• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2022

15:17

Vulin: Komšić izjavama vređa sve žrtve Dobrovoljčke

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Vulin: Komšić izjavama vređa sve žrtve Dobrovoljčke

Podeli vest

Član Predsedništva BiH Željko Komšić dovoljno svojim izborom vređa Hrvate, a izjavama o Dobrovoljačkoj i sve žrtve, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin


"Nije čudno što Komšić govori da u BiH postoji korumpirano pravosuđe i odmetnuti delovi tužilaštva. On najbolje zna kakvu državu vodi, a posebno kako je izabran za drugog bošnjačkog člana Predsedništva", saopštio je Vulin.

Komšić je izjavio da podizanje "montirane" optužnice Tužilaštva BiH protiv 10 osoba osumnjičenih za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom maja 1992. godine ima za cilj da "izmeni karakter oružanog sukoba u BiH" i da je to urađeno "po nalogu režima u Beogradu, a putem korumpiranog i politički pristrasnog pravosuđa".

"Ma koliko optužnica za masakr civila zaposlenih u JNA i nebranjenih regruta praćenih snagama UN-a bila zakasnela, ipak je i takva prilika da se istina dokaže, a za žrtve pronađe mir", naveo je Vulin.


Vulin je saopštio da "Srbija nije mogla da naloži nikome da podigne optužnicu, jer da jeste, uradila bi to decenijama ranije". "Baš kao i za masovna ubijanja Srba u Sarajevu, zločina Nasera Orića, zločina odreda El Mudžahedin, a ne bismo zaboravili ni da pitamo ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici. Nadam se da će ''bošnjački" član Predsedništva BiH Željko Komšić prestati da vređa svoju zemlju i njeno pravosuđe", napisao je Vulin.

"Dovoljno svojim izborom vređa Hrvate, a izjavama o Dobrovoljačkoj i sve žrtve", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija