• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

23.08.2021

14:42

Nebojša Bakarec: Slučaj Bjelogrlić - Da li je „umetnost“ izgovor za zlo?

Politika

Nebojša Bakarec: Slučaj Bjelogrlić - Da li je „umetnost“ izgovor za zlo?

Podeli vest

Prošle godine, 14.01.2020. uputio sam otvoreno pismo Draganu Bjelogrliću. Pismo su objavili cenjeni „Informer“ i portal „Pink“. Iz divljaštva koje je juče priredio Bjelogrlić, vidim da me nije poslušao. Odlučio je da nasilje, bahatost i psihoaktivne supstance budu potpora njegovoj filmskoj umetnosti. Da li „umetnost“ može biti izgovor za zlo? Ne može. Da li to što je neko poznati glumac, a sada i reditelj, odnosno VIP-ovac, „selebriti“, može biti izgovor za zlo? Ne može, naravno

 

 Bjelogrlić živi u zabludi koju pothranjuje činjenica da je VIP, „selebriti“. On živi u zabludi koju šire masmediji, da je zbog toga on nekakav autoritet najvišeg ranga i mudrac opšte prakse. On nije svestan da je (samo) glumac i reditelj, a ne naučnik, akademik, profesor fakulteta ili bilo kakav autoritet. Njegova poznatost je samo deo bolesne fascinacije glumcima i drugim pripadnicima estrade, što je u skladu sa estradizacijom svega, pa i politike.

Bjelogrlićev napad na čuvenog režisera Predraga Gagu Antonijevića, nije nekakav izolovani ispad. Bjelogrlić je bahati agresivac, đilasovac, koji je i svoje potomstvo vaspitao u tom duhu. Podsetiću na sledeće činjenice.

Foto: printscreen/Nebojša Bakarec

Ćerka Dragana Bjelogrlića, Mia Bjelogrlić (26) je danas glumica, ali je 2017. dok je imala 22 godine studirala Fakultet političkih nauka,  glumila studentskog vođu, protesta koje su organizovali Saša Janković i Vuk Jeremić, zbog toga što su poraženi na predsedničkim izborima. Mia Bjelogrlić ni na koji način nije bila vođa tih protesta, ali je u njima učestvovala. Kao vođa studentskih protesta, koji uopšte nisu bili studentski, predstavljena je zbog marketinških razloga, na naslovnici lista „NIN“, i u intervjuu tom listu, koji je vodila Olja Bećković. Mia Bjelogrlić je tada 2017., bila član Jeremićevog štaba. Pojavljivala se na svim njegovim skupovima i oko vrata je nosila karticu „VUKOV TIM“. Šta je bilo sa njenim studiranjem na FPN, ne zna se? Ona je glumica.

Sin Dragana Bjelogrlića, Aleksej Bjelogrlić (21) je glumac. On je 2018. godine vozio automobil firme njegovog oca, bez vozačke dozvole, nije stao na znak stop, izazvao je udes i naneo teške telesne povrede motociklisti, a potom je pobegao sa lica mesta. Kako su mu pretile četiri godine zatvora, Aleksej Bjelogrlić je priznao krivicu, i nagodio se sa tužilaštvom, a Dragan Bjelogrlić je platio 150.000 dinara kazne. Udes se dogodio u dva ujutru, a zbog toga što je mladi Bjelogrlić pobegao sa lica mesta, sumnja se da je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Kada su mediji objavili ove činjenice, Dragan Bjelogrlić je tvrdio da je njegov sin nevin.

Jedan od odgovora na pitanje, zbog čega je Dragan Bjelogrlić, bez povoda, divljački napao i izudarao uglednog kolegu, režisera, Predraga Antonijevića, je činjenica da je Antonijević javno, 2020. godine, optužio Bjelogrlića da je korumpirani lažov. Uz to je Antonijević priložio i dokaze iz 2016., o tome kako je Bjelogrlić želeo da proneveri, stotine hiljada evra, koje bi mu za film „Jesen samuraja“ dodelio Filmski centar Srbije, i komisija čiji je član bio Antonijević. Antonijević je medijima priložio i mejlove, prepisku u kojoj mu Bjelogrlić predlaže da pronevereni novac podele. Bjelogrlić je tada tvrdio da je nevin, a da Antonijević radi za srpski režim, i još neverovatnije da je falsifikovao Gugl poruke! Svedoci i mediji tvrde da je Bjelogrlić, dok je udarao iznenađenog Antonijevića, vikao i „Je*ala te Dara iz Jasenovca“. Naime, Bjelogrlić pripada onim autošovinistima, mrziteljima sopstvenog naroda koji ne mogu da podnesu što je upravo Predrag Antonijević snimio i režirao film „Dara iz Jasenovca“, koji ne mogu da podnesu činjenicu da je istina o genocidu u NDH prodrla u svet.

Foto: printscreen/Privatna arhiva

Dragan Bjelogrlić odavno tvrdi kako mu je loše u Srbiji i pored silnog novca koji dobija za snimanje filmova. Upravo je snimo film „Toma“. Za vreme Đilasovih protesta 2019. godine, Bjelogrlić je podržao Nikolu Koju, jedno od zaštitnih lica Đilasovih protesta, koji je tada najavio da će ukoliko protesti propadnu otići iz zemlje. Tada je Bjelogrlić izjavio: „Verujem da ćemo se svi zajedno izboriti da do toga ne dođe. Ako ne uspemo, neka rezerviše još mesta u kupeu“. Srbiju nisu naravno napustili ni Kojo ni Bjelogrlić, jer u kojoj drugoj državi bi mogli da zarade silan novac, osim u Srbiji!?!

Za kraj, Bjelogrliću bih poručio ono što je njegov kolega, neponovljivi Riki Džervejs, poručio onima sličnima Bjelogrliću, u Holivudu, na dodeli „Zlatnog globusa“. Citiram Rikija Džervejsa: „Zato, ako dobijete večeras nagradu, nemojte to iskoristiti da biste održali politički govor. Niste u poziciji da delite lekcije javnosti. Ne znate ništa o stvarnom svetu, većina vas je u školi provela manje vremena nego Greta Tunberg. Zato, ako osvojite nešto, dođite gore, primite svoju nagradicu, zahvalite se svom agentu, svom Bogu i odjebite. U redu?“ . U Italiji bi Bjelogrliću i sličnima, kratko rekli – „Ma vaffanculo“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija