• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2022

12:34

Vesić: Srbiji je potrebna operativna Vlada koja će da rešava probleme

Beograd.rs

Politika

Vesić: Srbiji je potrebna operativna Vlada koja će da rešava probleme

Podeli vest

Jutros je član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, rekao za televizju Prva da očekuje da će Vlada biti formirana pre zakonskog roka od tri meseca, kako je i najavio predsednik Vučić

- Očekujem da se do kraja meseca konstituiše Parlament. Predsednik  je otpočeo konsultacije sa svim parlamentarnim strankama koje žele da dodju na konsultacije, na žalost ima ih nekoliko koje nisu želele da dodju i ako je to ne kažem obaveza ali je deo demokratske procedure.

Morate da poštujete instituciju bez obzira da li ste u vlasti ili ne.

Kada se završe konsultacije tada će predsednik odlučiti koga želi za mandatara. Kao član Srpske napredne stranke očekujem i nadam se da će mandatar biti iz redova naše političke organizacije. Mi imamo najviše poslanika, šest puta više od prve sledeće stranke i četiri puta više od sledeće poslaničke grupe. Nakon toga, mandatar će izaći sa predlogom Vladom i sa obezbedjenom većinom od najmanje 126 poslanika, koliko je potrebno da ona bude izabrana.

Sa našim tradicionalnim koalicionim partnerom Savezom vojvodjanskih Madjara imamo 127 poslanika i to je više i nego dovoljno da se formira vlast - rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da je Srpska napredna stranka državotvorna stranka i da je to pokazala u prošlosti tako što smo uzimali u koaliciju i stranke koje nam nisu trebale jer smo sami imali većinu ali da je to bilo “u interesu Srbije”.

- Očekujem da Vlada bude formirana mnogo ranije, kao što je predsednik najavio, jer nas čeka teška zima, najteža na našem kontinentu od završetka Drugog svetskog rata. Pogledajte šta se dešava u Evropi, ne zna se da li će biti gasa, vlada traže od gradajana da štede energiju, cene hrane rastu. Mi smo zajvaljujući angažovanosti predsednika Vučića još prošle jeseni počeli da nabavljamo hranu i energente. U boljoj smo situaciji nego drugi, ali nismo izlovano ostrvo mi živimo u Evropi i neminovno je da će cela ova situacija uticati i na našu državu - izjavio je Vesić.

- Trudimo se da sačuvamo životni standard, 1. januara biće povećanje penzija od 19.2 odsto, zatim povećanje minimalca od 14 odsto, predsednik  je najavio i više jednokratnih pomoći.
Naša obaveza je da sačuvamo životni standard stanovništva, da sačuvamo ekonomsku i političku stabilnost da sačuvamo zemlju od rata i da obezbedio dalji priliv stranih investicija.
Ovo su sve zadaci koji su pred Vladom i za to nam je potrebna operativna Vlada koja će rešavati probleme
- zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija