• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2021

10:38

JUGOSLAVIJA JE MOJ DRUGI DOM! Čast je učestvovati na konferenciji Pokreta nesvrstanih!

Tanjug

Politika

JUGOSLAVIJA JE MOJ DRUGI DOM! Čast je učestvovati na konferenciji Pokreta nesvrstanih!

Podeli vest

Abdelhakim Gamal Abdel Naser, sin prvog egipatskog predsednika i jednog od osnivača Pokreta nesvrstanih Gamala Nasera, istakao je danas da je velika čast za njega što ima priliku da učestvuje na komemorativnom skupu povodom 60 godina od osnivanja Pokreta koji će se održati sutra i prekosutra u Beogradu

- Veliko je zadovoljstvo za mene što sam danas ovde, Jugoslavija je moj drugi dom. Velika je čast što ću prisustvovati konferenciji Pokreta nesvrstanih na čijoj prvoj konferenciji je bio moj otac pre 60 godina - kazao je Tanjugu Abdelhakim Gamal Abdel Naser po dolasku na aerodrom Nikola Tesla.

Kako kaže, velika mu je čast da prisustvuje konferenciji upravo u trenutku kada se mnoge zemlje u svetu suočavaju sa različitim problemima.

On je, takođe, ukazao na značaj koji Pokret nesvrstanih ima za afričke zemlje.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Selaković: Samit nesvrstanih u Beogradu potvrda ugleda Srbije! /video/
Politika

Selaković: Samit nesvrstanih u Beogradu potvrda ugleda Srbije! /video/

Beograd će sutra i prekosutra biti domaćin Samita pokreta nesvrstanih. Više od 100 stranih delegacija potvrdilo je učešće. Poruka srpskog šefa diplomatije Nikole Selakovića, koji je i domaćin jednog od najvećih multilaternih skupova u svetu u ovoj godini, jeste da strateški i suštinski cilj Srbije ostaje članstvo u EU, ali da se Beograd ne odriče tradicionalnih prijatelja - Rusije, Kine i Pokreta nesvrstanih

10.10.2021

09:01

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija