• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

12.12.2021

20:58

SKANDALOZNO NAJSTRAŠNIJE NASILJE ŽUTOG PRAVOSUĐA  Godinu dana zatvora za Vučićevića zbog tvitova o Žaklini i Jugoslavu!?

Politika

SKANDALOZNO NAJSTRAŠNIJE NASILJE ŽUTOG PRAVOSUĐA Godinu dana zatvora za Vučićevića zbog tvitova o Žaklini i Jugoslavu!?

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević krivično je osuđen samo zato što je objavio pet tvitova o bivšem uredniku TV N1 Jugoslavu Ćosiću i novinarki te televizije Žaklini Tatalović!?!

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, osuđen je na godinu dana zatvora, i to samo zato što je objavio pet tvitova o bivšem uredniku TV N1 Jugoslavu Ćosiću i novinarki te televizije Žaklini Tatalović!

Sud je Dragana J. Vučićevića u dve presude osudio na godinu dana zatvora ili novčanu kaznu od 400.000 dinara. Vučićević je na Tviteru objavio da je Ćosić 'šiptarski plaćenik' pozivajući se na bankarsku dokumentaciju koju je objavio Informer, dok je Tatalovićeva 'krivično uvređena' pošto ju je naš glavni urednik oslovio sa 'debelice'!?!

Banda žuta najgora

Uskoro će 2022. godina, prošla je decenija od početka promene sistema, a u pravosuđu ove države i dalje vlada najgora žuta banda
Dragan J. Vučićević

 

Foto: printscreen

Žaklina Tatalović i Dragan J. Vučićević

Velika sramota

Glavni urednik Informera Dragan Vučićević kaže da mu ne pada na pamet da platu novčanu kaznu i da će ići u zatvor ako ove kazne postanu pravosnažne.

- Pa, koliko godina robije treba da dobiju Đilasovi batinaši sa šabačkog puta, ako sam ja za navodne uvrede na Tviteru dobio godinu dana zatvora?! Uskoro će 2022. godina, prošla je decenija od početka promene sistema u Srbiji, a u pravosuđu ove države i dalje vlada najgora žuta banda - ogorčen je Vučićević, koji kaže da se upravo na primeru Jugoslava Ćosića najbolje vidi nakazna dvoličnost srpskog pravosuđa.

- Ćosića sam svojevremeno tužio jer je najstrašnije u medijima slagao da sam učestvovao u ubistvu Zorana Đinđića, da sam sa Šiptarom, Kumom i Legijom ugovarao raspodelu nekih para i da sam bio u kontaktu sa njima neposredno pre i posle ubistva premijera. To je teška i notorna laž i to je dokazano u sudskom procesu, ali je Ćosić na kraju oslobođen svake odgovornosti jer je, kako je navedeno u presudi, on to izgovorio 'u svojstvu novinara'. Pa i ja sam sve ovo govorio u svojstvu novinara, direktno u vršenju svoje dužnosti, a sud me osuđuje na zatvor!?! - kaže Vučićević i naglašava da nema nameru da plaća kaznu.

- Neću da platim te kazne, idem u zatvor. Možda će tako neko u ovoj državi konačno da shvati da u srpskom pravosuđu ima svega i svačega, ali najmanje prava, pravde i zakona. Boriću se mirnim, gandijevskim metodama protiv nepravde i nasilja... - najavljuje Vučićević.

Foto: Tanjug

Jugoslav Ćosić

Dvostruki aršini

Komentarišući sve ove navode, urednik političke rubrike u listu 'Politika' Bojan Bilbija kaže da bi u ovakvim situacijama trebalo izbegavati dvostruke aršine.

- U ovakvim situacijama trebalo bi uspostaviti ujednačene kriterijume kako ne bi više bilo povlašćenih i zaštićenih, kako ne bi bilo dvostrukih standarda. Izgleda da što imate veći tiraž i gledanost, veće su i sudske presude i zatvorske kazne za nešto što liči na verbalni delikt. Treba se zapitati da li je u ovoj navodnoj diktaturi zapravo najveći zločin pohvaliti politiku Aleksandra Vučića i da li zbog toga možete zaglaviti zatvor... - naglašava Bilbija.
 

Ivana Vučićević: Dvostruki aršini

Ivana Vučićević, direktorka i urednica Studija B, upozorava da se u srpskim sudovima najoštrije osuđuju samo oni koji govore protiv tajkuna Dragana Đilasa i njegovih eksponenata.

- Svima je jasno da u Srbiji vladaju dvostruki aršini. Sudovi osuđuju sve one koji kritikuju Đilasa i one koji ga podržavaju, a s druge strane svakakve lopove i batinaše oslobađaju odgovornosti. Kada Đilas kaže da je Vučić 'lud', 'fašista', tužilaštvo ćuti. Ali kada Đilasa ili nekoga iz njegove svite po mišljenju suda neko 'uvredi', to je onda za zatvor. Ni ova, ni slične presude neće nas sprečiti da slobodno govorimo - poručuje Vučićevićeva.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jova

pre 2 godine

Krajnje je vreme da se obelodane imena tuzilaca i sudija koji propagiraju ovo nakaradno pravo! I stvarno - DOSTA NAM JE ZLOCINA,ovo je direktan atak na ljudski razum!

realista

pre 2 godine

TO JE PRAVO MESTO ZA OVAKVE GUZOLISCE KOJI NEMAJU NI N OD NOVINARSKE PROFESIJE.JEDNA NOTORNA BITANGA I KRETEN,KAKVOG NEMA NADALEKO.

djordje anunaki

pre 2 godine

Prvo ti lepo tuzi sve koji su tebe klevetali na slicne i gore nacine , pa kada sudije dosude slucaje u tvoju korist jedno 4000000000000.............. dinara ti njima isplati tih 400000 hiljada, nije nikakav problem.,

Rade R

pre 2 godine

I sad samo na referendumu da zaokružimo "DA"!? E onda ćemo dobiti nezavisno sudstvo od države i građana, a zavisno od tajkuna i stranih ambasada! Tada će moći da tepaju u zatvore sve oni koji ne glasaju za Đilasa, koji se izjašnjavaju da su Srbi, koji kažu da je Kosovo Srbija, ko negira da je u Srebrenici bio "genocid" iako se nije dogodio, ko se usudi da kaže "Đilasa lopove" i ako svi znamo da je lopov, i tako dalje i tako dalje! Tada će se ispostaviti da su kapaciteti naših zatvora premali i moraće da nas šalju u zatvore na kosovo, u hrvatsku, u bosnu, monte negro i da njima naravno plaćaju troškove boravka! ...... Jad i beda i tužilaštvo i sudstvo!

Js

pre 1 godinu

Boli istina e šta je moje dete preživelo pakao javni linč pretnje smrću .Klevete ,uvrede ,laži .A pa mnogo boli kad neko piše neproverene činjenice .Majka ,baba ,supruga

visocica 1662

pre 1 godinu

E pa sto te nespasi robije onaj u cijim guzovima stoji tvoja glava samo ti noge vire odpisao te ko 13-to prase

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17