• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2021

15:43

KUD SVI ČANCI, TU I MALI ČEDA! Lider LDP tvrdi da je ustoličenjem na Cetinju produbljena kriza u regionu!

printscreen TV Prva

Politika

KUD SVI ČANCI, TU I MALI ČEDA! Lider LDP tvrdi da je ustoličenjem na Cetinju produbljena kriza u regionu!

Podeli vest

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da su događaji u Crnoj Gori poslednjih dana "ogoleli" situaciju na Balkanu i pokazali da proces pomirenja i suočavanje sa godinama rata, kako kaže, nije ni počeo, a kamoli da je završen


Jovanović smatra da je obaveza svih demokratskih snaga u Srbiji da reaguju na događaje u regionu navodeći da je "velika sramota" što su i vlast i opozicija u Srbiji složne u "odbrani nacionalnih interesa" u Crnoj Gori.


On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Srpska pravoslavna crkva zloupotrebljena u političkom obračunu između "evropske Crne Gore" i onih koji nikada nisu priznali njenu nezavisnost, te da je insistiranjem da se verski obred obavi na Cetinju, SPC, kako kaže, svesno učestvovala u realizaciji produbljivanja krize u toj zemlji.

CRKVA SE OKUPLJA OKO ISUSA HRISTA, A ČANAK SE OKUPIO OKO SVOG HRISTA - MILA ĐUKANOVIĆA, KOJI NIJE NI KRŠTEN! /video/

Jovanović je ocenio da se u Crnoj Gori narušava mir u celom regionu, a da će se posledice toga osetiti i u Srbiji.

- Najveći interes Srbije je da se sačuva mir, a ne da se produbljuju podele - naveo je Jovanović.

Čanak na večeri "glavnog štaba" protivnika Joanikija, za stolom pored i MILO ĐUKANOVIĆ! Pogledajte kako lider LSV pokušava da SRUŠI SPC! Video

Srbija se, dodao je, otvoreno stavila na jednu stranu u tom političkom sukobu i da je uloga u događajima u Crnoj Gori potpuno promenjena slika Srbije u regionu i u Evropi.

- Srpski ministri učestvovali su u pomenutim događajima i zvaničnici u našoj zemlji to nazivaju odbranom "srpskog sveta" - naveo je Jovanović i dodao da "niko nema pravo da okreće glavu pred prepoznatljivim rukopisom stvaranja Velike Srbije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 2 godine

Tandem ČČ. Sigurno je Č kupovao patike Č, koje ga dovedoše na vlast i kupi on i poneku fabriku za 1 dinar. Sad mu ovj Č vraća dug. a i jedan i drugi su najveći šljam Srbije, izdajnici. Pohapsiti Č i Č i propitati ih za poreklo imovine i rabote protiv interesa države Srbije. Dok se to ne uČini Srbija neće biti pravna država.

milankukic

pre 2 godine

pa gospodine Jovanoviču vi koji ste sebe nazivali demokratama ste se pogubili jer za vas demokratija je znaćila samo da se domognete bogadstva a ne da uradite nešto za državu i narod

Miki

pre 2 godine

Nazost medini u Srbiji postadose bolmice za lecenje bolesnika poput Canka idrugih.....

DUSAN

pre 2 godine

CEDA PRITISLIGA STRANCI DA NESTO KAZE PROTIV SRBIJE U KORIST CANKA

dera

pre 2 godine

Ceda , Canak ,Ugljanin , Biserko , Milicka, ......ima ih jos al da ne nabrajam , e , ove pomije ne davajte svinjama , pokvarice stomake .

Žika

pre 2 godine

Sramota je da covek koga je direktno Šešelj optužio za organizovanje ubistva premijera Đinđića, drži predavanja šta je sramota, umesto da objašnjava Šešeljevi optužbu. Ili smo mi statisti i ovce a zakon zezanje.

laki

pre 2 godine

Kad uzimate izj ave od Cede Jocanovica proverite da li je mozda drogiran. Covek lupa k ao da je pod dejstvom psihoaktivnih sredstava.

Djurdja

pre 2 godine

Ovo je najveci srpski trut. Nema pojma o zivotu (ni o politici) ali uporno pokusava da deli lekcije. Jedino sto mu uspeva je siledzijstvo. Sramota.

zoran

pre 2 godine

Srbija grubo urušava Crnu Goru...SPC nije samo verska zajednica, ponaša se kao rušilačka organizacija - nije joj bitan narod.

Miki

pre 2 godine

E moj Čedo kad mi budeš objasnio kako je to provokacija gde u zemlji gde ima preko 35% Srba koji se izjaanjavaju kao vernici SPC, u svojem manastiru organizuju ustoličenje mitropolit crnogorskog, onda mozemo pucati dalje. To je isto kao kad bi moj komisija pravio ručak za svoje goste a ja kazem ne moze jer on ima tobože jagnjetinu za ručak a ja pasulj.. Eto toliko je logično to sto ti pričaš.. Srbi u CG nemaju pravo na konstitutucnost, nemaju prava na svoj jezik, pismo,.. Itd.. Kao Albanci sa 25% u S. Makedoniji.. Jos samo crkvu i pravo na crkvu da im oduzmu. Svrstao si se na stranu Drljevića.. Ali nije ni čudo, ipak si savetnik Komšiću

Deda

pre 2 godine

Pa ovaj go..ar je Milov savetnik. Delili crtu, pa osmislili plan, uz zmajeve i ostale halucinacije.

Milan

pre 2 godine

Хоће и Чедица коју пинку од Сироша да узме, да и он мало испљује "велику " Србију.

Mito

pre 2 godine

Čedo, pusti politiku, probao si i vidio da nisi ni za politiku ni za biznis. Dobro ti idu ulične tuče pa pređi u ring da ne trošiš talenat.

Fikus

pre 2 godine

Čuj ti drogiranog kabadahiju, koji ide po Beogradu i premlaćuje ljude. Još uvek se nada da će da nađe novog gazdu i finansijera? Aman čoveče, ustoličenje episkopa Crnogorsko Primorske eparhije se u Cetinju obavlja VEKOVIMA, skoro pa celih hiljadu godina? Jel si ti pao sa Marsa ili Neptuna pa ovako lupetaš ili ti je kokain toliko nagrizao mozak da više ne znaš šta lupetaš? O kakvoj ti velikoj Srbiji trabunjaš? Kad su tamo obavljana ustoličenja u 13. veku (u vreme Nemanjića) država Crna Gora nije ni postojala niti su postojali Crnogorci - komunistička izmišljotina ... Jadan Njegoš, prevrće se u grobu gledajući šta se radi

Zanovetalo

pre 2 godine

Pa vidi ovako - ako čin ustoličenja produbljuje tenzije u regionu, onda region nije ni zaslužio ništa bolje. Opasuljite se, prestanite da lažete i sebe i druge, to što ste 10.000.000 puta ponovili laž ne znači da je istina da je Srbija krivac, da je SPC ne znam neka zločinačka organizacija itd. Probudite se. Nema više krive Srbije. Interes je jedino i samo pravda i istina...što izađe na isto.

Đurđa

pre 2 godine

Đubre jedno smrdljivo, ti ćeš nekome da deliš lekcije.

Doca

pre 2 godine

Polučovek mora da opravdava datu slobodu i uzete milione.

Petar

pre 2 godine

LJIGO kada ces vise prestati da seres ????????????????????

mile

pre 2 godine

Neću se stavljati ni na čijoj strani,ali ste slušajući i jedne i druge toliko podeljeni da mogu stvarno reći:TEŠKO VAMA,A JOŠ TEŽE NAMA OSTALIMA! VI NISTE NI ZA MALU,A KAMOLI ZA VELIKU SRBIJU! Jovanović,Čanak i još neki,ne znam za šta su (kažu za Srbiju koja će biti mirna,jaka i šta ti ja znam još kakva- Nikakva) Vučić,Dačić i još koji da Srbija bude najjača u regionu... Ovi ostali da CRKNE i NESTANE! Izlude smo!

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Mene ne iteresuje ovaj , vec tv i informer kao i ostali koji mu daju mpgucnast da se pojavi i bilo sta kaze. Veci ste izdajnici od njega. AMIN. KRAJ.

Zoran

pre 2 godine

Politicki otpad i poslednji trzaji bezboznika koji pokusavaju da izplivaju sa dna politicke scene skandalima misleci da ce podrskom stranih faktora postici nesto

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija