• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2021

23:21

Energetska kriza će da izazove cunami u svetu! Veoma sam zabrinut, ali naši građani ne treba da budu - JA SPAŠAVAM SVOJ NAROD!

printscreen RTV Pink

Politika

Energetska kriza će da izazove cunami u svetu! Veoma sam zabrinut, ali naši građani ne treba da budu - JA SPAŠAVAM SVOJ NAROD!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da će energetska kriza da izazove cunami u svetu, i da je zbog toga veoma zabrinut, ali da naši građani ne moraju da brinu, jer će za njih biti dovoljno i struje i gasa


Vučić je za TV Pink istakao da je Srbija tešku krizu predupredila istorijskim dogovorom sa Rusima i da je juče potekao gas, kroz gasovod dužine 400 kilometara kroz našu zemlju.


"Srbija će biti tranzitna zemlja za gas, ali smo obezbedili dovlljne količine gasa".

On je dodao da mi sada kupujemo gas po 270 dolara po hiljadu kubnih metara, dok je cena na berzi četiri puta veća, preko 1000 dolara.

Naveo je i da nas narednih dana očekuju teški pregovori sa Rusima oko metodologije izračunavanja cene gasa, kako bismo imali povoljniju cenu i najavio da će moliti i Vladimira Putina i ruske zvaničnike da nam pomognu da se postigne dobra cena.

Ističe i da je zbog karbon taksi u Evropi otišla i cena struje, kako je rekao, u nebesa, i da je više nema, što će predstavljati veliki problem za privredu.

Onda je usledila, kaže, borba protiv ruskog gasa, borba protiv svega, mere protv kineskog čelika, pa je skocila i cena čelika, bakra..., cena nafta je skočila...

Foto: printscreen RTV Pink

"Mi na silu držimo najnižu cenu električne energije u Evropi za potrošače, ali nije više za privredu, jer imamo liberalizovano tržište."

"Srećom mi i dalje imamo struje dovoljno, jer nisam pristao na te ucene da zatvorimo Kolubaru i Kostolac. Sad moramo da pronađemo način da sačuvamo i struju i cenu gasa, da sa Rusima napravimo dogovor na 15 godina, da budemo potpuno sigurni", napomenuo je Vučić i dodao da moramo naći i obnovljive izvore samo da imamo struje.

Hrane ćemo imati dovoljno, kao i vode, ali sa enrgijom ce biti orgomnih probema, ocenio je Vučić.

Kaže da mi novca nemamo za nuklearku, ali kada bi nam neko u okruženju dao 10 odsto vlasništva mi bismo to kupili.

"Moramo da brinemo o svojoj zemlji, ako dođe stani pani malo ćemo za sebe da obezbedimo, a malo će da sačeka liberalizovano trziste, ali ja spašavam svoj narod", poručio je Vučić.

"Naši ljudi ne moraju da brinu, naše devizne rezerve su na maksimumu, kao i rezerve zlata, rast će biti od 7,3 do 7,5, tako da ćemo ici na dobro povećanje plata i penzija", pročio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AVe cezare

pre 2 godine

Ako će pičkousti diktatorčić da nas spašava kao što je dosad radio, ja onda odoh pravo pod onu šljivu Tarabića, tamo negde na južnom obodu Beograda.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija