• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2022

15:01

EVROPU OČEKUJE NAJTEŽA ZIMA U POSLEDNJIH 70 GODINA! BIĆE MNOGO, MNOGO TEŠKO! KO KAŽE DA NEĆE BITI TAKO - LAŽE!

printscreen

Politika

EVROPU OČEKUJE NAJTEŽA ZIMA U POSLEDNJIH 70 GODINA! BIĆE MNOGO, MNOGO TEŠKO! KO KAŽE DA NEĆE BITI TAKO - LAŽE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Grčkoj, gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji terminala tečnog prirodnog gasa (LNG) u Aleksandrupoliju

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Grčke

- Zahvalan sam na podršci premijerku Micotakisu. Razgovarali smo o naŠim bilateralnim odnosima. To uvek uključuje pitanje teritorijalnog interriteta ali i evropskog puta Srbije. Ne očekujem nikakva neprijatna iznenađenja. Razgovarali smo o svim važnim temama, Ukrajini, Briselu, evropskom putu Srbije. O tome sam dugo razgovarao sa Sarlom Mišelom. Imali smo veoma iskrene i otvorene razgovore.

- Dobro je što smo bili ovde. Zadovoljavamo svoje potrebe sa različitih strana. Verujem da ćemo u godinama koje dolaze obezbediti normalan i pristojan život našim građanima. 

- Nemačka je veoma ozbiljna zemlja i oni se pripremaju za zimu. Ovo će biti najteža zima poslednjih 70 godina za celu Evropu. Ko kaže da neće biti teško, taj nije dovoljno ozbiljan i odgovoran. Mnogo će teško da bude, Nemci su ozbiljni ljudi. Biće mnogo teško. Imate dva problema - energenata i hrane. Uz sve to problem inflacije. 

- Mnogo teških stvari je pred nama da bismo obezbedili zimu za naše građane. 

Vučić je istakao da bi izbegli mučenje našeg naroda trudimo se da sve uradimo što možemo.

– Da bismo sve izbegli, posebno mučenje našeg naroda koji zna kako izgledaju sankcije i koji su prolazili kroz to, trudimo se da obezbedimo sve za Srbiju. Ne mogu da garantujem da li ćemo uspeti da obezbedimo, ali mogu da ćemo da damo sve od sebe da pokušamo. Moraćemo da rešavamo probleme, koji se gomilaju na dnevnom nivou. Svaki dan donosi samo novi problem.

Sankcije Rusiji

Vučić je prokomentarisao i to što se mnogi nisu izjašnjavali o sankcijama Rusiji, a sada se izjašnjavaju.

– Bolje je imati svoj politički stav, nego ga nemati uopšte. Nije problem što nisu imali pre mesec dana, samo mi smo bili odgovorni, samo ja nisam lagao narod.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić se obratio iz Grčke

Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da je nema ništa protiv bilo čijeg političkog stava, ali da nije fer što ga nisu imali u predvečerje izborne kampanje.

- Možda smo u kampanji napravili grešku, ali mislim da se istina, poštenje i odgovornost u politici uvek više isplate nego manipulacije - istakao je predsednik Srbije.

On je naveo da je izbor Srbije da vodi politiku u interesu naših građana, a ne velikih sila.

- Verujem da ćemo tu politiku moći da nastavimo i u budućnosti. Od svojih političkih naslednika ću insistirati da vode takvu politiku - podvukao je Vučić.

Podsetimo, u grčkom gradu Aleksandrupoliju danas je obeležen početak radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG), a ceremoniji je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ceremoniji je prisustvovao predsednik Saveta Šarl Mišel, grčki premijer Kirjakos Micotakis, premijer Bugarske Kiril Petkov, predsednik Srbije Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Izgradnjom novog plutajućeg terminala LNG biće poboljšano snabdevanje gasom i infrastruktura u celom regionu jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Evropskog saveta.

Iz Brisela napominju i da će izgradnja tog terminala pomoći Evropskoj uniji da, što pre, smanji svoju zavisnost od ruskog gasa.

Projekat će pružiti nove izvore i rute snabdevanja prirodnim gasom i poboljšati bezbednost snabdevanja u Grčkoj, Bugarskoj i drugim državama u regionu, naveo je Evropski savet.

Micotakis je na nedavnoj sednici vlade rekao da je novi terminal LNG u Aleksandrupoliju za skladištenje i gasifikaciju veoma važan infrastrukturni projekat koji bi, u kombinaciji s drugim inicijativama, za manje od 20 meseci mogao da obezbedi diverzifikaciju izvora snabdevanja, ne samo Grčkoj već i celom Balkanskom poluostrvu, prenela je makedonska agencija MIA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marina

pre 1 godinu

Izdaj Putina pa će i nama biti teško Nadam se da ne govoriš u naše ime

SRBOLJUB RUSOLJUB

pre 1 godinu

A MENI NEŠTO PUCA, PUCA, PUCA!!! TO MI KURAC PUCA ZA EVROPU!!! I TREBA DA SE SMRZNU USRANI NACISTIČKI SMRADOVI!!!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija