• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2022

11:46

ČEDA JOVANOVIĆ: Ko Ruse i Rusiju voli neka se moli i bori za mir u Ukrajini, neka pomogne da se zaustavi rat u kojem gine i ruska mladost!

Politika

ČEDA JOVANOVIĆ: Ko Ruse i Rusiju voli neka se moli i bori za mir u Ukrajini, neka pomogne da se zaustavi rat u kojem gine i ruska mladost!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović oglasio se danas na Fejsbuku reagujući na najavu protestne vožnje "Z za pobedu" u Beogradu, kojom organizatori pozivaju na podršku Rusiji u sukobu sa Ukrajinom...

- Ovo je baš sramota za sve nas, za naš Beograd, našu Srbiju. Ako je iko od naroda savremene Evrope stradao u paklu rata, stradali smo mi Srbi. Mi smo narod ljudi koji su kroz istoriju više živeli u zbegu nego u svojoj kući, očeva koji su više nosili pušku u ruci nego svoje dete, majki i žena koje su bile glava porodice jer je muška pala u ratu. Svaka generacija našeg naroda je ratna generacija. Sada bi ta sudbina da dođe po našu decu kao što je došla po nas devedesetih - napisao je Jovanović i dodao:

- I jedino je možemo zaustaviti borbom za mir svakog čoveka, gde god da živi, kojem god Bogu da se moli, kako god da se zove. Istorijska je sramota Srbije i Srba okretanje glave od onih među nama kojii umesto borbe za mir u Ukrajini danas po Beogradu planiraju skupove podrške ratu koji Rusija vodi protiv te zemlje i tog naroda koji nas je oslobodio od nacističke Nemačke 1944. godine i među prvima osudio bombardovanje NATO pakta 1999.

“Z” sa ruskih tenkova, istakao je Jovanović, pred kojima beže milioni Ukrajinaca i pod čijim gusenicama nestaju čitavi gradovi nije i ne sme biti simbol sa kojim se identifikuje naš narod, naš Beograd, naša Srbija.

- Ko Ruse i Rusiju voli neka se moli i bori za mir u Ukrajini, neka pomogne da se zaustavi rat u kojem gine i ruska mladost, neka nam pomogne da zaustavimo ruske kolone pred Harkovom, Odesom i Kijevom pre nego što nemilosrdno rušeci sve pred sobom nepovratno odu putem kojim su pre njih isli jedino nacisti u II svetskom ratu. Takvu sudbinu ta velika zemlja i njen narod nisu zaslužili baš kao što ni Srbi nisu zaslužili žig genocida u Srebrenici za koji su odgovorni lideri koji su nas tada vodili ali i čitav svet koji ih je gledao nespreman da im se na vreme suprotstavi. Zato jedino osudom ruskog napada na Ukrajinu mi branimo i Kijev i Moskvu. Zato jedino osudom simbola koji nam sa ruskih tenkova u Ukrajini donosi na ulice Beograda mi čuvamo Srbiju i branimo i naš  mir, ali i mir nesrećcne Ukrajine i posrnule Rusije - proučio je lider LDP.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljuba

pre 2 godine

Samo ti, debilu jedan, treba da ućutiš i da se sakriješ u mišiju rupu., ti koji se namestio Đinđića, ti koji si šurovao sa Legijom., ti koji si se obogatio od amerikanaca koji su debelo platili Miloševićevo hapšenje i izručenje Hagu., ti, samo ti treba da ućutiš.

Rade R

pre 2 godine

E moj Čedo gnjido! Oduvek si bio kukavica, uvek si na strani onoga za koga ti misliš da je jači, spreman da im verno služiš! Ti i tebi slični si uvek spreman da se staviš na stranu onih, za koje misliš, da će tebi lično doneti korist! "Kratkovid" si očigledno! Nešto ne znam da si '99 bio tako glasan za mir, odnosno jesi, ali opet Srbija i Srbi bili krivi! Samo ti je važno da Ameri i NATO nisu krivi! Oni su jako "lepi, fini, uglađeni, pošteni"! Njihove bombe ne ubijaju ljude! Njihove bombe šire demokratiju, ljudska prava, brane međunarodno pravo! Licemeru i kukavice! Bolje ti je da ćutiš! Pametniji si!

NEBOJŠA

pre 2 godine

бАШ ЗАТО ШТО СМО ТОЛИКО СТРАДАЛИ У РАТОВИМА МИ НЕПОГРЕШИВО ЗНАМО КО ЈЕ У ПРАВУ.КО ЖРТВА ,А КО ''ЛАЖЊАК''.ЗАТО ЧЕДО НЕМОЈ ТИ ДА НАМ ДРЖИШ МОРАЛНЕ ПРОДИКЕ,НЕГО ''ПИНКЛЕЦ''НА РАМЕ ПА ПОТРЧИ ДА ОНОМ УКРАИНСКОМ ''ШМРК ШМРК'' ПОНЕСИ КОЈУ ЦРТУ.ИЗГЛЕДА МУ ЈЕ ПОНЕСТАЛ.АМЕРИ СМАЊИЛИ ДОЗУ.ОДРАДИО ЈЕ СВОЈЕ ПА ГА ВИШЕ НЕ ''ДОНИРАЈУ'' У ''ЕСКОБАР ВАЛУТИ''

Penzionerj

pre 2 godine

Ti, Obradović i ostali neprijatelji Srbije najbolje je da ćutite i u mišju rupu da se uvučete kada niste na robiji ali biće vreme i za to.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija