• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2022

17:00

PETKOVIĆ UPOZORAVA NA DESTRUKTIVNE NAMERE KURTIJA: Ovo će dovesti do nesagledivih posledica!

kancelarija za KiM

Politika

PETKOVIĆ UPOZORAVA NA DESTRUKTIVNE NAMERE KURTIJA: Ovo će dovesti do nesagledivih posledica!

Podeli vest

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da će nastojanja Aljbina Kurtija da na Kosovu i Metohiji u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

- Takav Kurtijev scenario vratio bi ostvarene pomake u dijalogu Beograda i Prištine godinama unazad i toga treba da budu svesni svi međunarodni predstavnici koji deluju na prostoru Kosova i Metohije - ukazao je Petković u saopštenju.

On ocenjuje da je u pitanju destruktivna namera Kurtija da poništi i pogazi sve do sada postignute sporazume i dogovore, ali da je, kako ističe, pitanje hoće li međunarodna zajednica ponovo mirno posmatrati kako se albanski političari igraju sa normalizacijom odnosa ili će ovoga puta preći sa reči i saopštenja na konkretna dela.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da mu bude omogućeno da ostvari svoje biračko pravo 3. aprila, na identičan način kako je to bio slučaj tokom svih izbornih procesa do sada - poručio je Petković.

On ukazuje i da su ovi izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji omogući da iskoriste svoje biračko pravo.

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je ranije danas da bi za izbore 3. aprila na Kosovu i Metohiji trebalo da se primeni ista praksa kao na proteklom referendumu o promenama Ustava Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
haha

pre 2 godine

Daj petkovicu uozbilji se barem malo.Pa nije valjda to da ti pretis?Prosla su vasa vremena kad ste imali tu moc da nesto radite na Kosovu.Sada znas valjda i ti da do granice mozete,a na granici sve po Zakonu Kosova kojeg vi ne priznajete,ali to je druga prica. Svi pametni ljudi znaju da se gradjani koji imaju dvojna drzavljanstva imaju i tu mogucnost sto vam pruza kosovske vlasti nude,da glasate putem poste ili kancelarije na Kosovu.Pa tako i ja glasam sa Zapada i nije mi nikada palo na pamet da trazim od zemlje domacina da mi omoguce da glasam ovde u zemlji u kojoj zivim.Sta vam nije jasno?Pocnite da se prilagodjavate petkovicu,to vam je najveci problem.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija