• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2022

13:04

ZA VUČIĆA POKLON OD PATRIJARHA RUSKOG KIRILA - IKONA GOSPODA ISUSA HRISTA!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

ZA VUČIĆA POKLON OD PATRIJARHA RUSKOG KIRILA - IKONA GOSPODA ISUSA HRISTA!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, koji mu je tom prilikom uručio ikonu Gospoda Isusa Hrista, poklon patrijarha Ruske pravoslavne crkve Kirila

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u različitim oblastima, uključujući i parlamentarnu saradnju.

Slucki je predsedniku Vučiću uručio dar patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila i preneo mu njegove pozdrave, a predsednik Vučić je, uzvraćajući pozdrave, izrazio nadu da će se sa patrijarhom Kirilom sastati prilikom sledeće posete Moskvi.

"Hvala Njegovoj svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu, na divnom poklonu!", napisao je Vučić na instagramu budućnostsrbijeav uz fotografije sa sastanka.

 

Vučić je istakao da odnose Srbije i Rusije karakterišu međusobno razumevanje i poverenje i zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Slucki je izrazio zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

Vučić je veoma pozitivno ocenio rad RŽD na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada i naveo druge primere uspešne saradnje u različitim oblastima, koji doprinose razvoju naše ekonomije.

Dvojica sagovornika su izrazila očekivanje da će se nastaviti trend učestalih srpsko-ruskih kontakata na visokom nivou.

Vučić i Slucki razgovarali su i o događajima na istoku Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jasna

pre 2 godine

Odnosi sa Rusijom moraju biti na najvišem nivou, mnogo utiču na našu stabilnost na Balkanu.

Ana

pre 2 godine

O saradnji Srbije i Rusije i o odnosima više ne treba bilo šta govoriti, sve je jasno. Rusi su naši prijatelji i u našu državu su uvek dobrodošli.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija