• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2021

18:10

Kusturica o protestu LAŽNIH ekologa: “Teško je poverovati da Rokfeler ima smisla za zdrav život Srba”!

Politika

Kusturica o protestu LAŽNIH ekologa: “Teško je poverovati da Rokfeler ima smisla za zdrav život Srba”!

Podeli vest

Rio Tinto se pokazao kao kompanija koja je jača od država. Padale se države u Latinskoj Americi, radili su šta su hteli u Australiji i moje iskustvo govori da je sve ovo što se dešava otišlo predaleko, a da je jedini način da se ti kolonijalni zavojevači spreče, sjedinjavanje naroda i dražave u borbi protiv te nemani, rekao je proslavljeni reditelj Emir Kusturica u Intervjuu za Novosti

On kaže da "jednom kad si pustio Rio Tinto da započne istraživanje kao da si vojnu silu pustio u dvorište”, ali se istvoremeno pita i zašto protesti koji se dešavaju danas “nisu dobili svoj zamah letos”:

Odgovor je naravno politički. Približavaju se izbori, pa se onda inserti iz naše realnosti ubacuju u jednu dobru nameru, a onda nastaje opšta komplikacija, pa se postavlja pitanje ko će nas bolje zaštitii od Rio Tinta: da li ovi koji pretenduju da preko ekologije prezmu vlast ili aktuelna vlast. Kusturica naglašava da je “čvrsto uveren da se za političku vlast treba boriti svim legalnim sredstvima, ali ovde se očigledno ukrštaju svi oni elementi nama poznati od pada Miloševićeve vladavine”:

Dakle nas od Rio Tinta hoće da zaštite nevladine organizacije kojima upravlja porodica Rokfeler i pretpostavljam da bi oni rado isterali i Kineze odavde, pa se postavlja logično pitanje: kako možemo da verujemo da Rokfeler finasnira isterivanje ili zaustavljanje Rio Tinta u Srbiji. Što bi rekli ovi na Jugu: Ja u to ne verujem - kazao je Kusturica.

Legendarni reditelj, podseća, međutim, da od Prvog srpskog ustanka, koji je bio autentičan, “nijedan prevrat nije postojao u našoj istoriji kojeg nisu izvele obaveštajne službe zapadnih sila, zaključno sa onim petoktobarskim”.

I još jedna sumnja i ponavljanje, teško možemo verovati u to da Rokfeler finansira neke od pokretača ovog blokiranja Srbije i da pritom ima smisla za zdrav život Srba, a on bi trebalo i državi i narodu da bude najpreči - poručio je Kusturica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 2 godine

Da li Informer stvarno podržava najveće zagađivače????

Rokfeler

pre 2 godine

Srbi, divno je poslovati sa vama. Spremio sam pare i za naredne blokade, samo navalite.

Revnosan

pre 2 godine

Emire, brate Nemanja budi barem jednom u zivotu covjek I budi konkretan u svojim mislima nemoj da budes polovican u svojim mislima I govoru.

Kurto

pre 2 godine

Ko sto neznas ko si i odakle si i sad prodajes maglu.Ako demonstranti rade za Rokfelera sto ti svinjo neokupana ni si izasao ranije i poveo narod posto nelii ti ne radis za nikoga.Ja Cu da Te okupam kad ti dodje sudnji dan.PERVERZNJAK

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija