• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2021

15:04

SRBIJA MORA DA DOBIJE DEMOGRAFSKU BITKU! Palma i Ratko Dmitrović održali zajedničku konferenciju u Jagodini!

informer.rs

Politika

SRBIJA MORA DA DOBIJE DEMOGRAFSKU BITKU! Palma i Ratko Dmitrović održali zajedničku konferenciju u Jagodini!

Podeli vest

Ministar za brigu o porodici i demografiju, Ratko Dmitrović i predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, održali su danas zajedničku konferenciju za novinare

      

DMITROVIĆ: Na predlog predsednika Vučića do kraja godine novi paket mera za povećanje nataliteta

Ministar Dmitrović je istakao da su retki primeri u Srbiji da prilikom poseta lokalnih samouprava bude zadovoljan onim što je u njima urađeno po pitanju demografije i da je Jagodina jedan od retkih gradova gde je zadovoljan svim onim merama koje su sprovedene kako bi se zaustavila bela kuga. Dmitrović je kazao da je Jagodina imala snage da se uhvati u koštac sa ovim problemom.

Foto: informer.rs

- Zahvaljujem Markoviću na merama kojima uspeva da ublaži demografski pad. Mi moramo u narednom periodu da povedemo više računa o odumiranju srpskog sela, da zaštitimo srpskog seljaka od uvoza svega i svačega jer nekontrolisani uvoz namirnica ima za rezultat i propadanje seoskih domaćinstava. Što se tiče povećanja nataliteta, na predlog predsednika Vučića do kraja godine biće donet novi paket mera koji će imati za cilj da pospeši radjanje dece. Svako novorođeno dete će dobiti po 300.000 dinara,  a u tom paketu mera biće razmotrena i mogućnost kako da mladim ljudima kroz podsticaj od 20.000 evra omogućimo kupovinu stana -  zaključio je Dmitrović. 

PALMA: Briga o deci i porodici prioritet grada Jagodina

Dragan Marković Palma predsednik Skupštine grada Jagodine naglasio je da Jagodina izdavaja ogromna sredstva za pomoć porodici, deci i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Foto: informer.rs

Napomenuo je da je grad Jagodina prvi u Srbiji doneo odluku da se novorođena deca pomažu sa 1.200 evra, što je doprinelo da na teritoriji grada u pojedini školskim godinama bude čak i do dva odeljenja osnovaca više upisano. Takođe je rekao da je za svako četvrto i dalje rođeno dete u periodu od 2008. do 2010. godine grad doneo odluku da se ta deca pomažu sa dvesta evra do punoletstva svakog meseca, što ta deca i dan danas primaju.

- Izgradili smo nove škole i vrtiće. Sve do epidemije korona virusa, 15 godina su u organizaciji grada studenti putovali u Beč, srednjoškolci išli na letovanje u Grčku, a osnovci kada završe četvrti i osmi razred u Crnu Goru. Pomagali smo građane i u vreme korone i tada smo za najugroženije podelili 7.500 paketa sa hranom i  sredstvima za ličnu higijenu. Kod nas u Jagodini je od pre tri godine besplatan autobuski prevoz za sve, a do tada ovu mogućnost su imali đaci i studenti sa teritorije grada. Samo u prošloj godini za socijalna davanja grad Jagodina je izdvojio više od 200 milona dinara -  kazao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija