• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Alo

01.09.2021

11:53

AMERI, ŠTA ĆE ŠIPTARIMA TEŠKI OKLOPNJACI ZA SPECIJALNE MISIJE, DA NEĆE NA SEVER, NA SRBE?! Ne igrajte se Vojska Srbije to neće...

Printskrin video

Politika

AMERI, ŠTA ĆE ŠIPTARIMA TEŠKI OKLOPNJACI ZA SPECIJALNE MISIJE, DA NEĆE NA SEVER, NA SRBE?! Ne igrajte se Vojska Srbije to neće...

Podeli vest

U vojnoj kasarni u Prištini predstavljen je deo od 55 oklopnih borbenih vozila M-1117, donacija SAD takozvanim kosovskim bezbednosnim snagama, Stručnjaci za bezbednost ocenjuju da je ovo opasnost za goloruki narod na severu Kosova, jer su nova vozila pogodna za intervencije protiv civila

U vojnoj kasarni u Prištini predstavljen je deo od 55 oklopnih borbenih vozila M-1117, donacija SAD takozvanim kosovskim bezbednosnim snagama.

"Ova oprema, koja je karakteristična za težak teren i ima efikasnu otpornost na mina, omogućiće vam da proširite svoje mirovne operacije gde god to od vas bude potrebno", rekla je Vjosa Osmani.

Osmanijeva je kazala da se nada da će "Kosovo uskoro obezbediti helikoptere".

Otporan na mine

Stručnjaci za bezbednost ocenjuju da je ovo opasnost za goloruki narod na severu Kosova, jer su nova vozila pogodna za intervencije protiv civila.

Na Kosovo su, naime, iz Amerike stigla laka oklopna vozila M-1117, koji se u SAD proizvodio do 2002. godine, a inače je bio prvi američki oklopnjak otporan na mine.

RUSIJA OTVARA KONZULAT U BANJALUCI, SRPSKA ČEKA POVOLJAN TRENUTAK DA IZAĐE IZ BIH! Sarajevo i Zapad su sve želeli čuti, samo ne ovo!

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da ova nabavka nije direktna pretnja Srbiji, ali da to predstavlja Srbima na Kosovu i Metohiji. Dodaje da su Albanci nabavili veliku količinu oružanih sredstava, te da problem predstavlja raspoređivanje ovakvih vozila u srpskim sredinama.

- Nije ovo poruka nama, ali mnogo znači Albancima za podizanje samopouzdanja. Njihovi mediji i društvene mreže puni su snimaka kada su ova vozila dolazila. To je za njih impresivno - kaže Radić.

Priprema terena

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe i potpukovnik u penziji Ljuban Karan navodi da su ova oklopna vozila minimalna pretnja za Vojsku Srbije, ali da su ogromna pretnja za, kako kaže, goloruki narod na severu Kosova i u enklavama, jer su ova vozila vrlo pogodna za intervencije protiv civila.

BAJDEN JASAN, AMERIKA VIŠE NEĆE PREUREĐIVATI DRUGE ZEMLJE, SA TIM JE GOTOVO! Majstori, sad idite i sa KiM i ostavite Srbiju na miru!

- Interesantno je da se, uz ove političke i druge pritiske na Srbiju, istovremeno forsira transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. vojsku Kosova. To je za nas bila i ostaće paravojska, to je sve vezano za Rezoluciju 1244 i za Srbiju je to nelegalno i nezakonito - navodi Karan i dodaje:

- Imam utisak da američke snage imaju nameru da se povuku s Kosova, kao i Međunarodna misija, te će oni napraviti nekakav plan za prelaz i plašim se da će upravo te međunarodne snage Kfor i NATO pomoći da se uspostavi kontrola i da će Srbiju dovesti u vrlo nezgodnu situaciju, gde bi neka naša intervencija bila tretirana kao napad na međunarodne snage.

Karan očekuje da će srpska diplomatija, pre svega oslanjajući se na dobre odnose s Kinom i Rusijom, moći da preduhitri ovakve događaje, jer je stav Srbije više nego jasan, a to je da neće dozvoliti neki novi pogrom ili egzodus.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ilija

pre 2 godine

Je li bre izanđali prezervativi, koja vojska, protiv koga !? Jesu li to oni isti "amerikenjci", zbog kojih treba da tražimo novog preCednika ako nećemo dobre odnose sa njima ?!!! Ko je bre ovde lud a ko zbunjen ?!!!

Jovan

pre 2 godine

Само нека дају, све ће то бити наше.

Solo

pre 2 godine

Nema problema s tim oklopnjacima dotiran od Amera albancima. Mi samo dronove da proizvodimo i usavrsavamo i zavrsili smo psao. Cak nemoramo ni da saljemo vojsku sve daljinskim zavrsavamo posao.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija