• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovo onlajn

11.11.2021

21:33

KURTI MEĐU PREDSTAVNICIMA CIVILNOG DRUŠTVA, MOGAO SAMO DA APLAUDIRA! Aljbina nema među govornicima na Mirovnom forumu u Parizu, Brnabić među prvima!

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ DAVID LEFRANC/ nr

Politika

KURTI MEĐU PREDSTAVNICIMA CIVILNOG DRUŠTVA, MOGAO SAMO DA APLAUDIRA! Aljbina nema među govornicima na Mirovnom forumu u Parizu, Brnabić među prvima!

Podeli vest

Takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti neće imati priliku da se obrati na Mirovnom forumu u Parizu kojem prisustvovuje, dok je premijerka Srbije Ana Brnabić govorila među prvima

Kurti je danas otputovao u Pariz, kako bi prisustvovao Mirovnom forumu, na kome, sem šefova država, učestvuju i predstavnici raznih kompanija i civilnog društva.

Vlada tzv. Kosova je pre dva dana potvrdila Kurtijevo učešće, ali nije iznela detalje njegovog dnevnog reda.

Na zvaničnom sajtu Foruma, ime premijera tzv. Kosova se ne pojavljuje na listi govornika. Premijerka Srbije Ana Brnabić će se među prvima obratiti prisutnima.

Prema rečima profesora Dritera Arifija, Kurti bi trebalo da iskoristi svoj put u Francusku da zatraži ukidanje viza za takozvano Kosovo.

- Mirovnu konferenciju u Parizu, na koju je Kurti pozvan, vidim kao veoma pozitivnu uprkos problemima koje takozvano Kosovo može imati sa Francuskom zbog liberalizacije viza, jer je Francuska ključ koji otvara vrata. Premijer može da lobira za politička pitanja i liberalizaciju viznog režima, što je veoma vitalno pitanje za građane (tzv.) Kosova - rekao je Arifi.

Mirovni forum u Parizu počeo je danas i trajaće do 13. novembra, a očekuje se, između ostalog, da se razgovara o problemima izazvanim pandemijom i unapređenju globalnog upravljanja tokom kovid-19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija