• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2022

12:02

Gradonačelnik Bakić: Ogromna ulaganja u putnu infrastrukturu grada Subotice

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Ogromna ulaganja u putnu infrastrukturu grada Subotice

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada u Mesnoj zajednici „Zorka“

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da se radi o izgradnji kolovoza u dužini od jednog kilometra i proširenju sa četiri na pet metara kao i da je vrednost radova 14,8 miliona dinara.

Foto: Strahinja Babović

- Ovo je ulica od značaja ne samo za građane ovog dela grada nego za kompletan javni saobraćaj zato što je jedna od najprometnijih u ovom delu Subotice. Кada radovi za dan ili dva budu potpuno završeni kvalitet i bezbednost saobraćaja biće podignut na viši nivo - naglasio je Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Prema njegovim rečima, krajem jula ili početkom avgusta kada se okončaju sve tenderske procedure, krenuće se u rekonstrukciju Novosadskog puta (obilaznice oko Palića) i asfaltiraće se još tri ulice u gradu i dve u prigradskim naseljima.

- Priprema se i projektno tehnička dokumentacija za izgradnju kolovoza u 17 ulica. Radi se o ogromnim ulaganjima u infrastrukturu putne mreže grada Subotice. Nastavljamo da realizujemo sve ono što smo obećali. Nakon završetka radova u ulici Proleterskih brigada, asfalt će dobiti i Zorkina ulica u dužini od jednog kilometra. Subotica ide napred da radi, koristimo ovaj ambijent političkog mira i stabilnosti koje nam je omogućio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije - naglasio je Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Ognjen Golubović je rekao da se prvi put primenjuju nove tehnologije za smanjenje lomova, s obzirom na to da se radi o ulici predviđenoj za teški teretni saobraćaja i da od toga kako će se pokazati u narednom periodu zavisi da li će nove tehnologije biti primenjivane i ubuduće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija