• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.09.2021

18:41

SNS: Ðilasu svi krivi jer bi na vlast bez izlaska na izbore

Tanjug

Politika

SNS: Ðilasu svi krivi jer bi na vlast bez izlaska na izbore

Podeli vest

Predstavnici SNS ocenili su da lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas još uvek nije naučio da se na vlast dolazi samo glasovima naroda, kao i da mu evroparlamentarci nisu po volji jer nisu hteli da ga dovedu na vlast, a da prethodno ne izađe na izbore

Predstavnici SNS su u odvojenim saopštenjima tako reagovali na Ðilasa koji je za list "Nova", između ostalog, kao "bezobrazluk" ocenio izjavu evroparlamentarca Vladimira Bilčika koji je posle posredovanja u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima u Srbiji rekao da bi na njegovom mestu izašao na izbore.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Ðilas još uvek nije naučio osnovnu stvar u politici - da na vlast dovodi samo narod, glasovima.

Dodao je da Ðilas optužuje celu Evropu, sve najmoćnije i najbogatije države sveta da su korumpirane i zato "krive" što je Vučić na čelu Srbije.

Orlić je rekao da je Ðilas navikao da sve u životu gleda samo kroz pare i da tu polazi od sebe, ali da je, kako kaže, smehotresno da i dalje ne razume da u Srbiji pravo glasa imaju samo naši građani, a ne bilo ko drugi.

"I odatle je potpuno jasno zašto je bahati tajkun tu gde je, zaglavljen na margini sa koje mu izlaza nema. On pojma nema ni gde da traži vrata. Nema u Srbiji stranih namesnika, niti će ih biti, tu želju ne može da mu ispuni niko", rekao je Orlić.

Ðilas, između ostalog, tvrdi da Aleksandar Vučić "kupuje ljude za pare, pozicije", te da "korumpira i lično neke političare iz Evrope", na šta član Glavnog odbora SNS Sandra Božić ocenjuje da će napadi na predsednika Srbije biti sve žešći.

"Iako je teško zamisliti da mogu izmisliti veće gadosti i monstruoznosti od onih do sada, nažalost sigurna sam da su spremni da udare i na go život predsednika Srbije", kaže Božić.

Navela je da Ðilas pominje i odlazak iz Srbije jer, kako kaže, shvata da će njegov debakl na izborima biti epohalnih razmera pa zato razmišlja da pobegne. "Za koju god se od destinacija bude odlučio, Mauricijus, Hongkong ili još neki od poreskih rajeva u kojima planira da se baškari novcima građana Srbije, nadam se da će biti dostupan organima gonjenja Srbije", rekla je Božić.

Član Glavnog odbora SNS Dejan Kesar kaže da Ðilas svaki dan pokušava da pronađe krivca za svoje neuspehe i dodaje ''''da su za Dilasa evroparlamentarci bezobrazni'''' jer nisu hteli da ga dovedu na vlast, a da prethodno ne izađe na izbore.

Kesar je rekao da su stranke okupljene oko Ðilasa parlamentarcima dostavili spisak lepih želja i da je ostalo samo na tome.

"Videli su i oni sa kim imaju posla. Postalo im je jasno da njihov konačni cilj nisu izbori, jer tamo nemaju šta da traže, već traženje alibija za budući neuspeh", rekao je Kesar.

Istakao je da su izborni uslovi i stepen demokratije danas mnogo bolji nego 2012. godine i dodao da to svi vide osim Ðilasa koji, kako kaže, u dolasku na vlast samo vidi novu šansu da "pare građana Srbije stavi u svoj džep".

Narodni poslanik Zoran Tomić kaže da Ðilas "gubi vezu sa realnošću" jer njegov plan za privatizaciju Srbije ne uspeva i da se zato sad "kao neko derište duri i svi drugi su mu krivi za neuspehe koje ređa".

Ðilasu je poručio da, ako veruje da je on bolje rešenje za Srbiju i da njegov plan za dan posle ima smisla, izađe na izbore i to potvrdi glasovima građana.

"Izašao bi on da sme, da ima podršku, jer uslovi za izbore su mnogostruko bolji i korektniji nego oni njegovi, kada je, iako je sve konce imao u svojim rukama, na izborima izgubio", rekao je Tomić.

Naveo je da Ðilas napada Vučića zato što radi na tome da se Srbija unapredi, što se grade auto-putevi, brze pruge, što realnost postaje i metro u Beogradu, što se rešava problem Vinče, što su rešeni problemi poput Železare i RTB Bora. "Napada jer je sve te projekte želeo da koristi za punjenje sopstvenog džepa", dodao je Tomić.

Kako je rekao, Ðilasove metode su pročitane od strane građana i više nikog ne može da prevari.

Narodna poslanica Nevena Ðurić kaže da su Ðilas i njegovi sledbenici isfrustrirani jer nemaju plan i program, ideju, strukturu niti organizaciju, a kamoli rejting kod naroda.

"Paradoks je doći u situaciju da o kriminalcima i korupciji prica kabadahija kome su takvi najbolji prijatelji, a ironija što istinu doživljavaju kao vređanje i pljuvanje", rekla je Ðurić.

Kako je dodala, Ðilas je taj koji "sramotno i nadasve nevaspitano" vređa sve koji imaju ikakve veze sa Vučićem.

Navela je da Ðilas kaže da u Srbiji nema demokratije jer zna da nema nikakvih šansi danas u našoj državi baš zato što o svemu odlučuju gradani.

"Za njega demokratija znači – kako Ðilas kaže, a ne kakva je volja naroda. I kada imate takvu iskrivljenu sliku, onda za Ðilasa u Srbiji nema demokratije", rekla je Ðurić.

Istakla je da predsednik Vučić Srbiju i srpski narod uvek stavlja na prvo mesto, pokazuje odlucnost i želju da se bori za napredak Srbije i da mu građani u tome pomažu bezrezervnom podrškom koju mu pružaju na izborima.

Član Glavnog odbora SNS Nemanja Joksimović kaže da se Ðilasov intervju svodi na "tužnu priču o nejakom milioneru protiv koga su se urotile mračne sile kako bi ga onemogućile u planu da ponovo pljačka gradsku i republičku kasu".

"Svi su se okrenuli protiv njega, i Francuzi i Amerikanci, i Britanci i evroparlamentarci, i Kinezi i Rusi, i Evropska narodna stranka i ceo Zapad. Svi su protiv njega, a on kuka i plače nad svojom jadnom sudbinom, jer ne može više da otima novac od građana Srbije i puni svoje bankovne racune po belom svetu", navodi Joksimović.

Rekao je da je u realnosti sve suprotno od onoga što Ðilas sve vreme ponavlja i istakao da građani Srbije odlično šta je istina i ko se bori za nove puteve i pruge, škole i bolnice, investicije i nova radna mesta, a kome je stalo samo do ličnih interesa. "Zato podrška Aleksandru Vučiću raste iz dana u dan i ne postoje te laži Dragana Ðilasa, Marinike Tepić i drugih predstavnika žutog kartela koje će to uspeti da promene", dodao je Joksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 2 godine

Djilas zna da nikada nece doci na vlast,jer regularnim izlaskom na izbore nece dobiti ni jedan glas. Nikada nista nije uradio za nasu zemlju,zasto bi ga narod onda izabrao? Nas narod nwce dozvoliti da Srbija propada uz Djilasa

sima

pre 2 godine

Od strane Djilasa nista me vise ne moze iznenaditi,covek je spreman na sve

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija