• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2022

20:47

NEBOJŠA BAKAREC: Otvoreno pismo Draganu Đilasu

privatna arhiva

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Otvoreno pismo Draganu Đilasu

Podeli vest

Pre tri nedelje ste napali sve agencije za istraživanja javnog mnjenja, čak i one naklonjene Vama. Razlog – ne dopadaju Vam se njihova istraživanja! Juče ste zatvorom zapretili listu „Blic“ i agenciji „Faktor plus“. Razlog – ovi drugi su u „Blicu“ objavili rezultate svog istraživanja javnog mnjenja! Danas, na Međunarodni dan žena, 8. mart, napali ste medijski javni servis – RTS , i sve novinare informativno političke redakcije. Dve trećine te redakcije čine žene – novinarke, koje ste izvređali u svom otvorenom pismu. Razlog – ne dopada Vam se uređivačka politika RTS, rekao je poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec

Da ste džentlmen, ili da ste iole pristojni, Vi uopšte ne bi vređali novinarke RTS, a kamoli na Međunarodni dan žena! Posebno Vas je naljutilo što je RTS saopštio da je Vaša lista odbila da gostuje u poliitičkoj emisiji. Razlog – nije Vam se dopala tema!

Iz svega što sam naveo vidi se totalitarni i diktatorski obrazac Vašeg delovanja i namera. Dok ste bili na vlasti do 2013. taj obrazac ste sprovodili u delo. Totalno. Kontrolisali ste sve agencije za istraživanja javnog mnjenja, pa to želite i sada! Kotrolisali ste sve medije jednostavnom metodom. Ukoliko ne bi izveštavali onako kako Vi naređujete, Vi bi im uskratili oglašivače. I onda, katanac! To želite i sada, ali više nemate ucenjivački potencijal. RTS je tada bio žrtva Vaših kompanija. Sećate se, nadležni organi vode istragu zbog osnovane sumnje da ste Vi i Vaši  saradnici, u saradnji sa delom rukovodstva RTS, oštetili Javni servis za desetine miliona evra, u vezi sa kupovinom i prodajom reklamnih sekundi različitih televizijskih emisija pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom. Sećate se, Vaša direktorka, Jadranka Drinić, je već tri godine u bekstvu, u Italiji, gde se viđate sa njom, i ne odaziva se pozivima naših pravosudnih organa. Sećate se, pre dve godine, njen advokat, koga Vi plaćete, Tomanović, obećao je da će se Drinićeva odazvati pozivima policije i tužilaštva. Evo, ovim putem i Vas molim da apelujete na gđu Drinić da se odazove pozivima pravosudnih organa.

Žalite se da Vas optužuju da ste lopov, da ste ukrali preko 600 miliona evra. Zamenjujete teze. Optužbe su mnogo ozbiljnije. Vas sumnjiče da su Vaše 4 kompanije, tokom Vaših 10 godina na 3 državne funkcije (šef Narodne kancelarije Predsednika Republike, ministar, gradonačelnik) stekle poslovni prihod od 619.688.269  miliona evra, i neto dobit od  105.671.000 miliona evra. Da li je to postignuto putem zloupotrebe službenog položaja i trgovinom uticajem? Sećate se da ste baš Vi 22.11.2018. u otvorenom pismu u listu „Danas“, priznali da je samo jedna Vaša firma prihodovala 291.957.709 evra. Sećate se da niste imali samo jednu veliku firmu, već 4, tako da kada se saberu prihodi sve 4 kompanije dođemo do onih čuvenih 619.688.269  miliona evra prihoda!

Tražite od urednika RTS-a, da Vas pozovu da razgovarate o sledećim temama. Evo ja ću Vam kratko odgovoriti na pojedine teme koje ste naveli.

Kažete, hoćete razgovor o: „Rastu cena i padu životnog standarda“. Nema pada, već ima velikog porasta životnog standarda. U vreme Vaše vlasti nezaposlenost je bila rekordnih 25 odsto, prosečna plata svega 40.000 dinara. Sada, u Vučićevo doba, nezaposlenost je 9 odsto, a prosečna plata je 61.000 dinara, a penzije su 30 odsto veće nego u Vaše doba. U Vaše doba broj nezaposlenih je povećan za 302.000 (sa 433.000 na 735.000). U doba Vučića broj nezaposlenih je smanjen za 420.000! Rast cena u poslednje dve godine je zabeležen svuda u svetu, zbog Kovida 19 i krize u Ukrajini.

Kažete, hoćete razgovor o: „Organizovanom kriminalu“. Da, Vi ste ekspert za tu oblast. Hajde da razgovaramo o Jadranki Drinić! Hajde da razgovaramo o Aleksandru Bijeliću, Vašem Gradskom menadžeru, koji hapšen zbog sumnje da je u toku rekonstrukcije Bulevara Kralja Aleksandra, zloupotrebom položaja, oštetio budžet Beograda za 6 miliona evra. Optužnica je nedavno potvrđena.

Hajde da razgovaramo o Vašem saradniku, Zvonimiru Nikeziću, finansijskom konsultantu, koji je hapšen pod optužbom za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi sa aferom „Azotara“ Pančevo.

Hajde da razgovaramo o Vašem saradniku, Bojanu Miliću, bivšem Vašem predsedniku opštine Rakovica, i bivšem direktoru „Infostana“, koji je hapšen zbog sumnje da je oštetio preduzeće „Pionirski grad“ za 19,3 miliona.

Hajde da razgovaramo o Vašem saradniku, Aleksandru Stamenkoviću, bivšem Vašem direktoru JKP „Gradska čistoća“, koji je hapšen zbog sumnje da je oštetio državu za 169 miliona u aferi „Podzemni kontejneri“.

Hajde da razgovaramo o Vašem saradniku Nenadu Milenkoviću, bivšem Vašem predsedniku opštine Novi Beograd, koji je hapšen pod sumnjom za niz malverzacija kojima je oštetio opštinu Novi Beograd.

Hajde da razgovaramo o Vašem saradniku Dejanu Čokiću, bivšem Vašem predsedniku opštine Mladenovac, koji je bio hapšen pod sumnjom da je oštetio opštinu Mladenovac za 29,5 miliona.

Hajde da razgovaramo o Vašem saradniku Danilu Bašiću, bivšem Vašem predsedniku opštine Palilula i Vašem pomoćniku gradonačelnika, koji je hapšen 26.03.2021. On se sumnjiči da je deo građevinske mafije.

Hajde da razgovaramo o Vašoj saradnji i Vašim fotografijama sa kriminalcima i narkodilerima.

Hajde da razgovaramo o Novaku Filipoviću, članu Glavnog odbora Vaše SSP, iz Pančeva, decenijskom prijatelju Marinike Tepić, koji je hapšen pod optužbom za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije.

Hajde da razgovaramo o Milutinu Bakiću, jednom od Vaših najbližih stranačkih saradnika, koji je uhapšen 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Hajde da razgovaramo o Milanu Daboviću, Vađem bivšem šuraku, koji je uhapšen 16.09.2016. sa 2,4 kilograma čistog kokaina. Dabović je osuđen na 6 godina zatvora, i služi kaznu zatvora.

Hajde da razgovaramo o Vladimiru Jovanoviću, alijas Vladimiru Mrđiću, alijas Vladi Japancu. Vi ste se sa njim sastali i slikali 25.11.2020., ispred prostorija Vaše SSP, u Kralja Milana. Vlada Japanac se prvi put pominje u „Beloj knjizi“ MUP-a još 2001. kao pripadnik Zemunskog klana. Nekoliko sati posle sastanka sa Vama, Vlada Japanac je uhapšen i mediji su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od 2 godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude, i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vlada Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina.

Hajde da razgovaramo o Vaših 68 miliona evra, na 53 računa, u 17 država!

Kažete, hoćete razgovor o: „Korupciji“. Hajde da razgovaramo o pljački Direkcije za gradsko zemljište, od 2004. do 2011, teškoj 292 miliona evra. Hajde da razgovaramo o opljačkanom budžetu Beograda, u iznosu od 6 miliona evra, prilikom rekonstrukcije Bulevara. Hajde da razgovaramo o opljačkanom budžetu Beograda, u iznosu od 6 miliona evra, prilikom ugradnje falš podzemnih kontejnera. Hajde da razgovaramo o opljačkanom budžetu Beograda, u iznosu od 8 miliona evra, za fiktivne konsultantske usluge prilikom gradnje mosta. Hajde da razgovaramo o opljačkanom budžetu Beograda, u iznosu od najmanje 100 miliona evra, prilikom gradnje mosta preko Ade.

Kažete, hoćete razgovor o: „Uništavanju prirode i ugrožavanju zdravlja i života ljudi zbog profita“. Hajde da razgovaramo o Vašoj stranci DS, koja je u Srbiju dovela „Rio Tinto“. Hajde da razgovaramo o Vašem Vladeti Jankoviću, kandidatu za gradonačelnika, koji je doveo „Rio Tinto“ 2001. godine, kada je bio ambasador u Londonu, gde je sedište „Rio Tinta“. Hajde da razgovaramo o tome kako ste i Vi, kao ministar za NIP, 2007. i 2008., protežirali „Rio Tinto“, i davali mu dozvole. Hajde da razgovaramo o tome kako u doba Vaše tadašnje stranke DS, od 2000. do 2012. godine, ništa nije urađeno u oblasti zaštite životne sredine. Hajde da razgovaramo o tome kako je Vučićeva vlast rešila problem deponije „Vinča“ i izgradila spalionicu, energanu i sanirala celu deponiju. Hajde da razgovaramo o tome kako se u Srbiji grade fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, a u Vaše doba nije izgrađena ni jedna. Hajde da razgovaramo o tome kako je Vučićeva vlast okončala saradnju sa „Rio Tintom“ i poništila sve ugovore, koje mu je dala Vaša vlast!

Ovde ću se zaustaviti da Vas poštedim srčanog udara, i ostalih zdravstvenih problema, kada pročitate ovo pismo. Eto, lepo smo razgovarali, a pozivam Vas na TV duel, na kojoj god televiziji želite, i razgovaraćemo samo o ovim temama koje ste naveli.

Za kraj, sve više mi ličite na onog patuljka Ljutka iz „Snežane i 7 patuljaka“. Samo se durite. Vaš infantilni bes me podseća i na onog Zmajevog Lazu, da parafraziram: „Ima dete u selu, ime mu je Laza, al` ga zovu drukčije, Marinikina maza. Kad ga žulji supruga, on suprugu tuče, tad ga ruka zaboli, pa onda jauče“. Tako i Vi. Kad se najedite, Vi udarate po agencijama, medijima, novinarkama… Sećate se, tako ste jednom prilikom, kad ste se najedili, udarili po bivšoj supruzi, i njenim roditeljima, penzionerima. Ako hoćete možemo da razgovaramo baš o toj temi, sprečavanju nasilja nad ženama. Sećate se, danas je 8. mart!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Opšta podrška Vučiću i Đilasove pretnje medijima!
Politika

Nebojša Bakarec: Opšta podrška Vučiću i Đilasove pretnje medijima!

Ovaj tekst jasno ukazuje na jednu, novu razliku između predsednika Vučića i tajkuna Đilasa. Vučić je juče, pri overi potpisa za kandidaturu za predsednika, dobio plebiscitarnu podršku građana, koji su mu umesto 10.000 potrebnih potpisa, dali petnaest puta više, gotovo 150.000 potpisa! Danas je očajni tajkun Đilas, zapretio medijima i agencijama za istraživanja, da će ih on baciti u zatvor, samo zbog toga što objavljuju istraživanja javnog mnjenja koja se njemu ne dopadaju!

07.03.2022

20:16

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija