021

18:50

PREDSEDNIČKI, PARLAMENTARNI I BEOGRADSKI IZBORI ISTOG DANA - IZMEĐU 20. MARTA I 3. APRILA! Predsednik Vučić na međustranačkom dijalogu!

Tanjug

Politika

PREDSEDNIČKI, PARLAMENTARNI I BEOGRADSKI IZBORI ISTOG DANA - IZMEĐU 20. MARTA I 3. APRILA! Predsednik Vučić na međustranačkom dijalogu!

Podeli vest

Predsednički, parlamntarni i beogradski Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istog dana, i to u perodu od 20. marta do 3. aprila sledeće godine, kako se moglo čuti danas na desetoj rundi međustranačkog dijaloga kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Ovaj sastanak bio je važan jer je svojevrsna rekapitulacija ranijih devet susreta, a na osnovu dosadašnjih izjava učesnika dijaloga, najviše se pričalo o zastupljenosti u medijima ali i promeni u izbornom procesu u toku samog izbornog dana.

Razgovor je prošao u konstruktivnoj atmosferi, i da je iskazana volja da se izaže u susret zahtevima opozicije.

- Na osnovu svega što je izrečeno čini se da je vlast, spremna na ustupke oko svega što se moglo čuti do sada, pa i dogovora oko cenzusa. Bilo je reči da bi predsednički, parlamentarni i beogradski izbori  trebalo da budu održani istog dana, u perodu od 20. marta do 3. aprila. Dotakli smo se i tema finansiranja kampanje, i da je je teško ispratiti troškove uz dosadašnji sistem finansiranja, pošto se 20 odsto planiranih sredstava iz budžeta raspoređuje ravnomerno podnosiocima proglašenih izbornih lista, a onda preostalih 80 osto na one koji su prešli cenzus, srazmerno mandatima. Bilo je reči da se taj procenat pomeri, da više novca dobiju podnosioci proglašenih lista - otkriva izvor.

Bilo je reči, navodi sagovornik, i o smanjivanju funkcionerske kampanje, ali i konkretnim stvarima koji se tiču izbornog dana.

- Trebalo bi da bude održana zajednička obuka posmatrača izbora, a pored notara i opštinski overitelji će moći da overe prikupljene potpise. Saša Radulović iz pokreta DJB je tražio da se izjednački birački spisak sa spiskom MUP-a, a načelno je ostalo da bi tako moglo i da bude. Insistiralo se i da se obrati pažnja na nepravilnosti oko manjinskih lista - kaže sagovornik.

Povodom sastanka oglasio se i predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji se zahvalio predsedniku Vučiću što se odazvao pozivu i podsetio da su teme bile podeljenje u četiri grupe o kojima su ponovo danas razmenili mišljenja.

- Dogovor je da krajem avgusta pristupimo pronalaženju rešenja koja bi podrazumevali medjusobni dogovori i da svi budu zadovoljni koliko je moguće- rekao je Dačić.

On je dodao da i dalje stoji da dogovor treba da se postigne šest meseci pre izbora.

- Treba da se postigne takav dogovor da na kraju niko nema primedbe na rezultate. Nastaviće se praksa obavljanja konsultacija oko nacionalnih i državnih pitanja, a predsednik Vučić pozvao predstavnike političkih stranaka na razgovore s rukovodom Republike Srpske za dva dana - najavio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zaharova

pre 2 godine

Sad ces sigurno prestati da ides sa Pinka na Pink,ma salim se nadrljali smo iz frizidera ima da iskace da nas ubedjuje da bez njega cemo propasti jer ovako nismo dovoljno sa njim.

Ina

pre 2 godine

SNS i predsednik Vucic ce sledece godine apsolutnom vecinom pobediti na izborima na svim nivoima.

Vns

pre 2 godine

A slučajno se deli keš penzionerima u februaru....hahahaha ....slučajno....

Goran

pre 2 godine

Verujem u pobedu SNS na izborima, narod ne zeli da menja nesto sto je dobro, jer Srbija je mnogo napredovala od kada je SNS na vlasti.

Uki

pre 2 godine

Vlast pokusava da ispuni zahteve opozicije i ako su pojedini nerealni, odnosno pojedini bi da udju u parlament a nemaju podrsku naroda.

hana

pre 2 godine

Svi znamo koga gradjani podrzavaju SNS ima punu podrsku gradjana!

Nemanja

pre 2 godine

Svakako je bolje i lakše što će izbori na svim nivoima biti istog dana!

Kosta

pre 2 godine

Građani su ti koji će na kraju odlučiti jer ipak su oni najmerodavniji.

Jovana

pre 2 godine

Mi smo spremni za izbore drugi nas ne zanimaju.

Milos

pre 2 godine

SNS ce odneti pobedu jel samo njima narod veruje.

Milan

pre 2 godine

Narod veruje samo SNS i samo sa njima nasa zemlja moze da napreduje .

Petar

pre 2 godine

Velika podrska predsedniku Vucicu i SNS, jer samo tako Srbija moze biti u dobrim rukama.

Jovana

pre 2 godine

Sačekaćemo izbore i videćemo kome će narod ukazati poverenje!

Danica

pre 2 godine

E sad krece suocava me sa realnoscu drage nam opozicija,E bas mi drago

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija