• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

31.05.2022

22:30

(VIDEO) PANIKA NA BRODU KOJI JE VEĆI OD TITANIKA, POGLEDAJTE TRENUTAK SUDARA NAJVEĆEG KRUZERA NA SVETU! Policija ispituje šta se desilo...

Printskrin video

Politika

(VIDEO) PANIKA NA BRODU KOJI JE VEĆI OD TITANIKA, POGLEDAJTE TRENUTAK SUDARA NAJVEĆEG KRUZERA NA SVETU! Policija ispituje šta se desilo...

Podeli vest

"Harmony of the Seas", najveći svetski prekookeanski brod", udario je u pristanište u Jamajci prilikom usidravanja. Ovaj kruzer, koji može da primi čak 6.000 ljudi, krenuo je na svoje prvo putovanje iz francuske luke početkom marta prošle godine

Brod je trebao da mirno uplovi u luku Falmot u Jamajci, ali umesto toga, čuli su se vrisci ljudi prilikom sudara broda i pristaništa. Sudar se dogodio prošlog četvrtka oko sedam sati ujutru. Pojavio se i snimak ovog incidenta.

Na snimku se čuju brojni glasovi uplašenih putnika među kojima se mogu čuti i oni koji psuju sve vreme. Uprkos očiglednom strahu putnika, na sreću nije bilo povređenih. Istraga je u toku. Prema prvim procenama, došlo je do većeg oštećenja pristaništa.

Oglasila se i kompanija koja je vlasnik kruzera, "Royal Caribbean", koja je navela da su na brodu vidljiva "kozmetička" oštećenja. Kruzer je ubrzo nastavio sa svojim putovanjem.

Edmund Bartlet, jamajčanski ministar turizma potvrdio je procene policije da je oštećeno pristanište prilikom sudara, ali da je ono i dalje operativno.

- Momentalno smo pokrenuli akciju popravke pristaništa. Ronioci su tamo i popravljaju sve što treba da bi brodovi od naredne nedelje mogli normalno da pristaju - naveo je Bartlet.

Kakav je najveći svetski prekookeanski brod "Harmony of the seas" ?

Ovaj brod je na svoju prvu plovidbu krenuo početkom marta prošle godine iz jedne francuske luke. Težak je 227.000 tona, dugačak je 362 metara, širok je 66 metara i visok je 64 metara, što ga čini najvećim kruzerom ikada napravljenim. Na njemu se nalazi oko 10.000 biljaka, a može da primi malo više od 6.000 ljudi!

U sklopu ovog broda, postoji 16 neverovatnih restorana. Jedan od njih ima i posebnu temu pod nazivom "Zemlja čuda". Boravak u njegovim VIP Royal Loft košta neverovantnih 10.000 evra po osobi za nedelju dana. U tu cenu, uračunata je i usluga ličnog batlera, koji će se pobrinuti za sve zahteve mušterije. Od zabavnih sadržaja, tu je pozorište za 1.380 osoba, kao i nekoliko bazena. Vodeni tobogani su jedan deo zabave na otvorenom koje ovaj gigant nudi svojim gostima. Tu je i zastrašujući "Ultimate Abyss", odnosno jedan od najvećih vodenih tobogana na svetu koji će putnicima pružiti adrenalin i uzbuđenje. Druge atrakcije koje su u ponudi su otvoreni atrium, zip-wire, vrteška, pa čak i simulator surfovanja. Ovaj brod je od čuvenog Titanika duži za 110 metara, ima 16 paluba i još 2.100 članova posade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Naomi Samuel

pre 1 godinu

Pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Naomi Samuel, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao tako čudan i stvarno ne razumijem što se događa, spakiran je od kuće drugoj ženi, volim ga toliko da ga ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da osiguram svoju muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plače i plače tražeći pomoć, razgovarala sam o tome s njegovom obitelji, ali nisam dobila odgovor. Stoga mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Ispričala mi je o čovjeku po imenu dr. Apata, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao bezbrojnim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa. Bio sam stvarno uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu e-mail adresu, drapata4@gmail.com ili njegov WhatsApp / viber s tim brojem (+66 81 302 8552). Objašnjavam mu sve svoje probleme, on mi je rekao da se ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, i ja sam to rekla, rekao je da će se moj muž vratiti nakon 3 dana i početi prositi, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija