• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2022

17:04

VULIN ODGOVORIO UKRAJINSKOJ AMBASADI: Lakše je naći zahtev Ukrajine da postane član NATO, nego da se NATO agresoru uvedu sankcije!

MUP Srbije

Politika

VULIN ODGOVORIO UKRAJINSKOJ AMBASADI: Lakše je naći zahtev Ukrajine da postane član NATO, nego da se NATO agresoru uvedu sankcije!

Podeli vest

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin oglasio se danas reagujući na saopštenje ambasade Ukrajine u kome se navode zahtevi i upozorenja Srbiji i resornom ministru policije zbog neuvođenja sankcija Rusiji od strane naše države

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Ne znam gde je ambasada Ukrajine pronašla povod da reaguje na moju izjavu, ali znam da nije našla za shodno da skandiranje navijača u Kijevu "ubij, ubij Srbina" osudi i izvini se srpskom narodu.
Ne sećam se da je Ukrajina tražila od NATO  pakta da prekine agresiju na Srbiju, a nešto ne mogu da pronađem ni potpis Ukrajine kojim se NATO osuđuje za agresiju i kršenje međunarodnog prava.

Lakše je naći zahtev Ukrajine da postane član NATO pakta, nego zahtev Ukrajine da se  NATO agresoru uvedu sankcije zbog napada na Srbiju.

Možda će ambasadi Ukrajine biti čudno da je to moguće, ali Srbija sama bira prijatelje i ne zaboravlja učinjeno joj dobro.

Kada se u Srbiji vlast bude dovodila na ulici i kada naše izbore zameni Majdan, tada će i ukrajinska i svaka druga ambasada moći da "očekuje" od Srbije. Dok o Srbiji narod odlučuje na izborima i dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, možete samo lepo da zamolite i da se ne nadate da ćete umesto nas doneti odluku o bilo čemu. Ukrajina nije bombardovala Srbiju, ali ni Rusija nije bombardovala Srbiju, pametnom dosta", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagujući na saopštenje ambasade Ukrajine u kome se navode zahtevi i upozorenja Srbiji i resornom ministru policije zbog neuvođenja sankcija Rusiji od strane naše države - zaključuje Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Bravo ministre! Treba tim slugama NATO-a jasno i glasno sasuti istinu u lice! Sram ih bilo, odvratni fašisti! Oni pričaju o nečemu, o moralu, o pravdi, o istini! Posle "majdana" na vlasti u Ukrajini su fašisti! Oni koji su izvršili prevrat, nasiljem i puškama sklonili sa vlasti demokratski izabrane predstavnike, sada pričaju o "demokratiji"! Oni koji fašiste iz drugog svetskog rata proglašavaju za heroje! Oni koji zabranjuju zakonom neki jezik, pa makar to bio i ruski! Oni sebi daju za pravo da drže moralne pridike, i to celom svetu! Da pozivaju ceo svet da stane na njihovu stranu, na stranu fašista! Pozivaju svet da započne treći svetski rat zbog njihovih bednih i odvratnih ambicija! Oni sebi daju za pravo da Srbiji sole pamet! Još jednom BRAVO MINISTRE!

Ketrin Ešton zapretila Vučiću u Briselu, predsednik Srbije joj odbrusio - MOŽETE DA UZMETE MENE, MOJU GLAVU, ALI MOJ POTPIS NEĆETE DOBITI!
Politika

Ketrin Ešton zapretila Vučiću u Briselu, predsednik Srbije joj odbrusio - MOŽETE DA UZMETE MENE, MOJU GLAVU, ALI MOJ POTPIS NEĆETE DOBITI!

"Bez predsednika Vučića Srbija ne bi vodila samostalnu politiku. Opstanak Aleksandra Vučića na mestu predsednika Srbije je mera i dokaz samostalnosti srpske politike. Kako predsednik Vučić, koji vodi našu spoljnu politiku, uspeva da balansira, a da sačuva srpski kurs, da sačuva Srbiju, a da je nikad ne ponizi i povredi, to zna samo on. Zamislite koliko morate da imate hrabrog čoveka i pravog i velikog državnika koji ima hrabrosti tako nešto da kaže. Imate sve sile ovog sveta koje vam traže da uvedete sankcije Rusiji i vi mala Srbija od 7 miliona stanovnika kažete ne, mi to nećemo uraditi", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin na pitanje kako u svetu koji se polarizuje zbog rata u Ukrajini ostati neutralan i sačuvati hladnu glavu

28.03.2022

10:52

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17