• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

18.10.2021

21:48

PREDLOG PRIŠTINE TIRANI, PET DRŽAVA REGIONA DA ZAJEDNO UDARE NA SRBIJU! Nisu naveli kojih je to pet država! HAJDE DA PRETPOSTAVIMO, TU SU...

Beta

Politika

PREDLOG PRIŠTINE TIRANI, PET DRŽAVA REGIONA DA ZAJEDNO UDARE NA SRBIJU! Nisu naveli kojih je to pet država! HAJDE DA PRETPOSTAVIMO, TU SU...

Podeli vest

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala koja se nalazi u jednodnevnoj poseti Albaniji, prenela je šefici diplomatije te zemlje Olti Džački da je Srbija poslednjih meseci izoštrila retoriku prema svojim susedima, prenosi Gazeta ekspres

Gervala je podsetila Džačku na tenzije na severu Kosova i zatražila koordinaciju u stavu prema Srbiji.

- Svi zajedno treba da utičemo na to da mir i stabilnost u našem regionu ne budu ugroženi. Potrebna nam je bolja koordinacija pet zemalja regiona u odnosu na našeg suseda Srbiju i značajnija, a ne površna saradnja u svim regionalnim procesima - izjavila je Gervala.

Gervala je u izjavi za medije nije pomenula regionalni projekat tri zemlje, Otvoreni Balkan, ali je naglasila potrebu ispunjenja dogovora postignutih u okviru Berlinskog procesa.

- Na pragu smo potpisivanja regionalnih sporazuma i verujemo da će i Albanija i Kosovo sa svojim otvorenim pristupom Berlinskom procesu, sa svojim odlučnim pristupom biti u stanju da poguraju ove sporazume. Kosovo ima vrlo jasnu orijentaciju prema EU i NATO, i skeptično je prema konkurentnim konceptima prema EU i to naglašavamo na svakom forumu - rekla je Gervala.

SRBIJA TO MOŽE, ODMAH UVESTI STRATEŠKE ENERGETSKE REZERVE! Konzervirati sve elektrane koje nisu nepohodne i za slučaj krize, aktivirati ih!

Džačka je rekla da je Albanija beskompromisan advokat Kosova, da će uvek biti na njegovoj strani, kao i da je budućnost Albanije usko povezana sa budućnošću Kosova. Kako je navela, Albanija je posvećena strateškoj saradnji u spoljnoj politici i usklađivanju akcija kako bi se postigli strateški ciljevi, među kojima ostaje prioritet članstvo Kosova u regionalnim inicijativama i međunarodnim organizacijama.

Govoreći o dijalogu Kosovo-Srbija, Džačka je rekla da bi rezultat dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum koji omogućava međusobno priznavanje dve zemlje, članstvo Kosova u UN i EU, kao i pravičan tretman manjina, u skladu sa sa Ustavom Kosova. Dodala je i da "rezultat sporazuma treba da bude zahtev za oproštaj i priznavanje zločina od strane Srbije".

VEST JE DOBRA, ALI... USKORO DVOJNO DRŽAVLJANSTVO SRBIJE I NEMAČKE? Koliko ljudi će naša zamlja izgubiti zbog ovog... MISLITE O TOME!

Gervala je navela da u se u dijalogu sa Srbijom u Briselu "ne radi o statusu Kosova", već je reč o dijalogu "o statusu odnosa sa Srbijom", prenosi Kosovo onlajn.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja BL

pre 2 godine

Hahhahahha. Da čovjek ne povjeruje kakve gluposti neko može izgovoriti. Ovo su bačene pare na kartu za odlazak u Tiranu....i sad je ona kao nešto uradila za Kosovo....

miki

pre 2 godine

Kako bi njima ovo bas odgovaralo da tudjom zemljom rade kako im je milo kosovo je Srbija to treba svima da bude jasno

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija