• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2022

12:23

GLIŠIĆ NEMA DILEMU: Zvicer je samo "izvršni direktor", neko drugi je "generalni direktor i glavni urednik" pripreme atentata na Vučića!

printscreen

Politika

GLIŠIĆ NEMA DILEMU: Zvicer je samo "izvršni direktor", neko drugi je "generalni direktor i glavni urednik" pripreme atentata na Vučića!

Podeli vest

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je krajnji cilj pojedinih centrara moći likvidacija predsednika Aleksandra Vučića, jer neki, kaže, ne mogu da podnesu da je Srbija svakim danom sve jača i postaje regionalna sila, i naveo da, ukoliko se Vučić povuče sa mesta predsednika SNS nakon izbora, ni on neće ostati na svojoj stranačkoj funkciji


- Građani u zemljama regiona se pitaju kako Vučić može da gradi stotine kilometara auto-puteva i da otvara tolike fabrike, a kako sve to ne može kod njih, gde se nijedna fabrika ne otvara, već se sve zatvaraju - rekao je Glišić na TV Pink.


On tvrdi da je Radoje Zvicer samo “izvršni direktor u firmi” u kojoj je, kako je rekao, “neko drugi generalni direktor i glavni urednik” svega što se dešava.

- Zvicer dobija zadatak i on to treba da izvrši. Vrlo je čudno da su planirali atentat za februar, kada su planirali i povratak DPS na vlast. Nema šanse da je Zvicer sam podigao organizaciju bez ičije pomoći - smatra funkcioner SNS.

On kaže da Zvicerov nalogodavac u svojim izjavama ne može da to sakrije.

- Nemam dilemu ko je nalogodavac da se fizički eliminiše Vučić zbog toga što se drznuo da se Srbija podiže, da ima najveće plate u regionu, da bude najjača po investicijama i svim drugim ekonomskim parametrima i da tako nastavlja - ističe Glišić.

On dodaje da je briga o Srbima u regiona dodatno iritirala te ljude koji smatraju da su “gospodari života i smrti“ u celom regionu.

Govoreći o predstojećim izborima, Glišić je naglasio da on sam neće ostati na funkciji u stranci, ukoliko se nakon aprilskih izbora, kako je ranije najavio, sa mesta predsednika SNS povuče Aleksandar Vučić.

- Ko sumnja u čvrstinu moje reči, neka sačeka pa neka vidi. Za mene ne postoji drugi autoritet, niti iko može da mi da motiv da radim onoliko koliko radim poslednjih godina u stranci. Zaista se trudim da svaki minut svog vremena posvetim stranci - rekao je Glišić.

On ističe da je to čvrsto odlučio još pre dve, tri godine i da bi bio neozbiljan kada bi to menjao, da bi mu, eventualno, bilo bolje.

Glišić ističe i da se unutar SNS najviše odluka donelo preglasavanjem, većinom, a retko kada jednoglasno.

- Ali, kada nešto odlučimo, obaveza svih je da tu odluku da poštuju - naglasio je Glišić.

Zamoljen da prokomentarise predlog Stranke slobode i pravde (SSP) da Zdravko Ponoš bude predsednički kandidat dela opozicije, Glišić je rekao da je "to odličan kandidat".

- Javnost Srbije veoma dobro zna da je Ponoš moć naše vojske sveo na nivo lovačkog društva. Ona su bila bolje oporemljena i spremnija za dejstvo. Taj čovek je istopio sve što je moglo da se istopi od gvožđa - tenkove, avione, topove. Sve što smi imali u tom trenutku kao vojska nestalo je - rekao je Glišić.

On je dodao da je Ponošev glavni savetnik bio portparol NATO u vreme bombardovanja SRJ Džejmi Šej koji mu je, kako je rekao, bukvalno određivao “ujutru šta će da obuče” i šta će tog dana da radi.

- On mu je bio glavni savetnik i savetovao mu je da uništi vojsku. Danas kad pogledate Vojsku Srbije vidite nešto sasvim drugo. Nebo i zemlja. Ako ćete takvog čoveka koji je uništio ono za šta je bio zadužen da birate za predsednika države možete da očekujete da će i nju na isti način da uništi - poručio je Glišić.

Dodao je da je u vreme prethodne vlasti imala “nula auto-puteva”, otvorenih fabrika,a a sada je potpuno drugačije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hana

pre 2 godine

Za pripremu atentata je potrebno vise ljudi. Prava je sreca sto se sve na vreme otkrilo.

Ana

pre 2 godine

Istina uvek izadje na videlo tako da će se otkriti i ko stoji iza svega toga.

Sanja

pre 2 godine

Jasno je odmah bilo da iza ovakvih planova ne može stajati samo jedna anonimna osoba. To je ozbiljna logistička i planska akcija iza koje mora da stoji daleko više ljudi. Jedino dobro u svemu je da je sve otkriveno na vreme i da se naš predsednik zaštiti.

Goran

pre 2 godine

Ovde čim neko uradi nešto dobro za ovu zemlju, odmah plaćenici spremaju atentat. Jednostavno, mnogima odgovara nemoćna Srbija.

Milica

pre 2 godine

Ne treba olako shvatiti pretnje da se izvrsi atentat na Vucica, pogotovo sad kad je drzava krenula u masovno hapsenje mafijasa.

Milica

pre 2 godine

Niko ne sme više ni da pomisli, da sme da organizuje atentat na predsednika države ili vlade!

Milica

pre 2 godine

Atentat na predsednika je strašna stvar i nedopustiva u Srbiji.

Mikica

pre 2 godine

Sreca je sto se sve na vreme otkrilo, i nadamo se da ce nadležni zastiti predsednika maksimalno.

Alex

pre 2 godine

Sto pre otkriti glavne u planiranju atentata!!!

Nena

pre 2 godine

Da li su oni svesni ko god je planirao atentat na predsednika udario je i na građane Srbije?!? Pa neće više Srbija biti zemlja kriminalaca i narko boseva.Ovde je umesano dosta ljudi ,sve će izaći na videlo.

Jeka

pre 2 godine

Bitno je da postoje sluzbe koje brinu o zivotu naseg predsednika!

ema

pre 2 godine

Dobro je što nadležni organi rade svoj posao i štite predsednika. Ne treba nam takva tragedija, kada je Srbija i predsednik Vučić konačno našao način da raste i jača. A to nije bio mali posao, niti od danas do juče. Zato neka ostale zemlje gledaju svoje prioritete unutar zemlje i svoje snage i koriste ih ta napredak. Srbija se i onako sama bori za sebe i pomaže drugima.

Sanja

pre 2 godine

Svi oni treba da budu kaznjeni j da se otkriju imena svih koji stoje iza svega kvoga

Mala plava

pre 2 godine

Sustina i jeste ta da se mora doci do korena problema ,tj do onoga ko je pokrenuo sve ove krugove obezbedjenja i hajku na predsednika

Njanja

pre 2 godine

Kao u doba Tita sve ih naći pohapsiti pa u rudnika na doživotni rad . Odmah bi se stvari stišale

Saki

pre 2 godine

Dobro je da se ovo otkrilo na vreme, bilo bi svašta da nije!

Jaka

pre 2 godine

Jasno je svima da u ovome nije učestvovala samo jedna osoba!

Sara

pre 2 godine

Istina će uvek izaći, to je normalno. Uvek se sve otkrije!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17