• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

01.10.2021

10:04

RUŠI SE ŠIPTARSKI SAN! Beograd svakim sporazumom izvlači po jednu ciglu kosovske nezavisnosti!

Politika

RUŠI SE ŠIPTARSKI SAN! Beograd svakim sporazumom izvlači po jednu ciglu kosovske nezavisnosti!

Podeli vest

Profesor političke filozofije Bljerim Ljatifi izjavio je nakon sporazuma o registarskim tablicama u Briselu da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bio najveći protivnik bilo kakvog sporazuma sa Beogradom, ali da je na kraju ipak učestvovao u postizanju, prenosi Ljajmi

Dodao je da kompromisni sporazumi uvek stvaraju prostor za tumačenje na različite načine i da ga svaka strana tumači iz svoje perspektive i u svom interesu.

- Ono što me brine u celosti ovog sporazuma je to što se nastavlja opasan kurs koji se već godinama događa na Kosovu i koji obično ne istražujemo ili istražujemo i ne želimo da komentarišemo. Od dana kada je Međunarodni sud pravde doneo odluku o legitimnosti nezavisnosti Kosova, pristajanjem na dijalog sa Srbijom, svaki dan smo, svakim postignutim sporazumom, uklanjali po jednu ciglu iz suvereniteta Kosova - rekao je Ljatifi u emisiji "Presing" na T7.

Dodao je da Kurti duže vreme gradio svoju politiku na protivljenju tadašnjim vlastima, postavljajući pitanje "zašto pregovarate sa Srbijom".

- Vidimo je da je na kraju i sam završio u takvom pregovaračkom procesu - naglasio je Ljatifi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zorana

pre 2 godine

Sta je ovde uspeh. Sto ce da pokrijemo nas grb stikerom kao da ne postojimo, nismo drzava. O cemu se radi.

Radnik

pre 2 godine

Kurti je malo nervozan. Svaka čast predsedniku Vučiću na načinu na koji se bori za naš narod na Kosovu i Metohiji.

Mile

pre 2 godine

Istorijska pobeda! Kosovo ostaje pokrajina u Srbiji. Veliki dan za Srbe i Srbiju, Albanci su naterani na povlačenje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija