• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2021

15:10

SA OVIM LUDAKOM NEMA DIJALOGA! Kurti ponovio da mu ne pada napamet da formira ZSO na KiM!

AP Photo/Petr David Josek

Politika

SA OVIM LUDAKOM NEMA DIJALOGA! Kurti ponovio da mu ne pada napamet da formira ZSO na KiM!

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti ponovio je danas da sporazum o Zajednici srpskih opština ne može da se sprovede, "jer to nije dozvoljeno Ustavom". U intervjuu za Dojče vele, Kurti je ponovio i tvrdnju da bi zajednica na etničkoj osnovi bila "Republika Srpska na Kosovu"



"To je urađeno u Dejtonu, gde je izgrađena Republika Srpska koja je tu za Beograd, a ne za Srbe. Slično to žele i na Kosovu. Beograd na sličan način želi da na Kosovu ima državu koja se neće zvati republika već ZSO", rekao je Kurti.

Tvrdi da je 2013. godine bilo pritisaka na kosovske poslanike da usvoje sporazum o ZSO i navodi da su danas na čelu institucija u Prištini tri osobe koje su tada bile protiv tog sporazuma, a to su pored njega i predsednica Vjosa Osmani i predsednik skupštine Glauk Konjufca.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 2 godine

Aj ne lupajte više, ili udjite na KiM, ili ga priznajte, šta nas više zezate sa Kurtijem, Djilasom a ne hapsite ga, Jeremićem, Marinkom Levinski i ostalima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija