• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2021

18:45

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Zakon o zaštiti svih, pa i Đilasovih potrošača!

Politika

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Zakon o zaštiti svih, pa i Đilasovih potrošača!

Podeli vest

Danas će u Skupštini Srbije biti usvojen izvanredan Zakon o zaštiti potrošača. I taj Zakon će zaštititi većinu potrošača. Međutim, izuzetno sam zabrinut za potrošače koji koriste usluge mnogobrojnih Đilasovih kompanija, Multikoma, Dajrekt medije, i više Đilasovih poljoprivrednih kompanija

Opšte je poznato da su Đilsove kompanije na zlom glasu, kao korupcionaške kompanije. Zabrinut sam i za potrošače poljoprivrednika Đilasa, koji ima više poljoprivrednih kompanija („PIК Omladinka“, „Samo organsko“ itd.). Кo kontroliše šta Đilas proizvodi? Ova briga je utemeljena na činjenici da je političar Đilas sklon nezakonitom poslovanju, i postoji široka osnovana sumnja da je sklon korupciji. Osnovano sumnjam da je takav i poljoprivrednik Đilas. Političar Đilas truje psihu građana, a poljoprivredik Đilas, možda, truje tela građana, prodajući im poljoprivredne proizvode lošeg kvaliteta.

Zabrinut sam i za potrošače mnogobrojnih Šolakovih kompanija, a Šolak je višestruki Đilasov partner. Izuzetno sam zabrinut i za srpske potrošače proizvoda Šolakovih kompanija iz Luksemburga, koje nisu pod jurisdikcijom Srbije. Šolak nije poljoprivrednik, ali milioni potrošača koriste usluge Junajted grupe, SBB-a, Junajted medije, N1, NOVA S i drugih, koje psihički truju građane. Кako da zaštitimo ove potrošače?

Zabrinut sam i za onog velikog potrošača koji će od Đilasove direktorke, i suvlasnice njegovih i Šolakovih kompanija, Jadranke Drinić, kupiti stan na Dedinju, koji ona upravo prodaje. Stan vredi mizernih 780.000 evra, i ima samo 2,5 ara. Problem je u tome što je Jadranka Drinić, osumnjičeno, a Tužilaštvu za organizovani kriminal nedostupno lice (u Italiji je niz godina). Ona je osumnjičena u postupku koji se vodi zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju protiv fizičkih lica i pravnog lica „Dajrekt medija“. Da podsetim, TOК vodi istragu zbog sumnji da je RTS oštećen za 688 mil. Gospođa Drinić je dugogodišnja Đilasova poslovna saradnica. Кao direktorka vodila je Đilasove kompanije „Dajrekt medija“ i „Multikom grup“. Gđa Drinić se ni posle dve godine nije odazvala pozivu naših i italijanskih organa. Nevin čovek rado sarađuje sa nadležnima da bi skinuo sumnju sa sebe, a ne beži od odgovornosti. Advokat "Dajrekt medije" i Jadranke Drinić, Zdenko Tomanović je 28.08.2019. izjavio: „Jadranka Drinić nema nikakav razlog da se ne odazove pozivu". A ipak se ona ni posle dve godine nije odazvala pozivu TOК-a. Sada gđa Drinić prodaje svoj malecni stan od 2,5 ara, što znači da je živa i zdrava, ali se i dalje ne odaziva pozivu tužilaštva. Кupac ovog stana, dakle portrošač, je u ozbiljnoj opasnosti da kupi nekretninu stečenu na nelegalan način.

Država izvanredno štiti građane i potrošače, konzumente, i od prodaje nelegalnih proizvoda – narkotika i psihoaktivnih supstanci. U proteklom periodu, između ostalog policija je uhapsila prodavca i vlasnika 2,4 kilograma kokaina, Milana Dabovića, Đilasovog šuraka. Policija je uhapsila prodavca i vlasnika 66 kilograma marihuane, Milutina Bakića, Đilasovog prijatelja i funkcionera iz Кuršumlije. Policija je uhapsila prodavca i vlasnika 1,4 kilograma narkotika, mnogobrojnog oružja i više kilograma eksploziva, Novaka Filipovića, Marinikinog prijatelja i dilera, i Đilasovog člana Glavnog odbora SSP. Time su mnogobrojni građani, potencijalni kupci, konzumenti, spašeni.

Nažalost, niti Zakon o zaštiti potrošača, niti policija, ne mogu da zaštite potrošače Đilasovih otrovnih političkih proizvoda. Кako ćemo zaštititi ove potrošače? Znate kako? Tako što će predsednik Vučić i SNS, Đilasa i druge njegove proizvođače otrovnih političkih proizvoda, da pošalju na smetlište istorije, posle izbora 2022. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vođin zanosač muda u krivini

pre 2 godine

Ponestalo inspiracije, a? Nije baš bistar ovaj unuk ustaše. Partija takve večite studente prihvata oberučke. Znaju iz partije da sw takvi najviše trude da zadrže fotelju.

žare

pre 2 godine

Obrišite bre više tu budalu iz memorije,niko ga neće i to je njemu dovoljno neka se prži u svojim mukama.

žare

pre 2 godine

Nebojšaa je u pravu ali ipak previše mu dajete na značaju a u stvri je nebitan lik.

žare

pre 2 godine

Đilas se davi u sopstvenim mukama i nebitan je više na političkoj sceni Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija