• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2022

13:20

Vučić polaže zakletvu 31. maja!

Reuter

Politika

Vučić polaže zakletvu 31. maja!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 31. maj, u 11 sati, posebnu sednicu parlamenta na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu za drugi predsednički mandat


Dačić za Tanjug je rekao da je sazvao 11. posebnu sednicu aktuelnog saziva Skupštine na osnovu člana 114, stava 3, Ustava Srbije, navodeći da je tom odredbom predviđeno da predsednik Republike pred poslanicima polaže zakletvu prilikom stupanja na dužnost.

"Kao što je uobičajeno, predsednik će položiti zakletvu i obratiće se poslanicima ako bude želeo", kazao je Dačić i dodao da na posebnoj sednici nije predviđena diskusija.

Dačić je rekao da 31. maja Vučiću počinje drugi predsednički mandat i da je, imajući u vidu da novi saziv parlamenta još nije konstituisan jer izborne radnje još nisu završene, polaganje zakletve pred aktuelnim sazivom Skupštine.


Naveo je da će na sednici biti predočen izveštaj Republičke izborne komisije o rezultzatima glasanja i da će biti pozvane, kako kaže, adekvatne zvanice, kao što je uobičajeno prilikom polaganja zakletve predsednika Republike.

"Time počinje Vučićev novi petogodišnji mandat. Ja mu još jednom čestitam na izboru i želim puno uspeha u interesu građana Srbije, Republike Srbije i srpskog naroda u celini", rekao je Dačić.

Vučić je 3. aprila pobedio u prvom krugu na redovnim predsednčkim izborima sa 58,59 odsto od ukupnih glasova izašlih birača.

Mandat je započeo 31. maja 2017. godine, kada je svečano položio zakletvu u Domu Narodne skupštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zubati drekavac

pre 1 godinu

AVAV je naš dozivotni predsednik ???

Zoi

pre 1 godinu

Predsedniku Vučiću želim nastavak borbe za svoj narod kao i do sada.

Mikica

pre 1 godinu

Za par dana sledi ovaj svecani cin. Da zvanicno Srbija proglasi predsednika.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija