• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2021

13:09

Oni su 365 dana u godini posvećeni čuvanju našeg neba!

www.mod.gov.rs

Politika

Oni su 365 dana u godini posvećeni čuvanju našeg neba!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 126. brigade vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja na radarskom položaju u Starim Banovcima. On je tom prilikom istakao da je reč o ljudima, koji su 365 dana u godini posvećeni čuvanju našeg neba i najavio da će ova jedinica biti osnažena novim radarima

Ministra odbrane dočekali su komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Aleksandar Dučić. Ministar Stefanović ukazao na požrtvovanje koje svakodnevno pokazuju pripadnici čete koja dežura u Banovcima, kao i svi pripadnici herojske 126. brigade VOJIN.

- Oni su 365 dana u godini posvećeni čuvanju našeg neba. Imao sam priliku da vidim danas i uživo jedan segment uvežbavanja, gde su naši lovci MiG-29, upravo iz ovog centra navođeni na cilj tako što su dobijali informaciju od ovih momaka ovde, oficira – rekao je ministar.

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da ćemo u narednom periodu  osnažiti ovu jedinicu tako što će dobiti nove radare.

- Novi radari koji će nam stići u narednoj godini omogućiće da teritorija Republike Srbije bude neuporedivo bolje pokrivena i time ćemo posle mnogo godina tehnički unaprediti mogućnosti, ne samo ove jedinice, nego čitavog Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane – ocenio je Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

On je istakao da je ponosan na pripadnike 126. brigade VOJIN i njihovo ogromno znanje.

- Nije samo tehnika ta koja čini da ovakva jedinica može da radi svoj posao savršeno, već upravo ogromno znanje i iskustvo ljudi koji su se pokazali i tokom rata i koji su se pokazali u najtežim trenucima za Srbiju, branili naše nebo, kao što ga i danas požrtvovano brane. Tokom cele godine za njih nema ni dana, ni noći odmora. Oni su ovde i na položajima širom zemlje i osmatraju naše nebo, braneći nas od bilo kakvog mogućeg ugrožavanja. Hoću još jednom da se zahvalim generalu Žarkoviću na odličnom izboru tima i na tome što su zaista predani, požrtvovani, što sa toliko ljubavi i pažnje učestvuju i u čuvanju naših radara, održavaju ih sve ove godine i sada, kada nam stižu novi radari, oni svakako idu u prave ruke – istakao je ministar odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs

O nameni i zadacima jedinice, ministru je referisao pukovnik Dučić, a zatim je prikazan rad borbene smene na radarsko-rečunarskom sredstvu CVOJ M-11, a potom su mu predstavljeni i radarski sistemi S-600 i TPS-70 koji se nalaze u naoružanju 126. brigade VOJIN.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija