• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2022

18:26 >> 11:42

POGLEDAJTE, SVOJERUČNO POTPISANA PODRŠKA NIKOLE JOKIĆA U DENVERU U FEBRUARU OVE GODINE! Vučić raskrinkao laži opozicije!

Prinscreen

Politika

POGLEDAJTE, SVOJERUČNO POTPISANA PODRŠKA NIKOLE JOKIĆA U DENVERU U FEBRUARU OVE GODINE! Vučić raskrinkao laži opozicije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "OKO" na RTS. Vučić je govorio o aktuelnim temama, o ratu u Ukrajini, ali i izborima i podršci koju je dobio od sportista i poznatih ličnosti, a za koju mediji pod kontrolom Dragana Đilasa tvrde da je lažna

Predsednik se na startu osvrnuo na dešavanja u svetu i pregovore Ukrajine i Rusije.

- Mi se ni u šta ne guramo, ali ukoliko neko želi da drži pregovore na našoj teritoriji, to kod nas nikada nije dovođeno u pitanje. Ja bih voleo da ne budemo mnogo bitni. Mali smo mi, nama je bitno da naša zemlja napreduje. Ja kada god sam govorio u ovakvim emisijama, ja govorim kao da nisam u kampanji. Drago mi je što je Srbija uvek mogla da kaže za sebe da poštuje međunarodno pravo. Siguran sam da ćemo uspeti da rešimo sve probleme oko gasa. Mi već gledamo šta ćemo, kako ćemo preko JANAFA ako Hrvati zabrane, rešavaćemo taj problem sa Hrvatima, ali već razgovaramo i sa drugim partnerima - rekao je Vučić.

Da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji

- Srbija je izašla sa preciznim stavom. Srbija nije govorila tri dana ništa, ćutali smo, promišljeno reagovali, mudro i ozbiljno. Da li će biti različitih pritisaka, ne sumnjam da hoće, ali Srbija je ozbiljna država i tako će se i ponašati. 

Da li će se Nemačka Olafa Šolca i Analene Berbok razlikovati od Nemačke Angele Merkel

- U obostranom je interesu da Srbija napreduje na evropskom putu, ali mi moramo da vodimo računa o našim nacionalnim interesima. Ja sam imao korektan razgovor sa gospođom Berbok i zadovoljan sam.

O NIS-u

- Razgovarali smo sa ruskim partnerima i o otkupljivanju akcija kako bismo stekli većinski deo NIS-a. Ono što je važno, građani ne moraju da brinu.

 

 

O kampanji

- Po prvi put imam priliku da govorim i o kampanji. Imam najveću nervozu do sada. Ja verujem u pobedu u prvom krugu i bio bih tužan ako ne osvojim 60 odsto glasova. Ako niste u stanju sebi da podižete lestvicu i sebi da tražite više, onda uspeh nećete ni postići. Svi koji su dolazili kod vas uglavnom su vodili kampanju protiv jedne stranke, uglavnom protiv naše i protiv mene, a ja nikoga od njih ne spominjem. Bavili smo se samo sobom. Mi smo izabrali ovaj put jer smatram da smo mnogo toga uradili za našu zemlju. KC Niš, Beograd, 30 bolnica širom Srbije, auto-putevi, Grdelička klisura, Vladičin Han, brza pruga Beograd-Novi Sad, nastavljamo sad i prema Subotici, muzeji, pozorišta, kreće gradnja stadiona, metro... Mislim da su energija i strast koju smo pokazali zaslužili poverenje. Oni nama uzvraćaju srednjim prstom. Ja kažem hajde, ljudi, pridružite nam se, uradite i vi nešto, jednu ciglu, maltera malo. Zato verujem u pobedu. Očekujem više od dva miliona glasova u prvom krugu, uprkos tome što sam izgubio više od 55 hiljada glasova na KiM. Ne mogu da vam kažem kako ćemo proći u Beogradu, jer je pitanje ko će preći cenzus, ali što se skupštine tiče, to je nesumnjivo da imamo većinu.

O potpisima i podršci poznatih, pre svega Nikole Jokića

- U ovoj kampanji, koliko god da su vodili negativnu i prljavu kampanju, nije bilo stvari koju nisu izmislili. Kada objavimo podršku, beskrajno sam zahvalan svim profesorima, lekarima, akademicima, umetnicima. Oni su napisali da smo izmislili podršku Nikole Jokića, evo, pogledajte, svojeručno potpisanu u Denveru u februaru 2022. godine. Daću sve od sebe da utičem koliko mogu da Jokić igra za Srbiju. Vidite, svojeručni potpis njegov i mesto i vreme kada je potpisao. Na Svetog Trifuna, 14. februara potpisano. Ja bih mogao satima ovde da govorim o političkim protivnicima. I o tome šta je bilo sa vojskom i sa fabrikama, satima o svakom od njih. Ja sam ponosan na sve što sam učinio i na kampanju koju smo vodili. Ljudi su pričali svašta, ali jedino kod nas u stranci nije bilo čistki i nije bilo izbacivanja. Već deset godina pobeđujemo na svim izborima. Zato verujem u pobedu i ovog puta. Posle Baje Pašića ja bih bio jedini koji je toliko puta biran i imao toliku podršku naroda.

 

Foto: Prinscreen

Izbori u budućnosti

- Pet godina neće biti predsedničkih, neće biti beogradskih četiri godine, ali će biti pokrajinskih. I danas kad se probudim razmišljam o tome koliko toga moram da naučim. Samo magarac se ne menja. Treba se menjati i učiti, ali uvek raditi dobro za svoje ljude. Živeti kao sav normalan svet i to znači da ne treba imati račune po inostranstvu i tako dalje...

Poruka glasačima

- Pozivam ljude da izađu na izbore u nedelju, to je vaše demokratsko pravo i to je prilika da kažete kakva je vaša volja. Molim ljude da ne dozvole da nam ovi ugroze budućnost. Da imamo sigurnost, stabilnost i mir. Hvala svima na veličanstvenoj podršci, na ljubavi, što smo izdržali sve uvrede i ostaje da ih pobedimo najubedljivije do sada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Julija

pre 2 godine

Na rts "Oko" Aleksandar Vučić govoriće o aktuelnim temama.. Ne propuštamo gostovanja predsednika jer uvek imamo nešto pametno da čujemo.

Stiv

pre 2 godine

Rasturiće ih kada izađe na direktan tv duel. Ali on za to nema hrabrosti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija