• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2021

11:18

Od kada se u 21. veku zakon sprovodi topuzom?! Juče su pucali u leđa nenaoružanim Srbima!

Politika

Od kada se u 21. veku zakon sprovodi topuzom?! Juče su pucali u leđa nenaoružanim Srbima!

Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad, a na početku sednice postavljaju pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima


Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević apelovao je na Vladu Srbije da povodom dešavanja na severu KiM zvanično traži reakciju Evropske unije, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, kao i od specijalnog izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka koji, kako kaže, još ćute po ovom pitanju.


Milićević je kazao da je NATO pokazao neozbiljan odnos u vezi sa upadom ROSU u Severnu Mitrovicu.

"Juče su pucali u leđa nenaoružanim Srbima pod obrazloženjem da sprovode zakon. Od kada se u 21.veku zakon sprovodi topuzom, odnosno puškama", upitao je Milićević i dodao da je svima jasno da to nema veze sa istinom.

Milićević je kazao da je za sutra zakazana sednica SB UN na temu poslednjih događaja, navodeći da SPS pruža nedvosmislenu podršku državnom rukovodstvu, predsedniku Srbije Aleksanadru Vučiću koji je poručio da će Srbija zaštititi i braniti svoj narod.

Foto: printsceen RTS2

Poslanik Srpske napredne stranke Dragoljub Atanacković je takođe dao podršku predsedniku Vučiću koji je, kaže, učinio sve da smiri situaciju.

Atanacković je ocenio da bi "igra" koju igraju kosovski političari, verovatno zbog izbora, mogla da napravi velike problem.

"Na Kosovu i Metohiji žive i Romi, i ja njima upućujem podršku i poruku da se čuvaju. 1981. godine počelo je naglo iseljavanje i oko 30.000 Roma sa teritorije KiM je iseljeno u zemlje zapadne Evrope, jedan deo u Crnu Gori, jedan u Srbiju", rekao je Atanacković.

Poslanici su nakon postavljanja pitanja prešli na raspravu o izveštajima nezavisnih tela, među kojima je i izveštaj Fiskalnog saveta za 2020. godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija