• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2021

20:28

U Hrvatskoj sam postao veća zvezda od Lebrona Džejmsa! Ali, što kaže vladika Sergije: DOBRO JE DOK TE NAPADAJU, ZNAČI DA RADIŠ DOBRO ZA SRBIJU!

printscreen

Politika

U Hrvatskoj sam postao veća zvezda od Lebrona Džejmsa! Ali, što kaže vladika Sergije: DOBRO JE DOK TE NAPADAJU, ZNAČI DA RADIŠ DOBRO ZA SRBIJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za televiziju Pink komentarisao napade iz regiona na njega i Srbiju

Vučić je rekao da je i u Njujorku, u kvartovima gde žive imigranti, dozvoljeno svima da kače svoje zastave - bilo da su iz Portorika, Irske ili Italije

- Za njih je samo srpska zastava zločinačka. Ja postavljam još jednom pitanje, gde ste čuli da sam ja rekao nešto o tome. Poslednjih dana je u crnogorskim medijima samo jedna tema, a to sam ja. Pa sam ja kriv za Cetinje. A dobio sam poziv da idem tamo, ali nisam. Samo sam čestitao mitropolitu Joanikiju, i nikoga nisam povredio. Osim toga što sam govorio o srpskoj pravoslavnoj crkvi, a ne samo pravoslavnoj crkvi. To oni žele, da tamo postoji samo pravoslavna crkva, pa da na taj način brišu Srbe. A onda je krenula žestoka kampanja iz Zagreba. Oni žele da Crna Gora bude pod njihovom dominacijom i uticajem - rekao je predsednik.

Obraćanje Aleksandra Vučića možete pratiti OVDE

- NIšta nas njihovo ne zanima, samo prava srpskog naroda. Ako pogledate Đukanovićeve i hrvatske medije, to je histerija, ja sam kriv za nešto što se dogodilo na Cetinju, a žetoka kampanja iz Zagreba je nastavak onoga iz vremena Sekule Drljevića da Crna Gora treba da bude pod njihovom dominacijom, a onda imate konferenciju za medije, sa temom "mrzimo Vučića" i "Srbija nikad nije mala koliko bi trebalo da bude". Imam samo jednu poruku, Srbija će nastaviti da se bavi svojim napretkom i rastom, biti sve uspšenija, nećemo odgovarati na šovinizam, mi ćemo pružatiruku ali nećemo menjati svoj pobednički put.

Vučić je rekao da bez obzira na sve napade, on će nastaviti da radi za boljitak Srbije, i da želi sve najbolje zemljama u regionu.

- Postao sam veća zvezda od Lebrona DŽejmsa - rekao je Vučić šaljivo, komentarišući histeriju u hrvatskim medijima.

- Kriv sam i što sam Vukanu dao takvo ime. Kako se ne setiše Danila, možda je to bio moj pokušaj da utičem na hrvatski presto. I to su objavili u najozbiljnijem listu, pazite. Da sam ja dao Vukanu takvo ime zato što je to prvi sin Stefana Nemanje, pa ja tako želim da stvaram Veliku Srbiju - rekao je predsednik, i dodao da je u tome razlika između nas i njih - pošto mi ne određujemo nikome kakva imena daju deci.

- Vladika Sergije je rekao: "Dok oni tebe napadaju, ja sam miran". Šta ćete, neko mora da bude dežurni krivac.

- Najviše ih muči naša ekonomija, suština je u tome, kada ne mogu da vas unize, i kad vide da je agresija na Srbiju vrlo teška ili nemoguće,onda su karte drugačije. MI ćemo nastaviti svoj posao po pitanju odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milaa

pre 2 godine

Srbija vise nije dzak koji svako moze da udara. Mir medju drzavama regiona je od obostranog znacaja za sve.

Milaan

pre 2 godine

Srbija vodi odlično svoju politiku razvoja i napretka i da Zagreb gleda na sve to sa prezirom i mržnjom i da se ta mržnja nastavlja prema svemu onome što Srbija nastoji da uradi za sebe i region.

Milaana

pre 2 godine

Da smo napredovali kako ekonomski, tako i investiciono,tako i u zdravstvu i svim ostalim granama. Srbija bez obzira na sve, neće stati, već nastaviti

Nikola

pre 2 godine

Pa jeste, kad ljudi nemaju mere u ciničnim i optuživačkim izjavama i tekstovima, koji su obavezno usko vezani za njihovu ratnohuškačku politiku uperenu protiv Srbije.

Ivana

pre 2 godine

Hrvatska se nijednom nije zahvala Srbiji što se ujedinila Srbiji za ulazak vojske u Zagreb i što 1918 godine je Srbija spasila sve njihove građane. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala Vučiću na svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj.

Ana

pre 2 godine

Predsednik je svojim uspehom zapravo pokazao kako pojedinci reaguju.

Duka

pre 2 godine

Hrvati su počeli kao Đilas, samo o Vučiću se priča....

Slađana

pre 2 godine

Napadi govore samo jedno a to da su pojedinci toliko sujetni, i ljubomorni.

Verka

pre 2 godine

Kerovi laju a vetar nosi.to im je posao.ziveo Predsenik A. Vucic i sav Narod Srbije. ZIVELA SRBIJA.

Jovan

pre 2 godine

Šaka jada, kako nas nazvao Zoki ili za Mila fašisodni, a sve samo kako bi mržnjom sakrili svoj lopovluk i nesposobnost. Vide hrvati i ostali gde su i da su roblje, oni mlađi i mobilniji se iseljavaju jer nema od mržnje koristi i ne maže se na hleb i ne plaća se njome račune. Za koju godinu počeće da forsiraju bratstvo i slavsnstvo,biće moderno i in biti srbin.

Sofija

pre 2 godine

Хрватској су увек Срби криви за све

Glasinac

pre 2 godine

Hrvatska ne može da oprosti ekonomski napredak Srbije i zbog toga koriste priliku da je blate.

Milja R

pre 2 godine

Hrvatska je svesna da je Srbija ekonomski ostvarila daleko boli uspeh i to nikeko da to prizna.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija