• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

29.03.2022

07:45

SRBIJA ĆE DUGO TRPETI PRITISKE, BAJDEN SKINUO RUKAVICE, ONO ŠTO JE PORUČIO JE... Beograd nema izbora, mora se boriti sa...

Politika

SRBIJA ĆE DUGO TRPETI PRITISKE, BAJDEN SKINUO RUKAVICE, ONO ŠTO JE PORUČIO JE... Beograd nema izbora, mora se boriti sa...

Podeli vest

Srbija i njeno državno rukovodstvo trpeće žestoke pritiske Zapada da se svrstaju na stranu SAD i Evropske unije i uvedu sankcije Rusiji. Ti pritisci mogu potrajati i godinama, možda čak i decenijama

Ovo je procena stručnjaka, sagovornika Informera, koji su komentarisali izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena tokom boravka u Poljskoj da svet 'treba da se priprema za višedecenijski rat'!?! Kako kažu eksperti, Amerika očigledno želi da sukob u Ukrajini potraje što duže kako bi ona sačuvala moć u svetu i 'slomila' Rusiju.

To će sa sobom povući i sve glasnije i žešće zahteve da se sve zemlje svrstaju, uključujući i Srbiju, koja jedina u Evropi još nije politički 'zaratila' s Rusijom. Uprkos tim nadolazećim pritiscima, dodaju oni, naša država mora istrajati u svojoj neutralnoj poziciji, pa makar sve ovo trajalo i godinama i decenijama.

Američka agenda

Diplomata Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, kaže da je Bajdenova izjava u vezi s ratom u Ukrajini više plod želje SAD nego realnih procena i analiza.

SRBIJA JE SPREMNA DA IZMIRI PUTINA I ZELENSKOG, ALI... ZAPAD BI NAS ZBOG TOGA UZEO NA ZUB?! Lavrov digao svet na noge, za njega je Beograd idealan domaćin!

- SAD će sa svoje strane činiti sve što je u njihovoj moći da rat potraje što duže. Stradanje ukrajinskih civila njih interesuje uglavnom kao oruđe za satanizaciju Rusije. Ali ruska strana je ta koja se najviše pita. Krvavi sukobi u Ukrajini za svako su žaljenje, ali apsolutno je nemoralno da SAD i Evropska unija traže od Srbije da se otvoreno svrsta u front protiv Rusije. Pristanak na to značio bi i naše odricanje od Kosova i Metohije i Republike Srpske, što je, naravno, potpuno neprihvatljivo - ističe Paić.

Vulin: Rusofobija se uvek završava srbofobijom

Oni koji su bombardovali Jugoslaviju nemaju nikakvo moralno pravo da od Srbije traže da uvede sankcije Rusiji. Sukob u Ukrajini pokrenuo je talas rusofobije, koja se uvek završava srbofobijom. Svako ko je mrzeo Rusiju, nije voleo Srbiju, poručuje Aleksandar Vulin, ministar policije.

Politikolog Aleksandar Pavić naglašava da je američka globalistička 'duboka država' pokrala predsedničke izbore 2020. godine i instalirala 'jedva svesnog, istrošenog i kompromitovanog političara da sprovodi njenu globalnu agendu'.

HRVATI, SAD STE PREŠLI GRANICU TOLERANCIJE! MOSKVA BESNA, KAKO SE USUĐUJU DA PUTINA NAZOVU ZLOČINCEM! Osveta će biti....

- Ta agenda jeste čuvanje jednopolarnog sveta po svaku cenu i za to su spremni da se bore svim sredstvima, ne samo do poslednjeg Ukrajinca već i po cenu izazivanja globalne energetske, prehrambene, bezbednosne, ekonomske i društvene krize. Zato će evroatlantski establišment zahtevati izjašnjavanje i svrstavanje svih država, pa i naše. Pritisci da se uvedu sankcije Moskvi sigurno će se nastaviti, pa i pojačati. Srbija nema drugog izbora nego da se odupire. U protivnom mi bismo se odrekli jedinih istinskih saveznika. Kao što je rekao ministar Vulin, rusofobija se uvek i svuda neminovno pretvara u srbofobiju. Rusija i Kina, međutim, sigurno neće sedeti skrštenih ruku ako zapadne sile probaju na silu da nametnu Srbiji svoju politiku, a ne treba zaboraviti i da više od tri četvrtine čovečanstva nije uvelo sankcije Rusiji. Ipak, neće nam biti lako, teški dani su pred nama - upozorava Paić.

Naši interesi najvažniji

Vojni analitičar Vlade Radulović ocenjuje da niko sa sigurnošću ne može reći koliko će rat u Ukrajini potrajati.

(VIDEO) NJUJORK IMA BRONKS, A BEOGRAD ULICU PATRISA LUMUMBE! Ovo kao da je ukleti deo srpske prestonice - INFORMER U DELU GRADA KOJI SVI...

- Ne bih isključio mogućnost nekog primirja u skorije vreme, ali to je manje verovatno od nastavka rata i novih eskalacija... Iz naše perspektive, izuzetno je značajno to što smo osudili kršenje međunarodnog prava i oružanu agresiju na Ukrajinu, a još važnije je da pokušamo da ostanemo što dalje od zaoštravanja odnosa Istoka i Zapada. Pritisaka će biti i sa jedne i sa druge strane, ali mi treba da se vodimo isključivo našim interesima - zaključuje Radulović.

Vodićemo svoju politiku, nema udvaranja moćnicima

Srbija svoju politiku neće krojiti po željama svetskih moćnika. Znam da su se u prošlosti neretko donosile odluke koje bi se dopale nekim velikim silama ili moćnicima, ali Srbija više nije takva zemlja, jasna je Ana Brnabić, premijerka Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

Ma on se ne seca sta je jutros doruckovao,a ne da nesto izjavi :) :)

Zoran na kvadrat

pre 1 godinu

Slažem se sa tobom ali gde je on to izjavio. Sad sam kliknuo i više nikad. Na šta je spalo novinarstvo, povraća mi se

sladjan

pre 1 godinu

Godinu dana Evropa ne može izdržati sankcije Rusije,bez gasa i pšenice,i djubriva veštačkog, Evropa puca!!!!ha ha haaa!!!znači džabe se uvlače Americi u d...!!!!

Rade R

pre 1 godinu

Mnogo brže će biti pobeđen fašizam nego što oni to mogu da zamisle! Taj "zapad" je toliko bolestan i zaražen nacizmom i fašizmom, da zbog toga ne mogu da vide realnost, a bajdenova demencija je samo dodatak na sve to! ŽIVELA SRBIJA!

NIJE PITANJE MOŽEMO LI, MORAMO! HOĆE LI SRPSKA I SRBIJA IZDRŽATI DOK RUSIJA NE POSTANE VELIKA I MOĆNA? Biće lakše već od novembra 2022!
Politika

NIJE PITANJE MOŽEMO LI, MORAMO! HOĆE LI SRPSKA I SRBIJA IZDRŽATI DOK RUSIJA NE POSTANE VELIKA I MOĆNA? Biće lakše već od novembra 2022!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je na Republici Srpskoj, na narodu i institucijama, da izdrže bar do kraja mandata američkog predsednika Džoa Bajdena. To je, nema sumnje, podrazumevalo: potom će biti lakše, manevarski prostor biće bar malo veći, a pritisci - ako i ne budu bitno smanjeni - biće lišeni makar dela srbofobskog naboja i usmerenosti

17.03.2022

17:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija