• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2022

10:19

I Srbija i Alžir čuvaju svoju nezavisnost u odlučivanju! Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir!

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

I Srbija i Alžir čuvaju svoju nezavisnost u odlučivanju! Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Fataha Mahraza, koji mu je preneo pozdrave predsednika Abdelmadžida Tebuna, kao i poziv za zvaničnu posetu

Uz pozdrave predsedniku Tebunu i srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Mahrazu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Srbije i Alžira, kao i očekivanje da će bilateralna saradnja u različitim oblastima, a koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti, dobiti na zamahu.

Predsednik Vučić je istakao značaj koji je za srpsko-alžirske odnose imala poseta premijera Benabderahmana prošlog oktobra, prilikom obeležavanja 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Mahraz su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Ambasador Mahraz je rekao da saradnja sa Alžirom otvara Srbiji i mogućnosti za saradnju sa ostalim zemljama na afričkom kontinentu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira o poštovanju međunarodnog javnog prava i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasador Mahraz je rekao da Alžir, kao i Srbija, čuva svoju nezavisnost u odlučivanju.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olga

pre 2 godine

Srbija i Alžir imaju odličnu sardnju nek samo tako i ostane!

jovan

pre 2 godine

Danas je Srbija dobro viđen partner u diplomatskom svetu za razliku od ranijih godina. A za to je zaslužna naravno odgovorna politika našeg predsednika.

Miloš

pre 2 godine

Do sada je uradjeno mnogo toga od strane Srbije i Alzira u cilju bolje saradnje izmedju dve zemlje, a nadamo se da ce se u tom pravcu nastaviti i u buducnosti.

Dušan

pre 2 godine

Alzir je jos jedna nama prijateljska zemlja. Srbija je poznata kao dobar domacin i nadamo se da ce biti jos uspesnija saradnja izmedju nase dve zemlje.

Nada

pre 2 godine

Alžir je iskreni prijatelj Srbije, koji nije priznao nezavisnost tkz. Kosova. Treba da stalno produbljujemo bilateralne odnose sa ovom državom.

Iki

pre 2 godine

Svakoj zemlji treba ukazati postovanje, tako se to radi. Bravo

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija