• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2022

15:20

Sastanak ministra Stefanovića sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom

www.mod.gov.rs

Politika

Sastanak ministra Stefanovića sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji boravi u poseti Republici Srbiji

Ministar Stefanović ocenio je da saradnja dve zemlje u oblasti odbrane ima uzlazni trend, posebno u vojno-vojnoj oblasti, i istakao da zajedničke vežbe podižu nivo operativnih sposobnosti dve vojske. Stefanović i Eskobar su se saglasili da dobru saradnju u ovoj oblasti treba nastaviti i intezivirati.

Foto: www.mod.gov.rs

 

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan naveo je ovom prilikom da strateški dijalog Republike Srbije i SAD predstavlja značajan doprinos unapređenju odnosa naših zemalja, ali da ima svakako pozitivan uticaj i na odnose na Zapadnom Balkanu. On je izrazio podršku inicijativi Otvoreni Balkan ocenjujući je kao važan doprinos napretku našeg regiona.

Foto: www.mod.gov.rs

Ministar Stefanović istakao je da inicijativa predsednika Vučića Otvoreni Balkan predstavlja veoma značajan iskorak u jačanju međusobnog razumevanja i uvažavanja u regionu i ostavlja po strani različitosti, dok istovremeno ubrzava ekonomski razvoj i stvaranje boljih uslova za život građana.

Stefanović i Eskobar su se saglasili da samo ekonomski razvoj i stabilnost mogu da dovedu do napretka celog regiona. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRPSKE SNAGE BEZBEDNOSTI UČINIĆE SVE DA SAČUVAJU MIR I STABILNOST U KOPNENOJ ZONI! Vulin o upadu šiptarskih bandi i seči šuma!
Politika

SRPSKE SNAGE BEZBEDNOSTI UČINIĆE SVE DA SAČUVAJU MIR I STABILNOST U KOPNENOJ ZONI! Vulin o upadu šiptarskih bandi i seči šuma!

Po naređenju vrhovnog komandanta VS i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar odbrane Nebojša Stefanović održali su danas u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na kome je sagledano stanje bezbednosti na administrativnoj liniji i u Kopnenoj zoni bezbednosti

03.02.2022

12:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija