• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2022

15:18

Vesić: Čeka nas najteža zima od završetka Drugog Svetskog rata

beograd

Politika

Vesić: Čeka nas najteža zima od završetka Drugog Svetskog rata

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, rekao je danas da je srećan što se konačno završila saga oko izbora u Velikom Trnovcu, i što će Srbija konačno dobiti Vladu koja joj je preko potrebna

 

- Kada se konstituiše parlament to znači da će predsednik moći da otpočne konsultacije. Posle konsultacija predsednik Srbije će moći da dodeli mandat osobi za koju smatra da može da ima najmanje 126 poslanika, odnosno većinu za izbor Vlade. Nakon toga počinju konsultacije za izbor Vlade, predsednik je najavio da će se to biti u najkraćem mogućem roku - rekao je Vesić.

I naglasio, da će Srbija brzo dobiti  Vladu jer nas čekaju veliki problemi i teške odluke.

- Moramo da imamo ozbiljnu Vladu koja će donositi ozbiljne odluke - kazao je Vesić.

Komentarišuči pojedine medije, Vesić je rekao da mu se čini da se potpuno bave perifernim stvarima ali ne i ekonomskom krizom koja preti Evropi.

- Ponekad imam utisak da ljudi u javnosti nisu svesni u kakvoj se teškoj situaciji nalazimo i šta sve može da se dogodi. Srbiju kao i celu Evropu očekuje jako teška zima. Ko ne veruje predsedniku Vučiću može slobodno da posluša šta kaže predsednik Francuske Makron ili drugi evropski lideri.
Mi moramo da pripremimo zemlju za zimu, a to znači da imamo dovoljno energenata i hrane. 
I pored svega toga moram da naglasim da mi nismo izolovano ostrvo, mi smo deo Evrope i na nas svakako utiču aktuelna dešavanja. Tako da nam je zaista potrebna Vlada koja će donositi, teške, brze i odgovorne odluke u interesu gradjana Srbije - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SNS stručnjaci bi i ćuskiju po

pre 1 godinu

Srećom, imamo dosta blata, pa ćemo ga ložiti umesto uglja ???

Sićve vrati pokretnu kancelari

pre 1 godinu

Winter is coming ???

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija