• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.06.2022

19:45

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM PRIJEMU U AMBASADI SAD! U rezidenciji američkog ambasadora na Dedinju obeležen Dan nezavisnosti (FOTO)

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM PRIJEMU U AMBASADI SAD! U rezidenciji američkog ambasadora na Dedinju obeležen Dan nezavisnosti (FOTO)

Podeli vest

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji američkog ambasadora na Dedinju, obeležen je večeras nacionalni praznik SAD, Dan nezavisnosti, u znak sećanja na 4. jul 1776. godine kada je u Filadelfiji objavljena Deklaracija o nezavisnosti

Proslavi Dana nezavisnosti SAD prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsednik skupštine Ivica Dačić, patrijarh Porfirije.

Svečanost, čiji je domaćin ambasador Kristofer Hil sa suprugom Džuli, počela je intoniranjem himni dveju zemalja koje su prošle godine obeležile 140 godina diplomatskih odnosa.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Aleksandar Vučić i Kristofer Hil

Ovo je prvi prijem za Dan nezavisnosti koji organizuje ambasador Hil koji je u Srbiju stigao pre tri meseca.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ana Brnabić sa američkim ambasadorom u Srbiji

Na početku ceremonije, američki marinci svečano su predali zastavu SAD ambasadoru Hilu, a potom su izvedene himne dve zemlje.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Kristofer Hil i Patrijarh Porfirije

Prijemu prisustvuju i ministri Maja Gojković, Nenad Popović, Nebojša Stefanović, Gordana Čomić, Darija Kisić, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predstavnici institucija, verskih zajednica, opozicije, diplomatskog kora...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miro

pre 1 godinu

Kakvu to nezavisnost slave smrdljivi kauboji. Da li je to nezavisnost što su pobili 30 miliona Indijanaca iuzeli im teritoriju ili zato što su se degenerici rešili degenerika ili je nešto teče.

sjedinjene američke kolonije

pre 1 godinu

Idilična slika iz američke ambasade u nekoj šestorazrednoj banana-republici ???

Milan

pre 1 godinu

Pa zar nije juče predsednik odbrusio Zapadu zbog postupanja Kosova i rekao da spremaju progon Srba? Kako sad došao u ambasadu SAD? Pomirio se sa Zapadom. Predstava bila juče za narod.

Sini

pre 1 godinu

Sad da je bilo ko iz opozicije bio tamo, bilo bi drvlje i kamenje po njima, satro izdajnici, prodate duse, gledaj srbijo veliki naslov.... I sta ce mo sad?

soja

pre 1 godinu

Juce je delovao drugacije na televiziji. Izgleda ga ima dvojica.

Jovanka

pre 1 godinu

Srbija je do sada imala odlične odnose sa SAD nek bude jos bolja!

Verica

pre 1 godinu

Sveukupni odnosi izmedju Srbije i SAD su sve bolji i bolji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59