• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2021

12:41 >> 13:19

OVA MEGA FABRIKA JE SJAJNA VEST ZA SRBIJU - SLEDEĆU OTVARAMO U NIŠU! Vučić prisustvovao završetku radova fabrike Continental Automotive Serbia

informer.rs

Politika

OVA MEGA FABRIKA JE SJAJNA VEST ZA SRBIJU - SLEDEĆU OTVARAMO U NIŠU! Vučić prisustvovao završetku radova fabrike Continental Automotive Serbia

Podeli vest

Kompanija Kontinental automotiv Srbija danas je u Kaću priredila svečanost povodom završetka prve faze radova na izgradnji njene druge fabrike, kojoj prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić

 

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

- Legendarni Ferari je rekao "ako nešto sanjaš, onda to možeš o da ostvariš". Danas ste mogli da vidite završetak prve faze ove fantastične fabrike, koja znači ključnu prekretnicu fabrika u Srbiji. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama u Srbiji. To je ogromna stvar i fantastična vest za našu zemlju i sve ljude! Ovo je mega fabrika i verujemo da ćemo ih imati još. Borio sam se i dozvolili su mi da to kažem, sledeća fabrika ide u Niš, na jug Srbije, mislim da bi to bila konačna i prava prekretnica koja bi promenila sve u tom delu Srbije. Hvala našim nemačkim prijateljima!

- Za nas je mnogo važno ovo što se ovde dešava. Oni očekuju velike promene na globalnom nivou, automobili će biti drugačiji, bez vozača i vez sudara u budućnosti. Moraćemo da menjamo mnoge stvari i zakone. Verujem da su tako ogromne promene na globalnom nivou moguće za 15 do 20 godina, to je gotovo sutra. Javno i ponosno obećavam još veću podršku države ukoliko odlučite da sledeći pogon otvorite u Nišu. Niš vas čeka, univerzitet i mnogi mladi ljudi. Pomoći ćemo da sledeći korak Kontinental fabrike bude na jugu Srbije. 

-Trudićemo se da pojačano naš rad na dualnom obrazovanju i u školama i na fakultetima. Trudićemo se da možemo da ponudimo najkvalčitetniju radnu snagu i najobučenije ljude. 

Predsednik Vučić je stigao u fabriku kompanije Kontinental automotiv Srbija

- Ja sam molio naše prijatelje iz Nemačke, znam da će u budučnosti ponovo negde praviti fabriku, da sledeću otvore u Nišu. Oni to još ne mogu da potvrde, ali ja sam se borio. Ovo je mesto budućnosti za Srbiju. 

Predsednik je istakao kako će se boriti za nova radna mesta, jer je to trenutno najvažnije za naše građane. 

 

 

- Mi ne očekujemo da oni podignu to do milijarde, mi očekujemo da podignu do dve milijarde. 

- Ovo je velika stvar za Novi Sad, velika stvar za Srbiju!

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Vučić je potom obišao fabriku. 

 

Radovi na drugoj fabrici počeli su u junu ove godine, a planirano je da objekat bude završen do septembrta 2022. godine.

 

 


Zgrada nove fabrike imaće više od 30.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora i biće jedna od najvećih Kontonnentalovih fabrika u svetu.

 

 


Ova kompanija je u martu ove godine otvorila prvi proizvodni pogon u Industrijskoj zoni Novi Sad Sever 4 u kojoj je već počela proizvodnja napredniih i složenih elektronskih sistema za automobilsku industiju.

 

Foto: informer.rs

Ukupna vrednost investicija Kontinentala u obe fabrike iznosiće 140 miliona evra.

Oba pogona će zaposliti najmanje 500 radnika, a u prvoj fabrici otvorenoj početkom godine sada radi 150 zaposlenih.

Kontinental automotiv Srbija posluje u Novom Sadu duže od tri godine kada je najpre oformio istraživačko-razvojni centar u kome redi oko 700 inženjera, među kojima je veliki broj svršenih studenata Univerziteta u Novom Sadu.


U ovom centru se razvijaju rešenja za putničke automobile i komercijalna vozila za Kontinetalovu diviziju Vehicle networking and information.

To obuhvata proizvode kao što su instrument table, radari, kamere, kontrolne jedinice za daljisnko praćenje pozicije i parametara vozila, sistemi za pristup vozilu pomoću pametnih telefona, mobilne aplikacije, a glavni proizvod je sistem namenjen visokoautonomnoj vožnji.

Kontinental je osnovan 1871. godine, a danas posluje u 59 zemalja i u svojim fabrikama, razvojnim centrima i poslovnicama zapošljava više od 240.000 ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nada

pre 2 godine

Svaka nova fabrika, poput ove u Novom Sadu, direktno utiču na razvoj i napredak naše zemlje a naša trenutna vlast svojim marljivim radom nam konstantno privlači investicije i drži nas čvrsto na mestu ekonomskog lidera u regionu na čemu smo im neizmerno zahvalni.

Dragan

pre 2 godine

Veoma veliki uspeh je da se fabrike i radna mesta otvaraju u vreme pandemije korona virusom. Srbija je uprkos ovom teškom vremenu otvorila veliki broj fabrika širom cele nje. To je baš ogroman uspeh za sve naše građane!

Dejan

pre 2 godine

Zavrsetak prve faze radova fabrike Continental Automotive u Novom Sadu jasno govori da je Srbija jaca za jos jednu fabriku, koja smanjuje stopu nezaposlenosti i ekonomski standard bice jos bolji.

cevap89

pre 2 godine

Nova radna mesta, novih 500 porodica ce obezbediti egzistenciju otvaranjem ove fabrike.

miki89ljig

pre 2 godine

Bitno je da se svako mesto podjednako razvija. Danas Novi Sad, sutra Nis i tako redom. Puna podrska politici predsednika Vucica.

mihailo

pre 2 godine

Jako nam je vazno da sto vise ovako velikih kompanija ulaze u Srbiju i svojim prisustvom privuce i ostale svetski poznate kompanije.

ivanovic

pre 2 godine

Bravo. Treba nam sto vise ovakvih fabrika i novih radnih mesta.

Irena

pre 2 godine

Od velikog značaja su ovakve investicije, koje građanima omogućavaju nova radna mesta i poboljšanje ekonomskih uslova.

mirko

pre 2 godine

Facinantno, nek samo nastavi da se grade novi pogoni i otvaraju ovakve fabrike u Srbiji

dicko

pre 2 godine

Ovakvi giganti ce doprineti da Srbija ubrzano raste i razvija se, neka samo se gradi i nek nicu fabrike

lazar

pre 2 godine

Odlicne vesti za Istok Srbije je to da ce se graditi pogon i u Nisu, neka se samo nastavi ovim tempom i Srbija ce se razvijati ubrzanim procesom

Tijana

pre 2 godine

Završena je prva faza radova kompanije Continental Automozive Serbia. To je druga fabrika u Srbiji koja će da omogući ljudima da rade i zarade za sebe.

Boka

pre 2 godine

Nova fabrika u Novom Sadu je investicija, koja donosi nova radna mesta i ujedno i potencijalni magnet za nove investitore koji će izabrati baš našu zemlju za ulaganje.

Jovan

pre 2 godine

U Kaću, danas počinje izgradnja nove fabrike, koja će u mnogo čemu uticati i na ostanak mladih u svojoj zemlji. U Srbiji se razvija visoko napredna tehnologija za vodeće proizvođače automobila, a otvaranjem kompanije Srbija ide putem napretka.

Sofija

pre 2 godine

Lepe vesti za Novi Sad i okolinu, samo nek se gradi, svaka nova fabrika ujedno donosi nova radna mesta.

milica

pre 2 godine

Svaka cast ovo je velika stvar za Srbiju,svaka nova fabrika znaci puno radnih mesta i menje nezaposlenih ljudi u nasoj zemlji

Perica Savic

pre 2 godine

Continental je jedna svetski poznata fabrika i dobro je sto posluju i kod nas i zasposljevaju veliki broj nasih sugradjana.

Mikan

pre 2 godine

Otvaranje fabrike ovakvog giganta pratice jako poboljsanje na trzistu Srbije.

Velja

pre 2 godine

Nis ce prilicno osetiti poboljsanje kada budu izgradili sledecu fabriku tamo.

Goran

pre 2 godine

Dualno obrazovanje u ovakvom gigantu je neverovatna prilika.

Milan

pre 2 godine

Proizvodi ove fabrike predstavljaju buducnost. Na nama je da takvu proizvodnju podrzimo radom.

Tamara

pre 2 godine

Ovo je zaista velika prekretnica za Novi Sad. .

Dejan

pre 2 godine

Srbija ce tek znatno napredovati uz ovakve fabrike.

Ema

pre 2 godine

Novi Sad ce postati posebno uspesan uz ovu fabriku

Marijana

pre 2 godine

Lepo je čuti da se otvaraju nove fabrike u vreme pandemije. To je veliki uspeh za sve nas, a mnoge porodice će osigurati budućnost radom u novoj fabrici.

Ksendža

pre 2 godine

Ekonomski razvoj Srbije je evidentan poslednjih godina, stranih investitora je sve vise, jer Srbija postaje zemlja u kojoj vredi ulagati

Ksendža

pre 2 godine

Ekonomski razvoj Srbije je evidentan poslednjih godina, stranih investitora je sve vise, jer Srbija postaje zemlja u kojoj vredi ulagati.

ksendža

pre 2 godine

Neverovatno ali istinito, Srbija danas dobija jos jednu vrhunsku fabriku, Novi sad dobija nova radna mesta!

Ksendža

pre 2 godine

Srbija jača svoju privredu sa svakom novom fabrikom.

Nena

pre 2 godine

Na delovima koji se proizvedu u visoko tehnološko mega fabrici Continental,pisace "MADE IN SRBIJA",tako nesto nam je svima za ponos!Bice jedna od najvećih Continentalovih fabriku u svetu!

Vera

pre 2 godine

Ovakvim poduhvatima se vidi veliki napredak Srbije

Dragana

pre 2 godine

Ovo je jos jedan dokaz kakve uspehe postize Srbija

Tamara

pre 2 godine

Velika doprinos za Vojvodinu i nasu zemlju. Za nase gradjane nova radna mesta a za nasu zemlju veci doprinosi.

Kica

pre 2 godine

Veoma bitna investicija za Kac, odnosno za taj deo Vojvodine! To ce biti strana kompanija sa najvećim doprinosom BDP-u Srbije - od preko dva odsto i ta fabrika ce puno značiti za ekonomski razvoj Novog Sada.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija