• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2022

21:40

AMERIČKA AGENCIJA AP: Kineski raketni sistem dopremljen u Srbiju!

Printscreen

Politika

AMERIČKA AGENCIJA AP: Kineski raketni sistem dopremljen u Srbiju!

Podeli vest

Američka agencija Asošiejted pres navodi danas da je Srbija dobila sofisticirani kineski protivavionski raketni sistem u, kako navode, tajnoj operaciji koja se odigrala ovog vikenda

AP, pozivajući se na mediji i vojne eksperti navodi da je šest kineskih vojnih transportnih aviona Y-20 sletelo u Beograd u subotu, noseći raketni sistem zemlja-vazduh HQ-22 za srpsku vojsku.

Agencija tvrdi da su kineski tereti avioni sa vojnim oznakama fotografisani na beogradskom aerodormu "Nikola Tesla".

Isporuku oružja preko najmanje dve članice NATO, Turske i Bugarske, eksperti vide kao demonstraciju rastuće kineske moći u svetu, navodi AP.

Kineski raketni sistem se mahom poredi sa američkim Patriotom ili ruskim S-300 sitemima, iako ima kraći domet nego S-300.

Srbija će biti prva zemlja u Evropi u posedu kineskih projektila, dodaje se u tekstu AP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 2 godine

Gledao sam ja juče kroz prozor u Pančevu Kineske Y-20 prvo kad su doletali u "koloni" a posle i kad su odlazili iz Beograda ... Jasno je da avioni grdosije, sa četiri turbomlazna motora i nosivosti od preko 150t korisnog tereta sigurno nisu doneli N95 maske. Nisam znao šta su doneli ali sam to odmah povezao sa izjavama Vučića da nam NATO ne dozvoljava ni da u zemlju dopremimo legalno kupljeno naoružanje. Sad znamo šta je ...

Pera

pre 2 godine

kakvi bre pvo sistemi . . dosle civilne posiljke koje su godinu dana zarobljene zbog kovida ... organizovan je samo grupni prevoz za Srbiju ...

Zagor

pre 2 godine

I....šta ćemo s tim ako,ne daj Bože,sa svih strana udari NATO...braniti se duže 24h???!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija