• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.06.2022

13:34

Gradonačelnik Bakić: Subotica poštuje svoje starije sugrađane!

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Subotica poštuje svoje starije sugrađane!

Podeli vest

Gerontološki centar Subotica obeležio je danas 44 godine postojanja i rada. Prigodnoj svečanosti, upriličenoj tim povodom u dvorištu Doma za negu Gerontološkog centra, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, čestitao 44. godišnjicu od osnivanja ove socijalno-zdravstvene ustanove koja je, kako je rekao, tokom decenija postala ponos ovog grada

- Ova ustanova od osnivanja unapređuje rad i uslove u svim objektima, kao i uslugu ’Nega i pomoć u kući’, uz to razvijajući i mrežu od sada već deset grontoloških klubova. Ova ustanova jedna je od najboljih u Republici Srbiji, a nakon rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’, glavnog objekta Gerontološkog centra, sigurno će biti najbolja u našoj zemlji - kazao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Istakao je kako su lokalna samouprava i Gerontološki centar neraskidivo povezani, da ćem grad Subotica i ubuduće preduzimati sve da, zajedno sa zaposlenima u toj ustanovi koji sa velikom ljubavlju i posvećenošću rade svoj posao, unapredi njegov rad i razvoj.

- Grad Subotica i Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno su u energetsku efikasnost Gerontološkog kluba ’Bajnat“ uložili 5,4 miliona dinara, Ministarstvo zdravlja je prethodnih meseci doniralo tri vrhunski opremljena vozila, a Vlada Republike Srbije je, putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, prepoznala važnost i kvalitet rada Gerontološkog centra i opredelila čak 800 miliona dinara u rekonstrukciju objekta ’Dudova šuma’ koja bi trebalo da se završi sledeće godine. Zahvaljujem se, pre svega, predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na toj ogromnoj podršci i velikom ulaganju, koje nije jedino te vrste u Subotici. Širom zemlje se na delu pokazuje briga državnog rukovodstva za naše očeve i majke, bake i deke i borba za bezbrižno i dostojanstveno treće doba, u kojem i Subotica daje svoj doprinos - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Podvukao je da Subotica poštuje svoje starije sugrađane koji su je gradili i postavili u njoj temelje za sve što se danas čini kako bi ona bila još bolja i uspešnija.

Direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović poželela je dobrodošlicu gradonačelniku, članovima Gradskog veća, gostima, korisnicima, članovima klubova i zaposlenima i tom prilikom napomenula da je biti na čelu ove ustanove veliki zadatak i izazov, ali, pre svega, velika čast na ukazanom poverenju.

Foto: Strahinja Babović

- Poslednje dve godine bile su teške za Gerontološki centar, ali naši zaposleni su kao i uvek bili na vrhuncu zadatka, nadljudski napori su činjeni da korona virus ne uđe u domove. Tokom pandemije završena je kompletna rekonstrukcija Doma za odrasla lica, a u narednom periodu očekujemo završetak kompletne rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’, koji će biti najmoderniji i najlepši dom u regionu - rekla je Brankica Tešanović.

Gerontološki centar Subotica je osnovan 29. juna 1978. godine. Dom je za 530 domskih korisnika, sedam hiljada članova klubova i više od 700 korisnika usluga Službe otvorene zaštite, odeljenja „Nega i pomoć u kući“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija