• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2021

10:00

ĐUKANOVIĆ OČITAO LEKCIJU ĐILASOVSKIM NOVINARKAMA I TELEVIZIJI! Srbija mora da sankcioniše one koji su brutalno vređali srpsku himnu "Bože pravde"! Video

printscreen

Politika

ĐUKANOVIĆ OČITAO LEKCIJU ĐILASOVSKIM NOVINARKAMA I TELEVIZIJI! Srbija mora da sankcioniše one koji su brutalno vređali srpsku himnu "Bože pravde"! Video

Podeli vest

Narodni poslanik iz redova Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović osudio je na svom Instagram profilu skandalozno vređanje srpske himne "Bože pravde" koje se moglo čuti u Jutarnjem programu đilasovske televizije Nova S

 

"Pomaže Bog, dragi prijatelji! Snimam ovaj klip apsolutno revoltiran onim što sam čuo jutros na televiziji Nova S gde je voditeljka, novinarka, kako god hoćte da je nazovete, ako se to tako može nazvati, Nevena Madžarević kao voditelj brutalno vređala sihove himne "Bože pravde", a u tome joj je asistirala izvesna Aleksandra Glovački koja je bila još brutalnija prema našoj himni... Obe su izrazile negodovanje zašto naši đaci prvaci po prvi put u istoriji, kako oni kažu, su prinuđeni da slušaju himnu "Bože pravde", strašno im smeta kada se kaže "složi srpsku braću dragu", verovatno im smeta i kada se kaže "Bože, spasi, Bože hrani srpsku zemlju, srpski rod"... 

U svakom slučaju takvo brutalno vređanje naše himne je strašno i nedopustivo. Naravno, nije neočekivano s obzirom na to da se sve to dešava i ide sa televizije koje kontolišu gospodin Šolak i gospodin Đilas, čija funkcionerka Marinika Tepić konstantno vređa srpski narod jer je zahtevala da srpski narod bude genocidan, da se progalsi za genocidan i tako dalje. To vam je najbolji pokazatelj šta bi ti ljudi sigurno uradili da su na vlasti. Verovatno bi nam menjali i grb i himnu i zastavu i proglašavali nas genocidnim. Neka to bude njihov program, neka se narod opredeli na izborima ako zaista tako nešto želi, ali ono što bi Republika Srbija morala da uradi je da procesuira i gospođu Madžarević i ovu Glovački, jer po članu 173. našeg krivičnog zakonika definisana je povrda ugleda Republike Srbije "ko javno izlozi poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do 3 meseca". Molim lepo, da se primeni zakon. Svuda u svetu je čast slušati svoju himnu, čast je pevati himnu. Ja kao otac đaka prvaka, danas je moj najstariji sin, Bogu hvala, krenuo u prvi razred, ponosan zato što je moje dete pripadnik generacije kada se prvi put intonira himna pred početak nastave. Mislim da su reči "Bože pravde" nešto najlepše što moemo da čujemo, gde se poziva da Gospod pomogne našem narodu i našoj otadžbini i ne vidim šta je loše u tome. Svuda u svetu, kada se vređaju državni simboli, mora da se odgovara. Inače se i svuda u svetu pušta himna pre nego što počne nastava, u Americi je najnormalnije dizanje zastave i slušanje himne. Bogu hvala da smo mi nešto ovako uveli i ubeđen sam da će naše generacije koje dolaze biti mnogo bolje nego što smo mi.

Ovim putem svim roditeljima đaka prvaka želim da čestitam zato što im deca kreću u prvi razred i s verom u Boga da budu zaista dobri ljudi, dobri đaci, uporni, vredni i da budu bolji od nas. A svakako biće jer imaju priliku da se pravilno uče, da vole i nauče svoju himnu. Mi za to nismo imali prilike, nas su iz ideoloških razloga učili nešto drugo, a očigledno ove dve nesrećnice, isfrustrirane jer nema druga Tita, Kardelja, verovatno su tužne zbog toga, ali ja sam srećan što će moje dete uči "Bože pravde", učiće i veronauku i verujem da će biti bolje od svojih roditelja", rekao je Đukanović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 2 godine

Vi ste vlast već 10 godina. Šta vas sprečava?

Lazni Bot

pre 2 godine

Glume opoziciju 10 godina i sve sto ne valja kriv je Djilas,on jeste krao i muljao ali ovi su ga nadmasili a to je bilo jako tesko.

SR71

pre 2 godine

Velicanje domacih izdajnika-cetnika trebalo bi da je kaznjivo po zakonu!Znaci Djuka-bizon spremi se da pevas pred sudijom za prekrsaje!

Dule

pre 2 godine

Onaj ko vredja Hinmu taj vredja i drzavu. Djukanovic je u pravu treba da dobiju otkaz bez mogucnosti da vise rade na javnim mestima i minimum po pet godina robije Da vidimo kome ce pasti na pamet tako nesto, a o lazima da i ne govorim. Svi novinari, javne licnosti i politicari koji sire laz i obmanjuju narod trebaju da robijaju i da je ta kazna najmanja pet , a najvisa ce doneti sud zavisno o cemu su pisali, govorili ili obmanjivali lazima narod.

Čiča Avalski

pre 2 godine

Đuka, vidim da se lepo razumeš u novinarstvo, pa deder molim te poteraj novinare istraživače iz novosti da nastave akciju otkrivanja tajnih računa tajkuna po svetu. Time će da nas oslobode od lopova i doprinesu istini - nije valjda da su se šalili, odnosno da su nas lagali ???

Aca

pre 2 godine

Svuda u svetu je normalno da se intonira himna pre početka časova samo kod nas je to strašno...to su ovi Sorosevi pitomci, drugosrbijanci, potomci komunista tj. auto šovinisti koji mrze sopstveni narod....svuda u svetu u normalnim državama za vredjanje himne i zastave ide se u zatvor...u USA bi to mogli da urade jednom i nikad više....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija